lauantai 16. maaliskuuta 2019

Täyspäiväisenä töissä

Hipsuliheihei,

tällä hetkellä antaisin mitä vain saadakseni viettää samanlaisen vuoden kuin viime vuosi, eli tehdä 50% työaikaa. Tai edes 75%...

Eli siis tarkoituksena olisi puskea vielä elokuuhun saakka täyttä päivää ja sitten intoutua 50-75% työajalle riippuen opiskelupaikasta ja sen työtunneista. Toisaalta jos gradun haluaa kirjoittaa niin täytynee vähän oikeasti ottaa siihen aikaa.

Tällä hetkellä ajatukseni pyörivät seuraavanlaisissa asioissa:
-100% kolmivuorotyöajalla ei oikeastaan juurikaan levätä. Voi olla kuuden vuoron työviikkoja, hajanaisia yksittäisiä vapaapäiviä, jolloin painiskelen sen kanssa, että jos haluaisin esimerkiksi psykan avoimen verkko-opintojani viedä eteenppäin niin pidänkö lapsen kanssa arkivapaapäivän vai kirjoitanko esseetä. Ja tietysti ongelma on myös se, ettei joka viikolle osu arkivapaita, niin en välttämättä saa jatkaa aloittamaani esseetä pariin viikkoon. Ja haluaisin antaa lapsellenikin vapaata.

Hän täyttää huomenna VIISI vuotta. VIISI! Kohta hän on jo koululainen. Tekisi mieli antaa hänen laahuilla kotona enemmän päämääräämättömänä ennen kuin alkaa sitten esikoulu ja siitä yhdeksän vuoden oppivelvollisuus, josta sitten seuraakin lisäopiskelut ja työelämään meno.

-kun tekee 100% työajalla kolmivuorotyötä on tiukassa löytää treeniaikaa, omaa aikaa, aikaa lukea kirjoja, aikaa vain olla. Varsinkin tuo vain olla on minulle ihan käsittämätön ajatus. Jouduin esimerkiksi perumaan yhden mpk:n kurssin tältä viikonlopulta, vaikka sain vapaapäivät, koska tyttärelläni on synttärit sunnuntaina ja haluan järjestää juhlat. Pakko saada leipoa ja siivota ennen kuin ihmiset tulee. Seuraaville vapaille oli taas suunnitelmia niin ei olisi muuten saatu tehtyä asioita.

-käytännössä lapsi on siis nyt isällään ja mä aloitin leipomisen kello 8. Tapaan mentorini tänään kello 1330, pitäisi käydä kaupassa, leipoa lisää, treenata, käydä koiran kanssa pitkällä lenkillä, pestä koira, koska valkoinen ei siedä kuraa ja leipoa ja siivota lisää :D

Ja se on minun vapaapäivä se. Ja hakea se lapsen lahja!

Jokseenkin tykkään kyllä järjestää juhlia :D

Puuh,
mutta sananen vielä rahasta. Huolestuttaako ketään muuta bank norwegianin konkurssiuutiset? Siisrsin sieltä jo säästöpossussa muhineet rahat normaalille tililleni ja nyt pitäisi miettiä, että jos ne lentopisteet haluaisi käyttöön, pitäisi lähteä pikalomalle ja aika nopsaan.

Saga jatkuu, kun kakut ja muut hommelit on hyvällä mallilla.


10 kommenttia:

 1. Reippaan kuuloiset vapaapäivät sula. :) Hyvä että on koira, joka pakottaa ulkoilemaan välillä, siinähän tulee liikuntaa ja omaa aikaa samassa paketissa. ;) T. toinen koiran omistaja joka juuri yövuoron päälle käytti hurtan ulkona. :D

  VastaaPoista
 2. Siis Bank norwegian ei ole menossa konkkaan. Sekoitat nyt sen halpalentofirmaan. Toki tuo lentofirma omistaa pankkia, mut ei se vie tuota konkaan jos se itse menee konkkaan.

  VastaaPoista
 3. On raskasta tehdä 100 %:in työaikaa lapsiperheellisenä saati vielä vuorotöitä!

  Itse olen asettanut perhe-elämän etusijalle ja olen tehnyt erinäisillä järjestelyillä töitä osa-aikaisesti lähes koko sen ajan, kun on ollut lapsia. En usko, että olisin jaksanut 100 % työajalla. Teen edelleen 80 % työaikaa vaikka lapset eivät enää kovin pieniä olekaan. Arvostan edelleen enemmän vapaa-aikaa kuin suurempaa tilipussia.

  Opintosuunnitelmasi kuulostavat mielenkiintoisilta!

  VastaaPoista
 4. Oih joskus itsekin vuorotyötä tehneenä tunnistan niin tuon, ettei aikaa palautumiseen juuri jää. Usein on noita yhden päivän vapaita ja vapaa-ajan menoja ei voi suunnitella kovin pitkälle, koska koskaan ei voi tietää, mikä työvuoro silloin on. Tsemppiä tuohon! Ja toivottavasti Pikku-Puudelilla oli kivat kemut! :)

  VastaaPoista
 5. Oih. Mä niin tiiän tän kolmivuorotyötuskan. Itsekkin tuntuu ettei jää yhtään aikaan käteen, eikä edes (vielä) ole lapsia..

  VastaaPoista
 6. Voin kuvitella miten kortilla aika on. Itse teen virastotyöaikaa ja lapsiakaan ei ole, mutta silti välillä tuntuu että elämä on yhtä työtä ja arkipäivistä loppuu tunnit kesken :D

  Ehkä tuossa tilanteessa yrittää vain miettiä että kiva kun saa vähän isompaa tiliä ja on parempi mahdollisuus maksaa velkoja/säästää.

  VastaaPoista
 7. Huolestuttavaa hiljaisuutta...Työstressi, retkahdus, vääränlainen parisuhde?

  VastaaPoista
 8. Anonyymi varmaan tarkoittaa sanoa että kaipailee juttujasi ja toivoo että kaikki on hyvin. Minä ainakin kaipaan ja toivon! Palaathan linjoille :)

  VastaaPoista
 9. Oletko lopettanut kirjoittamisen kokonaan? Toivottavasti et <3

  VastaaPoista
 10. Hei, luotto yksilöiden välillä on rahoitustapahtuma, jolla lainataan rahaa suoraan ihmisiltä ilman pankin väliintuloa. Suurimman osan ajasta se tehdään perhe- tai ystävällisessä ympäristössä. Mutta viime aikoina voit lainata muukalaiselta. Olen valmis tarjoamaan lainoja kenelle tahansa, jolla on mahdollisuus maksaa se takaisin ilman huolta. Odotan innolla tekemistäni kanssasi, jos tarvitset todella luottoa ja jos se on hyvää.

  Sähköposti: ( simondurochefort@gmail.com )

  VastaaPoista