keskiviikko 23. syyskuuta 2020

Ihme kyllä osaan myös venyttää penniä!

 Maailman  oudoin juttu, kun pitää kirjaa rahasta tiukasti ja sen menoista sitä ei yhtäkkiä menekään. Edelleen ihmettelen miten aiemmin tein 50% työaikaa ja maksoin pois velkoja niin paljon, vaikka minulla oli kalliimpi sali ja isompi vuokra. Täytynee palata sinne ja niihin teksteihin. 


Tällä hetkellä tilanne seuraava: kun aloin trackata rahaa ja erityisesti nyt sitä mun ruokarahan käyttöä tapahtui seuraavaa: 

Edellisviikon ruokarahan kulutus: 90e. Mittarina siis perjantaista torstaihin, jotta viikonloppu kun on kotona ei koskaan lähtisi siitä että eletään sitä viimosta lanttia. 

Tämän viikon ruokarahan kulutus: 42,50e ja huomenna on torstai ja siihen loppuu tämän viikon seuranta ja sit taasen on uusi viikko.

Täytyypä ihan ihmetellä. 23.9 2020 olen syyskuussa täähän mennessä käyttänyt ruokaan 382,50 euroa. 

Tota. Se on yksi kolmasosa elokuun ruokarahoista JA sisältää 136 euron lounaskortin lataamista. 

KÄytännössä haaveilen, että kokonaisruokaostosten määrä olisi sen 450-550 kuukaudessa. Esim. tällä viikolla 18 euron lasku tuli pelkästään siitä, että ystäväni sai kaksoset ja vietiin sinne lahjaksi ruokaa, eli tehtiin pizzaa viidelle ja kakku. Maksettiin toisen kaverin kanssa puoleksi lahjat ja viemiset. 

Mut siis mitä ihmettä? Jos en tänään käy kaupassa (ei tarvetta) niin käytännössä syyskuun loppuun saatan päästä 450 euron ruokabudjetilla!!!!

Mullahan on nykyään 14.päivä palkkapäivä (koska vakiduuni) niiin ihan kuukausittaiset menot ei mene siten maksuun kuten aiemmin. Tällä hetkellä olen tilanteessa, jossa mulla siis on mahdollisuus maksaa jokainen lasku juuri sinä päivänä kun se tulee. Hämmentävää. 

Ja se jännin uutinen... Kävimme katsomassa kolmiota. Sama alue, vuookra nousisi, mutta ah. TILAA ja lapselle oma huone! Tämä tarkoittaa, että pitäisi jaksaa mennä varastoon perkaamaan ihan kaikki. Siitä enemmän lisää jos ja kun muutto ehkä toteutuu vuoden lopussa. 

4 kommenttia:

 1. Vaikka teit silloin 50% työaikaa, sun tulot eivät olleet 50%, koska sait monta sataa asumistukea. Oletko laskenut, montako prosenttia vähemmän tulosi oikeasti olivat? Hyvä, että sun ruokakulut ovat syyskuussa olleet normaalimmat, 450 pitäisi riittää oikein hyvin kahdelle, jos teillä ei ole erikoisruokavalioita. Suurimman säästön ruokakuluissa teet, kun lakkaat syömästä ulkona ja viemästä lasta sushille, mäkkiin ja jäätelölle. Miksi totuttaa lasta semmoiseen, mihin ei ole varaa ja mikä on muutenkin turhaa? Mikä on maksusuunnitelmasi tuon joustoluoton kanssa? Oletko nyt hävittänyt luottokortit? Miten käsittelet ahdistusta ja yksinäisyyden tunteita rakentavasti? Miten lohdutat itseäsi ja miten tsemppaat itseäsi, jotta muuttaisit käytöstäsi vakaammaksi? Mikä sai sut onnistumaan silloin 2012-2013 ja pari vuotta sitten? Mikä sai sut sortumaan ylikulutukseen?

  VastaaPoista
 2. Älä muuta kolmioon, se olisi elintason leventämistä eli yli varojen elämistä, olet velkaa tuhansia euroja. Maksa ensin edes joustoluotto, sitten vasta kolmio.

  VastaaPoista
 3. Hienoa, että olet onnistunut säästämään ruokakuluissa! Mietin myös, että pystyisittekö pysyä nykyisessä ja siirtää sinun sänkysi olohuoneeseen ja lapsella oma huone? En tosin tiedä oliko teillä näin jo. Itse yrittäisin säästää tässä asiassa vielä, sitten kun parempi rahatilanne niin muuttaa isompaan. Tsemppiä ja kiva kun kirjoitat!

  VastaaPoista
 4. Mä oon huomannut saman, että samalla kun alkaa seurata kuluja - ne pysyykin ihan eri tavalla kurissa.
  Itse ainakin usein huijaan itseäni silloin kun en seuraa - ostelen jotain ja esitän kuin en huomaisi.
  Etenkin heti tilipäivän jälkeen ennen kuun vaihdetta.

  Tähän asiaan olen yrittänyt panostaa nyt muuttamalla tilikauden alkamaan aina tilipäivästä enkä kuukauden alusta. Jospa tolkku pysyy paremmin.

  Mutta hei! Samaa sanoisin kuin pari aiempaa - eli älä muuta kolmioon!
  Maksa vielä velkoja mielumminkin sen isompaan muuttamisen sijaan. Jos asutte kahdestaan, niin pärjäätte helposti kaksiossa.
  Tiedän ihan vapaaehtoisesti kolmiossa asuvia perheitä, joissa on jopa se 3 lasta - eikä tilanahtautta ole, eli lähtökohtaisesti se on kiinni asenteesta.

  Suosittelen siis pysymään edullisemmassa asunnossa vielä ja maksaan kulutusluottoa pois. Tsemppiä :)

  VastaaPoista