perjantai 11. syyskuuta 2020

TUHATSATANELJÄKYMMENTÄKAKSI EUROA ja SENTTI

 Heräsin aamulla ja päätin avata S-mobiilin, jonka käyttöä olin karttanut toukokuusta alkaen kun vaihdoin puhelimen. 

Avasin sovelluksen. Hyvä sovellus. Näyttää paljonko s-korttia on vingutettu ja mihin raha jakautuu. 

Olin kiinnostunut paljonko käytän rahaa ruokaan. Raha oli hyvin kadonnut tililtä. Aloitin s-pankista, joka kertoi minun käyttäneen 484 e s-kauppoihin. Tämä sisältää kyllä koirien pissa-aluset, ihonpesuaineet, muutaman lehden. 

484 ei vielä paha. Eniten rahaa meni vihanneksiin. Hyvä. Maksan 136 euroa lounaskortille, johon latautuu 182 euroa. Laskin nämä yhteen. Lisäsin LID-sovelluksesta löytämäni ostoskuitit. 740,23 euroa. 

Tässä vaiheessa olin jo vähän että voi v¤¤¤¤. Elokuussa olin 9 päivää lomalla, ja syötiin paljon ulkona. Huvikseni aloin katsoa paljonko kaikkea muuta kertyi. Sitten hyytyi hymy lopullisesti. Koska summa kasvoi ja kasvoi. Suurin osa oli jotain pieniä: 3 euron kahvit, 6 euroa jätskeihin, 3,55 e karkkikauppaan.

Lopullinen summa oli 1142,01 euroa. Jos olen pohtinut viime kuukaudet miksi painoni ei nouse ja rahat katoaa tililtä. Tämä ei sisällä koirien ruokaa. Tähän päälle ruokitaan koirat. Tuosta olisi helposti ainakin se mikä tuli tuon 740,23 euron päälle säästettävissä. Siis ihan helposti. SIIS ILMAN ETTÄ KÄRSITTÄISIIN NÄLKÄÄ TAI VÄLTTÄMÄTTÄ MISTÄÄN.

TUHAT-SATA_NELJÄKYMMENTÄ_KAKSI ja sentti! Ihan hullu summa.

Täysin järjetön summa.

Hullua. 

Luin Pohatan postauksen siitä, kuinka sitä itseään huijaa. Ja helposti. Maksoin 2017-2018 8000t velkoja pois. Sen jälkeen velkaannuin uudestaan. Nyt olen taas jossain "kunhan lyhennän velkoja suunnitellusti" voin perseillä ihan huolella mindsetissä. Tämä ei vie minua mihinkään. Olen 32-vuotias velkarahaa omaava ihminen, joka asuu kaupungin vuokrakaksiossa eikä ymmärrä yhtään miten säästää rahaa. Puskuri? Syötynä mahassa! Ylipainoa? MIKSIKÖHÄN??! Missä on puskuri ja säästöt?! MIssä on järkevä talouskäyttäytyminen? Miten paljon voin itseäni huijata?

En enää halua huijata itseäni. En yhtään, en tänään, en huomenna. Mutta pelkään, että huijaan kuitenkin. Mitä jos en koskaan opi? Tämänkö haluan opettaa lapselleni?

Olen jo 32-vuotias. 32! Käytin yli tonnin ruokaan! YLI TONNIN!

Syyskuun 11.päivä rahaa on kulunut seuraavasti: 136e lounasetu (lähtee aina palkasta) + LIDLiin 22,15+7,25+19,66 ja S-KAUPAT: 2,35 K-MARKET: 8,92+ 4,67+3,59 + 2,36 ULKONA SYÖTY yms. 3,50+15,50+11,45+1,67=  239,07 e.

Tajusin myös, että ylemmässä laskelmissa (siis tuossa tonnissa) jos lounas on maksettu prismassa se näkyy S-edussa, enkä eritellyt niitä ollenkaan.  Eli tuossa voi olla vähän päällekkäisyyksiä. Mutta isolla kaavalla ei kuitenkaan laske alle 1000 euron tuo kulutus. 

Jos syödään kaapit tyhjäksi saattaa olla että päästäisiin alle 500 euron ruokakulutukseen tässä kuussa. Se olisi jo ihan ok. Asetetaanko se tavoitteeksi? Tai puolet tuosta 1142 eli 571 euroa kaikkeen ruokaan syyskuussa. 

Eli nostan käden. Minä minä minä. Minun vika, minun käsi, minun kortti.

Luen omat postaukseni uudestaan vuodelta 2017 ja 2018.

Muita perseilijöitä?

4 kommenttia:

  1. Hei rakas. Tajusithan että jos et tee asialle mitään, niin mikään ei tule muuttumaan. Seuraavalla kerralla taas ihmettelet, että niin paljon rahaa on kulunut... Tee jotain. Aloita ihan pienestä asiasta. Jotain. Halaus!

    VastaaPoista
  2. Koirien pissa aluset? Mitä ne on ja miksi? Onko teidän koirat vielä pentuja? Eikö sanomalehti ajaisi saman asian?

    VastaaPoista
  3. Itseään on yllättävän helppo huijata. Mulla on ollu aina hyviä syitä ottaa velkaa. Ne kerrat kun oon ollut velaton, se ei oo kestänyt kauaa. Aina jotain tarpeita joihin ei oo ennalta säästetty. Jään seuraamaan matkaasi ja haen motivaatiota omaani.

    VastaaPoista