perjantai 8. tammikuuta 2021

Yritän olla koskematta puskuriin

 Huhheijaa,

äärettömän niska- ja hartiasäryn parista täältä terve! Toissayönä heräsin kello 0300 aivan järkyttävään särkyyn. Rahaa oli vähän tilillä, katselin potentiaalisesti opiskelijahierontapaikasta aikaa. Ei ollut. Ammattilaisen hieronta olisi ollut 60 euroa. Mietin haluanko käyttää puskuriani tähän, kivun kanssa oli haastavaa olla. Otin yhteyttä koulukaveriini, joka on fysioterapeutti. Tunnin matkalla julkisilla ja selkää pistettiin kuntoon huolella puolitoista tuntia. Laskua en vielä saanut koska hän ei tiennyt paljonko kehtaa laskuttaa... Haluan kuitenkin maksaa siitä, koska ehdottomasti minusta jos tekee töitä siitä on saatava palkkaa. 

Yritän nyt kuntouttaa itse, pohdin jo akupunktiota ja lisähierontaa, mutta se tarkoittaisi koskemista puskuriin, mikä ei ole myöskään hyvä ajatus. 

Työfysioterapeutille on etäaika puolentoista viikon päästä. En kyllä tiedä miten tämä etänä hoidetaan mutta it is what it is. 

Nyt tuntuu siltä, että omiin tavoitteisiin on henkisesti sitoutunut. En ole mennyt jalkahoitoon vaikka se on kutkutellut mielessä vain joka päivä :D

Mutta kunhan saan talouteni kuntoon niin tulevaisuudessa se voi ollakin mun suunnitelmissa aika ajoittain!

3 kommenttia:

 1. Masentavan tylsä kommentti selkäjumeihin: hieronta ja fyssari on vaan ensiapua, todellinen hyöty tulee niistä jokapäiväisistä valinnoista... Oman kokemuksen perusteella ainoa pitkäaikainen ratkaisu on sopivaa liikuntaa, venyttelyä ja täsmäliikkeitä (mieluusti sieltä fyssarilta), joita on sit vaan jaksettava tehdä 3-7 krt viikossa että homma pysyisi hallussa. Taitaa olla terveyden ylläpidossa samat säännöt kuin talouden: jokapäiväisillä teoilla on enemmän merkitystä kuin suurilla suunnitelmilla. Sit kun vielä pystyis sisäistämään tän niin, että ei joutuis aina välillä haikailemaan sen hieronnan perään oikein pahan jumin yllätettyä :D

  VastaaPoista
 2. Nuukiksen sanoja komppaan. Itselläni huomaan kun sauvakävely alkaa jäämään liian monta kertaa väliin. Silloin vaaditaan tehokuuria jonka jälkeen voi palata takaisin 2 viikossa aikatauluun.
  Keskustelittekohan fyssariystäväsi kanssa siitä mikä jumit ja säryn erityisesti tekee ja millainen toiminta olisi sille sopiva vastapaino?

  VastaaPoista
 3. Täällä kolmas tylsä on samaa mieltä. Hieronta tai fyssari ei ole taikakeino, eikä edes halvin. Halvinta ja paras vaihtoehto on liikunta niskahartiaseudulle.
  Tiedän kyllä, koska välillä saan myös sellaiset päänsäryt. Alkuun särkylääkettä ja sen jälkeen kuntoutusta kotona.

  Hieronta, jalkahoito... Puskuria ei ainakaan näillä kasvateta. Jalat kotona lämpimään vesiastiaan ja suolaa, saippuaa (ja googlaa netistä) astiaan. Edullinen jalkahoito on tavoitettu.

  VastaaPoista