maanantai 12. maaliskuuta 2018

YH-äidin tunnustuksia

Olen lueskellut erinäisiä juttuja yksinhuoltajista ja näiden rahahuolista. Onhan se elämä rankempaa yksin ja perheestä huolehtiminen ja kaikesta vastuussa oleminen. Sain kerran facebookissa naiselta viestin, että auttaisinko ostamaan hänelle mokkamasterin kun hän on rahaton ja YKSINHUOLTAJA. En muista milloin olisin viimeksi suivaantunut niin nopeasti nollasta sataan. Yksinhuoltajat eivät mielestäni ole mitään reppanoita, joilla automaattisesti menee huonosti. Samalla tavalla opiskelijatermistä on tullut uusi "alennuspisteiden" keräyskortti. Myin muuton yhteydessä paljon tavaraa ja sain usein viestejä, että hinta ei oikein sovi opiskelijabudjetille. Hemmettiäkö sitä sitten tarvitsee ostaa?

Päästäkseni alkuperäiseen ajatukseen kerron vähän omasta shoppailuinnostani viime keskiviikolta. JA KYLLÄ SHOPPAILU LÄHTI JÄLLEEN KERRAN LAPASESTA. Oltiin lapseni kanssa vapaapäivällä ja meidän piti palauttaa kaverini ompelukone kaverilleni. Kävimme salilla aamulla, menimme syömään kiinalaiseen (yht 13 e) ja sieltä kohti kaverini kotia Espoossa. Sattumalta siinä sitten kävelimme jyskin ohi ja mietin että olisiko siellä halpaa kehystä minun uudelle palapelilleni. No ei ollut ei. Ostin pyyhesetin (minulla ei juurikaan niitä aidosti ole, varsinkaan käsipyyhkeitä), jossa oli kuusi pyyhettä. 20 euroa.

Olimme sopineet menevämme toiselle ystävällemme illalliselle, joten päivään jäi lupoaikaa. Laitoin viestin veljelleni josko nähtäisiin Isossa Omenassa kahvien merkeissä. Tarjosin veljelleni kahvin, itselleni kahvin ja lapselleni jäätelön. 11,7 euroa. Veljeni lähti jatkamaan matkaa ja meillä oli vielä puolitoista tuntia luppoaikaa. Kävelimme ostoskeskuksessa ja näin Vallilan kaupan. Tiestin, että sisään astuminen on virhe. SIIS virhe. Lähdin sieltä aleverhon ja aleverhokankaan kanssa. Yht 45 e. Ah mutta kuin hyvin ne sopivatkaan olohuoneeseemme... ... .. .... .. .... ......

Noh, tällä kertaa tiesin mitä veisin ystävälleni tuliaiseksi (en koskaan vie lahjoja ja nyt olin innoissani). Menimme prismaan ja kappas kappas löytyi hyvä legopaketti hintaan 11,95. Kävelimme prismassa ja olihan siellä alennusmyynnit! Lapselleni löytyi täydelliset kevätkengät päiväkotiin 12 e  ja "citykengät" 20 euroa.  Olin myös luvannut lapselleni pienen pehmolampaan johon hän ihastui Tigerissa, 4e. 

Illalla kävimme vielä ruokakaupassa. Luoja. Eikä tässä vielä kaikki! Sovitusti (itseni kanssa) ostin uuden meikkivoiteen ja primerin perjantaina Sokokselta -20% yht 67 e ja koboltin sinistä kalkkimaalia 35,50.  Eilen kävin sukkahousukaupoilla 23,95  (neljät kappaleet) ja uusi kasvorasva, kasvovesi ja siteitä 16 e. 

ÄPPÄPÄPPÄPÄÄ puudeli tuhlaa!

PS. ei ole morkkista koska en käyttänyt luottokorttia yhtään eikä tarvitse käyttää loppukuussakaan.

PPS. Tavallaan on morkkis mutta ei kuitenkaan. MEidän koti näyttää ihanalta! Pelkään vaan että mitä tapahtuu kun parvekekausi alkaa....... .. . . . . . . . . . . .. . .

PPPS. Tuo velkasaldo on huvennut jo 900 euroa siitä kun aloin laittamaan sen tuonne sivupalkkiin!

PPPPS. Lapseni ei siis kustanna minulle suuria vaan minä helvetin itse. Ja minun rahankäyttöni. Nyt pitää päästä aisoihin + myydä lisää tavaraa pois.


10 kommenttia:

  1. No onhan siinä rahanmenoa yhdelle päivälle. Ootko hoksannut että lidlissä on nyt kampanjaviikko ja saa kaikista yli 25€ menevistä ostoksista -10% alea. Itse ajattelin lähteä sinne tuhlaamaan ja ostaa talous tarvikkeita (wc-paperi, tiskiaine, luutuja, pyykin pesuainetta) sekä shampoota saippuaa, pastaa, säilykkeitä ja ruokatarpeita mitä lähipäivinä söis.

    Kerralla ku vähä tuhlaa niin voi sitten jatkossa elää säästeliäämmin. Itse ainakin saan suurta tyydytystä päivistä jolloin rahaa menee pyöreät 0 euroa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jäin miettimään tätä ja ajattelin laittaa huhtikuulle jonkun nollan euron päivät haasteen. Kiitos vinkistä!

      Poista
  2. On kyllä hurja määrä noita punaisia lukuja 🙈 Mun budjetti olis jo kivillä ja pahasti tollasen päivän jäljiltä. Mut jos sun budjetti kerran kestää eikä lisävelkaakaan tarvii, niin hitto miksei 😉

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No älä viitti. Innoistuin liikaa tästä uudesta asunnosta!

      Poista
  3. Jos budjetti kestää, niin hyvä. :-) MUTTA miten ihmeessä saat 20% alen jälkeen yhteen(?) meikkivoiteeseen ja primeriin kulumaan 67 euroa?!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä kysymys ja vastaus kuuluukin: en ollutkaan saanut kalliimmasta tuotteesta sitä -20%!!! Eli kvin lunastamassa sen 8,60 euroa lisää itselleni rahaa kiitos sinun! Ostin siis yves saint laurentin primerin (43e miinus nyt se 8,60) ja lancomen sellaisen täyttöpakkauksen cushioniin, jossa suojakerroin 50 (kevätaurinkoa odotellessa) ja sen hinnaksi jäi 24 euroa :)

      Poista
  4. Näitä sattuu juu :D ihanan näköinen kuva, onko se teidän kodista. Tuo taso ikkunan edessä ihan huutaa päälleen jotain kivoja viherkasveja ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinisiä orkideoja etsiskelen! Muita huonekasveja en sulaitse kun en siedä mitään ötököitä :( ostettiin kyllä makkariin lapsen pyynnöstä kaksi mehikasvia :)

      Poista
  5. Ekaks: Mä olen ylpeä tuosta siitä että julistuksessasi YH-mutsius ei ole mikään tekosyy!
    Tokaks: Todellakin näitä sattuu ja euroja tulee aina lisää. Tällaisten sattumusten takia juurikin opitaan pitämään niistä tulevista euroista parempaa huolta!
    Kolmanneks: Sun koti näyttää ihanalta! <3
    Neljänneks: Kohti uusia budjetteja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä rakastan mun nimenomaan KOTIA! Tuntuu kuin olisi kotona! Tämä on mieletöntä!

      Poista