tiistai 25. syyskuuta 2018

Not Cool

Tiedättekö sen tunteen kun kuvittelee hallitsevansa rahaa ja omaa talouttansa?

En minäkään. Päätin pistää Bank Norwegianin kortin nyt hyllylle, ja -pisteiden keräämisen takia- ajatusmallini romukoppaan. Pisteitä on kyllä kertynyt. Mutta aloin lukea nyt sairaslomalla Gordon Ramsayn kirjaa ja siellä on monta hyvää pointtia.

Luottokortilla tulee ostettua enemmän. Luottokortilla tulee ostettua helpommin.
Luottositäluottotätä. Easy as hell.

Annan itselleni vielä anteeksi tämän kuun. Nyt alkaa taas tarkka kulunseuranta. Jos meinaa joku päivä että ois jotain säästöjä ei voi syyä kassasta ennenaikojansa, vai mitä?

Miten ottaa oma elämä haltuun? Jatkoa seuraa.

13 kommenttia:

  1. Erittäin, erittäin hyvä pointti. Norjan korttia tulee vingutettua helposti, koska "siitähän saa niitä pisteitä".

    Pistää miettimään.

    VastaaPoista
  2. Joku asia voi olla teoriassa hyvä ja toimiva ja pitkässä juoksussa edullinen, mutta käytännössä se ei vaan välttämättä toimi niin (kaikilla). Oon itse ollut viittä vaille hankimassa Norskin korttia just niiden pisteiden takia, mutta todennut joka kerta ettei mulla todennäköisesti toimis lainkaan toi luottokorttihomma. Sitä tulis kuitenkin vinguteltua enemmän kuin laki sallii "niiden pisteiden takia", ja lopputulos olisi silloin enemmän miinuksella kuin plussalla. Mielummin vanha kunnon Electron nuoruusvuosien jäljiltä, realistinen kuluseuranta eikä mitään pisteitä motivoimassa kuluttamaan yhtään enempää kuin on tarpeen :D

    VastaaPoista
  3. Eikös ne jotenkin raanneet nyt noiden pisteiden keräilyä, muistelen... nyt vaan luottokortti katki, poikki ja pinoon, nenä ylös ja eteenpäin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo. Jatkossa saa vain 10 000 € asti ("vain!?") 1 % pisteitä per vuosi. Ja 0,5 % pisteitä kulutuksesta, jotka ylittää 10 000 € rajan. Eli kun visalaskuja on maksellut kybätonnin per kalenterivuosi, niin sen jälkeen ostokset tuottaa cääshpointseja enää puolet vähemmän kuin ennen.

      Poista
    2. Olen vähän huolissani kuinka helposti rahaa tuli käytettyä...

      Poista
  4. Kannatan luottokortin hyllyttämistä :)

    VastaaPoista
  5. Pitäiskö tehä sama? Toisaalta lentoihin pisteiden käyttäminen on niin mukava juttu, mutta mullakin kulutuksen seuranta ei oo niin kätsää (tosin en oo ladannut vielä niiden appia) kuin mobiilipankista.

    VastaaPoista
  6. Mä avasin heinäkuussa osuuspankin säästöpossutilin, jonne ohjautuu jokaisesta korttimaksusta (electron) 3€ (summan saa itse valita). Tällä hetkellä säästöön on kertynyt jo lähes 200€, eli tällä tahdilla n. 1000€ vuodessa. Käytän edelleen myös käteistä (seteleitä) ja kerään kolikot säästölippaaseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on tuo oma keräyshaaste vielä menossa, edellisessä postauksessa kerroin.

      Poista