perjantai 29. joulukuuta 2017

palkkapäivä

Eli sanoista tekoihin aka rahankulutus aisoihin!

Kirjoitan nyt auki tuloni ja menoni, se olkoon uudenvuoden lupaukseni. tein excel-taulukkoon päivitetyn budjetin ja huhheijaa -edellisestä kirjoituksestani olin unohtanut älyttömän paljon asioita.

Ennen lukuja avaan vähän tuloja: yritin laskelmoida marraskuussa ja tein muutamana sunnuntaina pitkän päivän eli olin 15 tuntia töissä. Ajattelin, että näin ei minun palkkanauhassani näkyisi se, että jään 50% työsopimukselle. Se mitä unohdin, oli tietenkin veroprosentti ja mätkähdin tosiaan marraskuun vika päivänä maksetussa palkassa jo lisäprosentin puolelle, joka on 30%. Eli siis olin itse tyhmä kun en syyskuun jälkeen muistanut tuijottaa sitä ihmeellä tulorajaa palkkanauhassani. Ainoa toivo asiassa on se, että en ehkä joudu maksamaan mätkyjä ensi jouluna. En tiedä miksi mutta elo-syyskuussa katsoin, että pysyn täysin olettamassani tulotasossa.

Pikemmittä puheitta:
Tulot 29.12.2017

1242, 63 euroa

Menot:
35,20 matkakortti
56,63 sähkölasku (siirto)
40,03 dna (kesken kuun vaihdettu nettiliittymä tähän, normaalisti ei näin paljon)
117 kuntosali (77 kk-maksu sekä 40 e vuoden jäsenmaksu)
30 OP visa
80 Nordea rahoitus
621,48 vuokra
19,40 henkivakuutus
51 silmälasit
140 euroa automaattinosto
13,50 hiusväri
18,65 itämainen ruokakauppa

YHT.  1222.89 euroa.

Vastaus kysymyksiinne: peruutin ensi viikon kampaajan. Sen takia tuo hiusväri. 140 eurolla aion elää 14 päivää eli 10 e per päivä. Tämän rahan pitäisi siis riittää.

Laskujahan vielä tulee mutta pieniä määriä pätäkkääkin tippuu.

UGH. Kohti korkeuksia ja niiden yli!

5 kommenttia:

 1. Hyvä tyttö!
  Aloitetaan molemmat tämä vuosi ryminällä! I'm with ya!
  Terveisin Tunari-Donna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. i´ve been missing ya, sis! oon ollut vähän huolissanikin susta! tsemppaillaan toisiamme!

   Poista
 2. Itsekin olen harkinnut käteisen käyttämistä päivittäisostoksissa, mutta se tuntuu liian työläältä. Uskon kyllä että käteisellä on erilainen vaikutus kuluttamiseen, niin pitää joku kuukausi ihan varsilla sitä kokeilla.

  Olisi kiva jos laittaisit blogin puolelle kokemuksia käteisen käytöstä :)

  -Neiti Nuukailija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos itse joko saan käteistä vaikka lahjaksi tai kirppismyynneistä tai vaikka nostan sitä muuten vaan, niin en millään raski käyttää sitä käteistä, vaan maksan ennemmin kortilla.

   Käteisen kun menettää maksaessa kokonaan, mutta kortilla maksaessa ei periaatteessa tapahdu mitään, koska kortin saa laittaa takaisin kukkaroon :)

   Siitä syystä uskon, että jos nostaa käteistä vaikka ruokaostoksia varten, niin on paljon tarkempi loppusumman suhteen kuin käteisellä maksaessa.

   Poista
  2. anonyymillä on pointtinsa! todellakin kaupassa joutuu miettmään, että ävoiko ostaa kahden euron mustkat ja lähes kolmen euron pomelon? Tätä rahaahan kuluu!

   Poista