keskiviikko 17. tammikuuta 2018

Ja kuinkas sitten kävikään?

Heissan,
talvipyöräilyhintavertailu oli vielä maanantaina agendalla ja renkaiden vaihtoon lähden tänään. Mutta se ei oikeasti ole sydämellä vaan joku ihan muu. Nimittäin elämä oli jo liian helppoa ja kivaa ja huoletonta ollakseen totta.

Minulla on tapana siivota aina pohjanmaan kautta. Eli asunnossa tavarat saattaa ola epäjärjestyksessä enkä saa laitettua niitä paikoilleen, ja koti tuntuu koko ajan sotkuiselta vaikka siivoaisi epätoivoisesti. Silloin yleensä vaihdan järjestystä. Kaverit aina nauraa, että minulla ei koskaan ole samannäköistä. Vannon, että järjestyksenvaihto on sellainen psykoterapeuttinen riitti, että pään sisäiset ajatukset lokerotuvat oikeisiin kohtiin heti kun koti on puhdas. Halvempaakin se on kuin terapia ja usein tulee heitettyä turhaa tavaraa roskiin.

Maanantaina päätin, että nyt käyn (taas) makuuhuoneemme kimppuun, sotkusta on ja lelut pyörii ympäri lattiaa ja lapsen sänkyä. Hidas prosesssi aloitettiin kello 18. Välillä soitettiin äidille päivitystä ja se ihmetteli mikä sotku meillä taas on. Aina on sotkuista ennen kuin on puhdasta!

Siirsin sänkyni pois ikkunan alta, koska viimeiset päivät olivat olleet älyttömän kylmiä ja kaupungin asunnoissa lämmitys on se mistä säästetään. Siirsin vaatekaapin. Otin luutuusämpäristä märän rätin ja lähin pyhkimään listoja. Katsoin kuinka ulkoseinän ja sisäseinän välisessä nurkassa oli jotain mustaa. Konttasin lähemmäksi siivoushuumassani. Yritin pyhkiä, mutta lika tuntui olevan tiukassa. Tuiijotin listaa, mustaa tuntui punkevan kauempaakin. Katsoin seinää. Vesimattoja. Kupruilla olevia vesimattoja. Paniikki alkoi hiipiä.

Makuuhuoneessa on kosteusvahinko. huoltomiehet kävivät katsomassa. Väittävät, että musta mönjä, joka tunkee listan läpi, ei ole hometta. Kosteusmittaaminen tulee koko asuntoon. Vähän alkaa kauhu hiipiä koko kehoon. Jos joudutaan muuttamaan jonnekkin iätteeseen? Meidän arki pyörii aika pienen piirin sisällä jouhevasti. Toisaalta tuntuu, että kaikki tapahtuu aina hyvästä syystä. Jotain hyvää tästäkin täytyy tulla.

JAIKS.

1 kommentti:

  1. Onhan se ainakin jotain hyvää, että huomasit asian noin, etkä vuosien sairastelukierteen jälkeen.

    VastaaPoista