maanantai 30. lokakuuta 2017

Kulutushysteria

Kulutuskulutuskulutus ja vielä kerran kulutus!
Olen kuluttanut hysteerisesti rahaa. Tajuttomasti, älyttömästi ja ihan sikana. Siis liikaa. Enemmän, enemmän ja vielä kerran enemmän. Ja helvetisti enemmän.

Onnistuisiko marraskuussa elää säästeliäästi?

Lokakuussa ostin kenkiä 200 eurolla (kolmet parit), alusvaatteita 160 eurolla  (viimeksi ostin vuonna 2015), korjasin vanhat kengät 45 eurolla, ostin lapselle vaatteita  about 150 eurolla, ostanut ruokaa ainakin 400 eurolla.... en halua edes tietää. Ostanut ostanut ostanut ja ostanut. Ja ostanut. Sukkahousuja 45 eurolla. Koruja ja meikkejä 30 eurolla.

Money goes goes goes. Ryhtiliikettä odotellessa. Tuli erottuakin viikko sitten.

Talous kuntoon helmikuuhun mennessä? Sopiiko?

7 kommenttia:

 1. Joskus sitä vain romahtaa. Ite oon yrittäny pari kuukautta käynnistää säästämisprojektia, vielä ei ole vaan säästöjä näkyny :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritetään yhdessä saada tämä kuukausi toimimaan!

   Poista
  2. Eiköhän me tää kuukausi hoidella kotiin. Aatella, säästämisenhän pitäisi olla helppoa; sehän on ikäänkuin antitekemistä. Olla ostamatta jotain :)

   Poista
 2. Ja joskus ne hankinnat vaan tuntuvat realisoituvan samaan hetkeen. Näin käy helposti, jos on elänyt esim pari vuotta kituutellen kotiäitinä ja liikkunut ties missä rytkyissä ihmisten ilmoilla siirtäen ostoksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No olen ollut opiskelija ennen huhtikuuta koko elämäni ja viimeiset kolme vuotta yh. Huonoa taouskäyttäytymistä kyllä mutta siinä olet oikeassa että joskus näitäkin hankintoja täytyy tehdä.

   Poista
 3. Ei hätää! Minä samaistun! MÄ olen aina ollut sitä kmieltä että tämmönen "romahdus" on pakollinen , jotta jaksaa suurimman osan ajasta pysyä kuosissa.
  Vähän niinkuin laihduttamisessa tankkauspäivät! :)
  Mutta haastan sut kanssani samantien korjausliikkeeseen! Tässä kuussa saa mennä ainoastaan 500 euroa jooko? Ja jos siitä liikenee niin hamstraa joululahjoja valmiiksi, jos halvalla löytyy. Ens kuussa saa mennä sitten hitusne enmmän. Ja laske joululahjabudjetti valmiiksi. Mutta, muista siihen ainakin yksi lahja itsellesi kohtuuden nimissä!
  Ikävää että tuli ero. Buu! :(
  Nyt kokoat itseäsi ja puskuria kuukauden pari ja sitten taas uutta matoa koukkuun!
  Kyllä se siitä! Hyvä me! Hyvä meidän joukkue! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. buuh, mutta milloin saan velkani maksettua :( :( nyyh nyyh. Niskalenkkiote ja kohti ääretöntä.

   Ollaan äidin kanssa budjetoitu 40 euroa kuussa kesäkuusta lähtien jouluun, eli se on hoidossa. :)

   Poista