keskiviikko 6. maaliskuuta 2019

Talousrealismia

Hiiohoi!
Täystyöllistetty Puudeli täällä heiluttelee häntäänsä! Mikä meininki?

Istuin äsken alas ja laskin joulumenot. Siis pelkästään minun ja äitini lahja+jouluukuuseen menneet rahat. Aika pienellä summalla päästiin: kaikki lahjat plus kuusi 236 euroa, hyvä minä, joka juoksin alennuksien perässä! Ja ei, maaliskuussa ei ole liian myöhäistä laskea näitä :D tuohon lisäksi menee äidilleni ostama lahja, ja muutamalle kaverilleni ostama lahja.

Olenkin ollut hiljaa aika pitkään. Säikähdin kun Anni Rahapalleroisen blogi katosi (löytääkö kukaan muu sitä?) ja tuntui itsekin vaikealta kaiken työssäkäymisen ohella kirjoittaa.

Sitten äsken istuin alas ja laskin numeroita. Laskin lukuja. Katsoin velkasaldoani (KYLLÄ) ja mietin, että jos kerron nämä luvut vielä kerran auki ja aloitan kaiken alusta niin olisinko vuoden loppuun mennessä velaton luottokortista? Olen nimittäin jostain kumman syystä höylännyt sitä, ja voisin kyllä katsoa jokaisen ostoksen läpi ja avata ne tänne synkästä sielustani... Kysymys kuuluukin: uskallanko tehdä sen? Uskallanko kertoa jälleen taas kuluttaneeni kuin ellut tunkiolla ja olevani liiaksi luottokorttivelassa? Uskallanko myöntää olevani pettynyt mutta samalla seisovani sanojeni takana?

Viimeksi olen maksanut jotain luottokortilla 24.1. eli olen pysynyt kuivilla puolitoista kuukautta. Ilman herkkuja olen ollut kaksi kuukautta ja kuusi päivää. Olen urheillut 2-3 kertaa viikossa samanmoisen ajan. Olen päättänyt mihin kouluun haen ja mitä uhrauksia se minulta vaatii.

Mutta ollaanko me valmiita avaamaan kaikki ne synkät numerot kuukausi kerrallaan?

Häntä heiluen,
Puudeli

16 kommenttia:

 1. Moikka Puudeli! Kiva pitkästä aikaa lukea sun kuulumisia. Sellaista se elämä on. Yhtä ylä- ja alamäkeä – myös rahan suhteen. Blogiyhteisö tuskin sua tuomitsee veloista. Ja tosi kiva lukea, että olet päättänyt koulun! Uhrauksia siihen meneekin, mutta ainakin mulla se on mahdollistanut pienen "breikin" elämään ja nyt tiedän entistä varmempana seuraavat tavoitteeni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HÄmmentää miten palaset jossain vaiheessa loksahtaa paikoilleen.

   Poista
 2. Uskallat sinä avata ne luvut tänne. Tässä on yhdellä jos toisella ollut pientä taantumaa ilmassa, joten tervetuloa kerhoon. Yhdessä tästä taas noustaan ja mennään kohti vaurautta :)

  VastaaPoista
 3. Realismi on ihan hyväksi. Elämä on muutakin kuin talous. Loistavaa jos löydät motivaation kouluun. Mikäköhän koulu se olisi? Olisikohan se, mitä luulen? Kiinnostaa.

  VastaaPoista
 4. Avaa avaa! (Ja kouluvalinta kiinnostaa ;))

  VastaaPoista
 5. Tsemppiä! Minusta sinulla menee ihan hyvin monella eri elämän osa-alueella, joten älä masennu, jos raha-asiat ei nyt juuri mene niin kuin haluaisit.

  Annin blogi on kyllä vielä olemassa, mutta hän ei ole sitä aikoihin päivittänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no hyvä tietää, jossain vaiheessa tuli viesti ettei etsimääsi blogia enää ole :(

   Poista
 6. Kannattaa avata velkojen sisältö! Kiinnostaa myös mitä koiranpennulle kuuluu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kait sitä sitten uskaltaa! Puudeli on kotoutunut äärimmäisen hyvin. :D

   Poista
 7. Ihanaa kuulla susta pitkästä aikaa. :)

  VastaaPoista
 8. Hei, tarvitsetko lainaa alhaisella korolla 2% Oletko kieltäytynyt pankkilainoista, koska sinulla ei ole vakuuksia tai sinulla on huonoa luottoa? Oletko kyllästynyt pankkijännityksestä Sitten olet oikeassa paikassa ottamalla meihin yhteyttä nyt sähköpostitse (gonzalezandresloan@gmail.com)

  VastaaPoista
 9. Hei, luotto yksilöiden välillä on rahoitustapahtuma, jolla lainataan rahaa suoraan ihmisiltä ilman pankin väliintuloa. Suurimman osan ajasta se tehdään perhe- tai ystävällisessä ympäristössä. Mutta viime aikoina voit lainata muukalaiselta. Olen valmis tarjoamaan lainoja kenelle tahansa, jolla on mahdollisuus maksaa se takaisin ilman huolta. Odotan innolla tekemistäni kanssasi, jos tarvitset todella luottoa ja jos se on hyvää.

  Sähköposti: ( simondurochefort@gmail.com )

  VastaaPoista
 10. Hei, juhlakausi on taas täällä. Niiden, jotka hyötyivät meistä, tulisi tulla esiin ja antaa todistus meistä. Niiden, jotka eivät ole saaneet meiltä lainaa, tulisi ottaa yhteyttä meihin nyt.

  Pieni johdanto itsestäni.
  Nimeni on Claudia Klein, olen saksalainen ja edustaan ​​Spotcap Global Financial Services -yritystä. Annamme kaikenlaisia ​​lainoja 3 prosentin korkotuella

  Tarvitsetko lainaa velan vakuuttamiseksi ennen vuoden loppua?
  Tarvitsetko lainaa yrityksen perustamiseen tai hoitavan liiketoiminnan laajentamiseen?
  Tarvitsetko lainan lomalle?
  Tarvitsetko lainan auton tai talon ostamiseen?
  Tarvitsetko lainaa uuden projektin käynnistämiseen tai nykyisen projektin loppuun saattamiseen?

  Mistä tahansa syystä se voi olla ja tarvitset rahaa. Tässä on ratkaisu taloudellisiin huolenne.
  Asianomaisten osapuolten tulee ottaa yhteyttä meihin saadaksesi lisätietoja sähköpostitse: | spotcapglobalservices@gmail.com | tai viesti meille WhatsAppissa: +4915758108767 |

  Lainaamalla verkossa olemme erittäin luotettavia ja luotettavia. On erittäin tärkeää, että työskentelet oikean yrityksen kanssa. Autamme sinua saamaan lainaasi parhaan hinnan riippumatta luottoasi! Jos etsit minkäänlaista lainaa, olemme oikea yritys, johon voit ottaa yhteyttä.

  Ota yhteyttä jo tänään saadaksesi lisätietoja lainatarjouksestamme tämän sähköpostin kautta: | spotcapglobalservices@gmail.com | tai viesti meille WhatsAppissa: +4915758108767 | & Vastaa hetkessä.

  VastaaPoista