maanantai 6. tammikuuta 2020

Ensimmäinen viikko vuotta 2020 takana

Tälläkin viikolla ruokabudjetti ylittyi äärimmäisesti. On käyty ravintolassa sekä asuttu äidillä, ja täytetty jääkaappia siis kahdessa kodissa. Seuraavaa siis tapahtui ruokabudjetissa:

59,72 aiemmin viikolla raportoimani ruoat
2,64 eväät
3,36 välipala
90 e kauppaan (kodin jääkaappi oli tyhjä)
28,90 e kauppaan

YHT. 184,62

HUHHHUH. Siinähän se meni.

Tässä onkin sitten kirittävää, jos haluan pysyä budjetissa. Eli käytännössä noin 80 e viikko loppukuun jos saa menemään ruokaan niin budjetti pysyy. Täytyykin yrittää. En kyllä ymmärrä miten saisi ruokaan menemään sikavähän rahaa, kahvilat ja ravintolat jää tiestysti pois, mutta noin muuten. 90 e meni Lidliin helposti.

Muuten rahaa on mennyt:
11,20 e bussilippuihin
10 e leffalippuun
10 e salsabileisiin
11,65 e lapsen leluun
6 e saippua (kävin uudestaan vielä siellä saippuakaupassa)
3,30 e uinti

yht. 52,15 e.

Viikossa rahaa paloi 236,77 e.

Mun monefy sovellus laskee menot kuukaisittain ja nyt esim. sen mukaan ruokaan on mennyt 124 e. 6 päivässä. No onhan se.

UGH.

10 kommenttia:

 1. Miten suunnittelet viikon ruuat? Itse olen huomannut suunnittelun olevan kaiken a ja o. Kirjoittaa ylös mitä ruokaa kokataan minäkin päivänä, hyödynnetään jo kaapeissa olevat ainekset, ja päivällisruokaa tehdään riittävästi jotta jää lounaalle seuraavalle päivälle tai töihin evääksi. Kun säästää, pitää karsia turhuuksia. En halua olla töykeä, mutta huulikuorinta?! Jos huulia pitää kuoria voi sen tehdä kostealla froteepyyhkeellä hieroen tai vaikka öljy-sokeriseoksella. Kriittisyyttä kulutustapoihin :) On helppo alkaa selitellä mutta vaikeampi muuttua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luin juuri perheestä, jotka teki ruokakalenterin ja pyörittivät noin 90 ruoan variaatiota siten että kaikki tiesivät sunnuntaina mitä syödään ensi viikon sunnuntaina.
   Aikaisemmin ostin 45 euron huulikuorintahuulipunan, tuo uusi 5 euron pönikkä säilyy pitkään. En ole koskaan itse tehnyt mitään kuorintoja kotona mutta ehkä opettelen sen seuraavaksi.

   Poista
 2. Mulla kanssa ongelmana nuo ruokakulut, tosin suurin ongelma se että edelleen tulee käytyä ravintolassa syömässä. Huoh. Jospa siitä pääsisi nyt pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä annan anteeksi mun ja minin viikottaisen sushibuffetin. Muutoin ei kuulu jatkuvana tapoihin 💸💸💸

   Poista
  2. Luinko oikein, siis VIIKOITTAISEN sushibuffan? En ees muista koska ollaan viimeksi yhdessä miehen kanssa käyty ulkona syömässä, eikä todellakaan meidän vakaassa taloudessa olisi varaa viikoittaiseen buffakäyntiin... Ei ne suuret tulot, vaan ne pienet menot o_o

   Poista
 3. Suunnitelmallisuuden näkökulmaa minäkin nostaisin esiin neitiTalviaamun peesissä. Budjetissa tuntuu olevan vaikea pysyä, jos antautuu shoppailulle ja houkutuksille. Kaikella mukavalle on hyvä suunnitella vaihtoehto.

  Mitä tehdä, kun tekee mieli lähteä leffaan, mutta sillä rahalla pitäisi oikeasti maksaa velkoja. Mitä tehdä, kun tekee mieli lähteä bileisiin, mutta se raha pitäisi käyttää viikon ruokaostoksiin. Mitä tehdä, kun ei tee mieli kokata, mutta ei ole budjetissa rahaa ravintolasyömiseen.

  Olen itse onnistunut vasta, kun tein vaihtoehtosuunnitelman ennalta kaikille erilaisille houkutuksille, otin käyttöön mealprepping käytönnöt, mietin mistä kaikesta voin luopua ja missä tahdissa sekä opettelin tarkastelemaan kriittisesti omia valintojani arjessa.

  Tekstini saattaa näyttää tylyltä, mutta ajatuksissani olen kyllä tsemppaamassa sinua ja tiedän, miten vaikeaa on muuttaa tapoja ja tottumuksia. Tekstiesi perusteella sinulla kulutustottumukset ovat sen kaltaisia, että velanmaksu ei näin taida onnistua. Muutos on välttämätöntä. Jos valitsee 6 euron saippuan ja useampaan kertaan, ei velka pienene. Et kirjoittanut, menikö näissä ostoksissa jokin jo luoton puolelle.

  Jos tämä suorasanainen viestini aiheuttaa pahaa mieltä, poista halutessasi ja minä voin jättää kommentoimatta jatkossa. En halua lannistaa sinua ja ihailen tapaasi tuoda kulutuksesi avoimesti esille postauksissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mähän kokkaan kaikki ruuat, eväät töihin ja kotona on kotiruokaa joka päivä. Kävimme nyt syömässä oikeassa oikeassa ravintolassa, eikä 10 euron buffetissa. Se oli uuden vuoden kunniaksi.
   Ymmärrän pointin, mutta syy miksi haluan kirjoittaa kaiken julki on se että näen itse mitä mieleni sopukoissa tapahtuu. Esim. Vuonna 2017 ostin 40 euron luomivärin jota kritisoitiin. Se on edelleen käytössä. Omistan kaksi luomiväriä.
   Haluan tehdä pieniä muutoksia. Olin pitkään sitä mieltä että lihomiseni ja velkaantumiseni johtuvat päänsisäisistä jutuista ja vihdoin keksin mikä minulla on.
   Ja nyt voin korjata sen.
   Leffaan tartuin koska oli tarjous 5 e lippu ja salsaaminen olisi minun ykkösharrastukseni mutta ei vain voi olla rahallisesti. Edellisen kerran kävin ulkona heinäkuussa ehkä ja nyt oli mahdollisuus päästä tanssimaan niin soin sen itselleni.

   EN ole nyt enempää velkaantunut ja tilillä on edelleen 600 e tämän kuun velan lyhennyksiin.

   Kommentoi jatkossakin. En pelästy täpäköitä kommentteja. Ne tekee hyvää ja opettaa ajattelemaan outside the box.

   Ja ruokahävikkiä meillä ei juuri ole.

   Poista
 4. Tässä hyvä tuore blogikirjoitus (ei ole omani)
  https://holvinhoitaja.blogspot.com/2020/01/laihduttaminen-vs-saastaminen.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli hyvä, ehdottomasti itsekin koen että esim lihomiseni ja velkaantumiseni johtuvat enemmän päänsisäisistä asioista kuin mistään muusta ja ne kävelevät käsi kädessä. Tunnistin keskiviikkona mikä se tunne on mihin tämä kaikki oikein juurtuu. Siitä huomenna enemmän 🤓

   Poista
  2. Kirjoitko jo mikä se tunne on ja mistä kaikki kumpuaa? Jos katsoo blogiasi pitkällä aikavälillä niin talous on jojoillut tosi paljon.

   Poista