keskiviikko 31. tammikuuta 2018

Arvonnan voittaja

Ja arvonnassa voitti MASTERCARD! Vähän toivoinkin, että se voittaisi. Tuo sivupalkin aktiivinen ja reaaliaikainen velkasaldo näyttää jäätävältä. Tekisi mieli aloittaa pieni nordnet-säästäminen samalla, koska siinä näkyisi paljon rahaa kertyy myös sinne plussan puolelle. Onneksi olin jouluna ja uutena vuotena paljon töissä ja seuraavassa listassa on neljä yötä. Se tarkoittaa tuohta! Ja onneksi en vielä avaudu uusista juoksukengistä, se vasta ensi postauksessa!

Mutta pieni välihuuto tähän väliin: Pitäisikö aloittaa samalla nordnettiin 50 euron säästäminen? Luin nimittäin useita blogeja ja artikkeleita kuluneiden viikkojen aikoina, ja kaikissa kyllä kehoitettiin aloittamaan säästäminen heti. Nythän tuo 40 euron säästö menee matka- ja joulukassaan. Jos laittaisin vielä 30-50 euroa nordnetille? Koska välillä tuntuu, että money comes money goes. (ai välillä...)

PS. 79 euron ja hilujen sijasta siirsin 80 euroa lisää sinne masterille. Pysyy mieli ja sentit parempina.

8 kommenttia:

  1. Jos en kärsisi talviväsymyksestä niin en olisi myöhästynyt tästä äänestyksestä näin railakkaasti! Olisin ehkä antanut ääneni masterille, mutta sitten taas toisaalta itse selätin velkataakkani vyörytystaktiikalla.
    Kun pikkuvelan toisensa jälkeen saa maksettua ja siirtää sen jälkeen siitä irtautuvat paukut isomman velan kertamaksuihin, on onnistumisen tunne ihan mieletön!

    Joten ensi kuusta alkaen neuvoisin pistämään velat suuruusjärjestykseen ja alkamaan "ampua" niitä alas yksikerrallaan pienimmästä suurimpaan.

    Nordnet on iiiiiiiiihan järkyn koukuttava (hyödyllinen aloittaa mahdollisimman aikaisin), mutta koita maksaa velat ensin pois, ettei käy niinkuin varottavalle Elli-Esimerkille täällä, joka sokeasti kasvatti asp-tiliä elämällä muuten velaksi.

    Jos sä jaksat odottaa Nordnetin käytön aloittamista siihen kun velat on maksettu niin sitten lupaan mäkin aloittaa osakeopettelut vasta kun visa on tuhottu! Okei ehkä vähän epäreilu houkutin, mutta aina kannattaa yrittää! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nordnetistä en osaa vielä sanoa! Täytyy miettiä kun list saapuvat!

      Poista
  2. Yritän just miettiä pitisikö vyöryttää, maksaa isoin korko ensin VAIKO tehdä puudelit? Puudeli tekisi niin, että yrittää päässä jokaisessa velassa joka kuukausi vähän enemmän eteenpäin. Esim. nyt masterissa hotsittaisi päästä alle 2000, sitten norwegianissa alle 1000. Tämän jälkeen tavoittelisi 750 eskoa kaikissa alle tonnin veloissa, ja 1500 masterissa etc. Näin maksoin edellisen kerran kaikki velat pois.

    VastaaPoista
  3. Itse suosisin lumipallon vyörytys-taktiikkaa. Kun saa lukumääräisesti velkoja pienemmäksi, on niitä myös helpompi hallita. Jos joka kuukausi siirtää vähän rahaa kaikkiin velkoihin, ainakin itsestä tuntuu ettei mitään tapahdu. Oli velkaa 1000€ tai 800€, niin tuntuu melkein samoilta summilta.

    Ja mitä vähemmän eri paikkoja on mihin rahaa pitää laittaa, sitä suuremmiksi muuttuvat summat, joilla toisia lainoja voi lyhentää/kk.

    Mutta tapansa toki kullakin. Nordnetin suosittelisin aloittamaan vaikka ensi maksuttomilla superrahastoilla ja siirtämään niihin sen minimin, eli 15€/kk. Näin rahaa jää kuitenkin velkojen maksuun, joiden korot ovat varmasti ensin suuremmat kuin sijoituksista saatavat tuotot.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhdessä vaiheessa unelmoin että velat olisivat yhden luottokortin takana. Silloin ei olisi niitä hallinnointikuluja kaikissa. Ja sitä olisi helpompi kontrolloida. Kohtahan noissa on kk korot ja täytyy taas päivittää listaa.

      Poista
    2. Ja tykksin sun tosta 15 euron säästöajatuksesta.

      Poista
  4. Itse miettisin, että onko siinä säästämisessä mitään pointtia, ennen kuin koko ajan kovaa korkoa kasvattavia ja turhia laskutuskuluja aiheuttavia velkoja on. Saatko Nordnetista sille 50 eurolle yhtä kovan tuoton, mitä veloista korkona maksat?

    Tuossa tilanteessa itse tekisin niin, että ottaisin ensin työn alle sen, jossa on suurin korko ja kovimmat kulut. Kaikkiin muihin minimilyhennys ja kaikki liikenevä extra suurimman koron velkaan, kunnes se on pois maksettu. Tai jos on jotain kiinteitä laskutuskuluja, niin sitten söisin ensin pienimmän pääoman pois ja sen jälkeen pois maksettuun menneen lyhennyksen verran extralyhennystä toiseksi pienimpään jne.

    Ja tärkeimpänä, että ei enää yhtään lisää uutta velkaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutta, koska rahaa liikkuu eniveis tililtä, voisi se 15 euroa jo hyvin mennä säästöön, voittoina ei tietty suuria mutta henkinen säästämiseen orientoituminen.

      Poista