lauantai 11. maaliskuuta 2017

OHI ON! +PLAN B

Ohi on!
Suljin pelastusaseman oven eilen ja mietin että 3 ja 3/4 vuotta opintojen parissa se SE ON NYT OHI! Kirin opintojani vielä kahdella kuukaudella. Muistan sen lokakuun päivän kun kysyin opettajalta voisinko valmistua maaliskuussa. Hän vastasi kyllä, jos läpäiset valtakunnalliset ennen joulua. Siitä alkoi aikamoinen puserrus. Jouluna meinasi tulla vielä takapakkia kun pelastuslaitos ilmoitti, etten voisi mennä alkuperäiseen harjoittelupaikkaani.  Onneksi sain vielä tuon, jossa viimeiset neljä viikkoa on tullut oltua!

Ohi on. En voi uskoa todeksi! Jos kaipaat osaavaa työntekijää, here I am! Pistä kommenttia!

Olen nyt virallisesti avointa riistaa. Rahahuolia helpottamaan aloitin seuressa viime viikolla. Seure on siis firma, joka välittää vuokratyöntekijöitä sairaaloihin. Hyvin näyttäisi nyt olevan keikkaa. Viime kesänä kuulin huhuja, että keikkaa oli niukasti. Tietenkään en tiedä mihin "pooleihin" kyseiset henkilöt olivat liittyneet eli missä osastoilla he pystyivät keikkailemaan. Minulla on niitä runsaasti, joten tilanne tällä hetkellä ei näytä pahalta. Tietysti en voi  esimerkiksi ottaa äkkiä huomiseksi aamuvuoroa, koska päiväkotiin tarvitsisi ilmoittaa tarpeesta hyvissä ajoin erikoisaika tarpeesta.

Mutta seuressa on yksi minua kiehtova puoli. He maksavat 9% lisää palkkaa joka kuukausi lomarahan muodossa. Tällä pitäisi pystyä kustantamaan itselle yksi lomakuukausi vuodessa mutta mun kannaltaan tämä kuulostaisi nyt aika kivalta. Saan vielä maaliskuun epäpätevän palkkaa, joka on vajaa 15 euroa tunti (plus tuo 9%). Huhtikuussa se nousee pätevän palkaksi,  joka taisi olla 15,73.

Nyt mietin, että onko se 9% nettotuloista vai bruttotuloista?

Tavallaan kiinnostaisi tehdä seuren kautta töitä, koska saisin käteen tämän vuoden puolella enemmän rahaa. Tulot olisivat epävarmoja, työpaikka vaihtelisi, eli tässä kohtaa olisi pakollista tehdä pientä puskuria. Ja palkka maksettaisiin kahdesti kuussa! Mun lemppari!

Nyt tilillä on 90 euroa ja pitäisi järjestää lapsen synttärit perjantaina ja omat valmistujaiset lauantaina. Plus syödä ensiviikolla. Kuulostaa luottokortilta, mutta yritetään! Lapsen synttäreihin budjetoin 20 euroa ja omiin valmistujaisiin 60-80 euroa. Eiköhän tällä saada juhlat aikaiseksi!

Onneksi olkoon vielä FemmaDonnalle mielettömästi velattomuudesta! Skoolaan sinulle kahvikupillani!

Ohi on! Juhlistan tänään siivoamalla keittiön kaapit!

Ps. Kun sanoin, että en keksi mihin tarvitsisin puskuria niin kahvinkeittimeni lakkasi keittämästä kuumaa kahvia (vielä on juotavaa) ja haaveilin sisustukseen sopivasta kahvinkeittimestä:D


11 kommenttia:

 1. Kiva seurata näitä konkreettisia pohdintoja miten tilanne tästä kehittyy. Minäkin haaveilen uudesta, oikeasta ja perinteisestä kahvinkeittimestä. Vanha minä olisi jo ostanut se osamaksulla ties mistä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo nyt ei auta hötkyillä! Täytyy odotella jotain hyvää alea. Moccamaster ollut viimeiset 8 vuotta eli varmaan se tai Wilfa tulee seuraavaksi :)

   Poista
 2. Onnea sulle valmistumisesta! Iso urakka ohi ja piiiiitkä työura edessä :D

  Kahvinkeittimen kanssa tekisin niin että ostaisin nyt jonkun edullisen version jolla pärjää, ja vaikka velattomuuden juhlistamiseksi ostaisin unelmakoneesi hyvällä omallatunnolla :D Tämä toimisi ainakin minulle :)

  -Neiti Nuukailja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisi toimia - mä tykkään ostaa kerralla kunnollisen. Ennen nykyistä moccamasteriani mulla oli sellaisia 40-50 euron koneita. Toinen lakkasi vuoden päästä toimimasta (juuri kun takuu loppui) ja toinen kesti kanssa vuoden ja siinäkin tuli joku juttu. En myöskään tiedä kahvinkeittimen kierrätyksestä. Odottelen jotain hyvää alea ja sit isken!

   Poista
 3. Onneksi olkoon!!! Sulla on btw parempi tuntipalkka kun mulla niin että nyt vaan töpinäksi! Mäkin olin Seuressa sillon joskus nuorena ja nättinä, mutta aivan eri alalla kuin kumpikaan meistä nyt ja täytyy sanoa, että keikkoja oli iiiihan sikana ja kyllä silläkin itsensä elätti. Plus, että eri toimipisteet otti hyvien sijaisten yhteystiedot ylös ja soitti suoraan (seuren ohi) ja tarjosi keikkatöitä. Tosin ihan varmasti saat kohta ihan vakakrityöpaikan! Lyön vetoa että kahden kuukauden sisällä kippistellään jo sille!
  Ja kiitos maininnasta! Tänään olen menossa ostamaan skumppaa jolla kippistellä nyt kaikelle mahdolliselle! Lisään sun valmistumisen (ja blogisi olemassaolon) kippislistalle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja meillä on töissä tommonen kahvinkeitin. Kahvi maistuu ihan samalta kuin omalla 20 euron giganttikeittimellä...

   Poista
  2. Seurella on tällä hetkellä 10000 työntekijää, eli siellä on paljon tekijöitä atm. Vielä en ole saanut yhtään niistä vuoroista joita olen yrittänyt itselleni varata. Mutta tuleva viikko onkin lomaa, niin stressaan vasta ensi viikon lopulla.

   Työpaikan kahvinkeittimillä keitetään sellaisia määriä kahvia etten ihmettele ettei niistä mikään maistu hyvältä. Oma edellinen moccamasterini on palvellut 8 vuotta, ja ostan joko mocamasterin tai wilfan nytkn. Jokseenkin en noin kallista. Kävin katsomassa keittimiä, ja itseasiassa turkoosi tuollainen olisi paljon hienompi. Mutta voin tyytyä hienoon harmaaseen, jonka saa halvemmalla. Mutta tarjouksia odotellessa!

   Poista
 4. Hei, mietit lomaraha asiaa.. se prosentti lasketaan aina bruttotulosta. T. Siru

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asiaa järkevästi pohdittuani niin tietenkin, muutoinhan se olisi ollut verovapaata tuloa :D

   Poista