torstai 27. helmikuuta 2020

Velkoja lyhennetty 600 tavoitteen mukaan osa 2

Hei,
helmikuu meni nopeasti ohi ja kiitos kun olette kysyneet mikä meininki.

Meininki on se, että en ollut kokonaan ostamatta asioita helmikuussa MUTTA sain lyhennettyä velkoja sen 600 e, ja olen kutakuinkin budjetissa. En pystynyt maksamaan ensi kuun vakuutusmaksua 150e tämän kuun budjetista, joten se menee maaliskuun budjettiin.

Helmikuun yhteenveto: ruokaan menee EDELLEEN tolkuttomasti rahaa, vaikkei syöty ulkona kuin ehkä kaksi kertaa sushibuffassa. Eli maaliskuussa jatkan alkanutta mitä ihmettä me syödään blogisarjaa.

Hiljaisuus johtui siitä, että haluaisin muita töitä ja olen aidosti yrittänyt etsiä ja kirjoittanut jopa hakemuksia. Unelmieni työpaikka, johon olisin ollut ihan älyttömän pätevä meni silmieni edessä jollekin, jolla linkedinin perusteella on vähemmän oikeanlaista työkokemusta mutta on sopivasti poliittisesti aktiivinen niin varmaan hänen vaikutusmahdollisuudet katsottiin paremmiksi. Kuulostan katkeralta kun sanon, että tämä pesti oli pedattu sille tyypille, mutta jos mua ei edes kutsuttu haastatteluun ja tyypin kokemus oli lähinnä opiskelijajärjestöissä politikintia. Mutta eipäs siinä, ei mua yli 4t palkka olisikaan kiinnostanut ja mielenkintoinen duuni :D

No ei vaineskaan. Oon siis sitä mieltä, että sen sijaan, että teen 60% työajalla 3-vuorotyötä ja koulua, niin pystyisin tekemään koulun läpi, jos olisin päivätöissä. Tämä siksi, että en olisi niin helvetin väsynyt. Ja sekaisin vuorokausista, vuodenajoista ja omasta elämästä.

Ainoa siis mutta mun työnhaussa on se, että olen viimeksi ollut lomalla 2018, ja tarviin nyt työn, jossa minulle annettaisiin pitää palkatonta lomaa (koska saan kyllä lomapalkan tietty vanhasta työpaikasta) ja tarvitsen mahdolisuuden käydä parilla ulkomaan komennuksella tänä vuonna (yksi on opiskelemani aiheen summer school ja toinen on graduun liittyvä tiedonkeruumatka).

Aidosti siis olen ollut vain "kiireinen" eli lue yrittänyt saada kouluhommia plus työnhakua toimimaan. Mutta siis isommalle vaihteelle aion nyt siirtää työnhaun sillä kettu vie, meiltä vietiin autonominen työvuorosuunnittelu töistä pois. Se lisää haasteita.

Stressitekijäni, josta en ole voinut mainita, sai nyt päivämäärän. Toukokuussa mennään keskustelemaan vakavasti yhteishuollon purusta. Saa nähdä millainen vyyhti tästä tulee ja miten stressaavaksi tämä käy, mutta ainakin ne aiheutuvat kulut tulee siis maksettavaksi vasta syksyllä, joten mahikset olisi olla jo täysipäiväisesti töissä sitten.

Miten muilla menee?

9 kommenttia:

 1. Voi hurjaa. Tsemppihali stressinsietoon. Mutta kaikesta tuosta huolimatta sait velkoja lyhennettyä noin paljon!?!
  Iso vau ja aplodit ja jaksamista!!!!

  VastaaPoista
 2. Toivottavasti kaikesta huolimatta löydät vielä paremman paikan :) Tsemppiä myös ruokabudjetin niukentamiseen, täällä sama homma ja rasittavaa kyllä on! :D Välillä ei voi kuin ihmetellä miten jotkut ruokkivat neljä henkeä parilla sadalla...

  VastaaPoista
 3. Olisi kiva kuulla kuinka pitkään aiot jatkaa samaa kuuden sadan euron tahtia? Mitä sun tulot on? Aiotko tehdä isomman puskurin?

  VastaaPoista
 4. Mikä on taloustilanne kun korona tuli?

  VastaaPoista
 5. Hei
  Suosittelen sinulle lämpimästi tätä vliopistossa laadittua raporttia Mitä eläminen maksaa?
  https://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/261735/Mita%cc%88_ela%cc%88minen_maksaa_2018_raportti.pdf?sequence=3&isAllowed=y
  Siitä voi tehdä vertailuja oma eläminen vs. muut. Esimerkiksi sivulla 30 on laskettu ruokakuluja eri asuntokunnille. Yh perhe, jossa yksi lapsi syö arkena kotiruokaa 242 € kuukaudessa. On myös tietoa tietoliikennekuluista, vaatteista, sistustuksesta jne. Oli itselleni aika silmiäavaava kokemus.
  Hyvää kevättä!

  VastaaPoista
 6. Hei, ois kiva kuulla kuulumisia!

  VastaaPoista
 7. Ois kyllä kiva kuulla susta. Etkai oo lopettanut? :/

  VastaaPoista
 8. Hei puudeli, kesä tulossa! Mitä sinulle kuuluu?

  VastaaPoista