keskiviikko 5. heinäkuuta 2017

Ilmaista kesän viettoa osa I

Hola!
Blogin kirjoittamisen aloittamisen jälkeen innostuin miettimään mitä kaikkea ILMAISTA voisin lapseni kanssa tehdä kun rahaa ei tohdi käyttää ja pidempää lomaa ei ole.

Kävin kevään aikana kaksi mpk:n kurssia; täällä blogissa mainitsemani eloonjäämiskoulutuksen sekä taistelupelastajakurssin. No okei myönnettäköön - taistelupelastajakurssi oli väärinymmärrys. Siinä vaiheessa kun rynkky iskettiin käteen ja täysvarustus päälle ja pyydettiin juoksemaan näissä kamoissa ympyrää paahtavan auringon alla ja evakuoimaan äijiä samoissa varusteissa matalana metsässä ( eli ryömien eteenpäin, ota haavoittuneen ase, kiinni sirpaleliivistä ja lähde ryömien vetämään haavoittunutta puunjuurakoiden läpi) niin mietin mielessäni:V*TTU TÄÄ ON SIISTIÄ! Kallis tämä väärinymmärrys ei ollut, mpk: n kurssit on 40-50 euroa. Juuri sitä kenttälääkintää, jota luultiin tuon olevan, järjestetäänkin syksyllä.

Tämä alustuksena siihen, että city-puudelista alkoi kuoriutua ulkopuudeli. OUT-IN-DA-FOREST-PUUDELI. Eli minä, mini-puudeli, taistelupelastajatoverini ja hänen 8 kk ja 4-vuotias pakkasimme itsemme autoon ja menimme telttailemaan! Teltan, makuupussit, trangian ja puukon sain kollegaltani (enää ei ole luokkakavereita, vinkit kollegoita), joka alunperin ehdotti tuota selviytymisleiriä. Kerroin hänen olevan velvoitettu auttamaan kun alunperin pakotti minut sinne :D Bensat ja ruoat viikonlopulle maksoivat 28 euroa (muutama muovinen juomakuppi mukana tässä, eli käytössä myöhemminkin) apteekista allergialääkkeitä ja ensiapupakkaus ~10 euroa. Lääkkeet ja ensiapupakkaus riittävät myöhemmällekin kesälle.

Telttailu kolmen pienen lapsen kanssa oli kokemus,positiivinen sellainen. Oma lapseni kiukutteli eniten, samoin minä, koska hirveät naistenvaivat aiheutti järjettömän päänsäryn ja huonon olon. Söin myös sokeria hirveitä määriä koska uskoin sen olevan buranan avulla paras lääke olotilaan. Lopputulos: mennään uudestaankin telttailemaan lasten kanssa. Me äidit päätimme aloittaa retkeilystä ja vaelluksesta harrastuksen. Eli tulevaisuudessa investointi kenkiin ja kunnon reisitaskuhousuihin.

Tähän asti matka oli mukava ja halpa. Sitten kotimatkalla ehdotin poikkeamista ideasta-halusin ostaa lapselleni kunnon patjan ja petarin. Orkidea ja syömiset ikeasta loppusumma 128 euro. Patjaa ja petaria lapsi voi käyttää hamaan tulevaisuuteen saakka.

Noh, jos tämä olisi tässä. Vaan ei ole! Paistinpannuni on ollut vähän kuolemaan päin. Menin iittalan outlettiin ja ostin kunnon kestävän supersetin, johon kuului pikkukattila kannella, iso kattila kannella sekä iso paistinpannu. Superlaatua. 129 euroa yhteensä. Matkalla kassalle lapsi sai vielä alekorista muumimukin.. .

Loppukuun töissä ja metsässä. No money no honey! EI ENÄÄ YLIMÄÄRÄISIÄ RAHAREIKIÄ.

3 kommenttia:

 1. Oijoi, nyt oot päässy hienon lajin pariin :) ootas kun suhun iskee Lapin-kuume...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla, oon kyllä siellä kasvanut enkä hirveästi sinne kaipaile. Joskin nyt aikuisena ehkä suhtautuisi toisin siihen luontoon.

   Poista
 2. Uusi päivityksiä odotellaan että miten menee...? :)

  VastaaPoista