sunnuntai 24. heinäkuuta 2022

Ruotsin reissun hintalappu

 Tämä lomaviikko koostui Ruotsin risteilystä ja kotonahengailusta. Ajattelin koota tähän oman osuuteni Ruotsin risteilyn hinnasta. 

Meillä oli hytti + polttoainevero + buffet kahdelle aikuiselle ja yhdelle lapselle (89e) ja aamiainen kahdelle aikuiselle ja lapselle (35e)= 306,30 = tästä minun osuuteni oli 153,15 e. 

Suunnittelimme siis säästävämme kun söimme aamiaisbuffetin Tukholman päässä, ja illallisbuffetin palattuamme laivalle. Rahaa meni Tukholmassa ja laivalla seuraavanlaisesti:

Tietenkin juuri se päivä kun saavuimme Tukholmaan, oli se päivä kun siellä oli 34 astetta lämmintä. Olimme jo hiestä märkinä saapuessamme Vanhan Kaupungin liepeille. Nesteytys oli siis suurimmassa osassa päivän kulusta. 

9,64 e jäätelöt

11,01 e meni paikalliseen R-kioskiin kun ostimme 2x 0,5 vettä, jääkahvi, pari pientä kokista ja lapselle pieni sipsipussi. 

3,44 e maksoi baarissa sipsipussi, että saimme käyttää vessaa

7,28 e espressohouse, olin ainoa joka teki nälkää joten ostin täytetyn sämpylän ja kahvin lounastarjouksena

4,82 e meni karkkikauppaan -> tämän piti alunperin olla koiravahdille tuliainen mutta löysimme osuvamman tuliaisen, joten nämä meni nyt rehellisesti lapsen karkeiksi. Tämä on ainoa näistä menoista, jonka olisi voinut jättää välistä.

10,32 e polkagris tehtaalle, josta sitten otimme pakettitarjouksen erilaisia polkagrisejä, jotka on lapseni ja äitini suosikkeja.

8,64 e meni koiravahdin tuliaiseen

1 e lapsi sai pelata kourapeliä

3,5 e kahviin ennen kuin laiva oli Suomen päässä satamassa. En olisi pärjännyt muutoin kotiin asti ilman aamupalaa.

Yhteensä: 63,16

Julkisen kulkuvälineen liput olivat 4,20 e suuntaansa, että päästiin satamaan, näitä en tässä huomioinut. Lisäsin kulut viihde-kategoriaan ISaveMoney-sovelluksessani.

Olisin mielestäni voinut pärjätä alle 60 eurolla. Koko matkaan meni siis 153,15+ 63,16 = 216,31. Onko se kohtuullista? En osaa sanoa, en ole risteillyt vuosiin. Muutama säästövinkki, jota itse mietin:

1) otimme hyttiin mukaan tonnikalaa, maissileipäsiä (mitä ne pyöreät on?), kirsikkatomaatteja ja miniporkkanoita, pari karjalanpiirakkaa sekä croissantin. Näitä söimme ensimmäisenä iltana ja aamuna kun emme syöneet aamupalaa.

2) sieltä olisi löytynyt myös 2,5 euron puuroaamiainen. Pari kahvia ja kolme puuroa ja lapselle joku juoma niin aamupalan olisi voinut saada myös 15-20 eurolla. 

3) olisin ehkä mielummin syönyt Tukholmassa lounaan ja laivalla jonkun pienen ruuan, en ole niin buffettien ystävä. Toisaalta olisi pitänyt etukäteen katsoa laivan ravintoloiden hinnastoja. Mutta suostun kokeilemaan kerran Silja Linen buffettia (jos menemme joskus uudestaan) mutta nyt ajattelen, että 40 euron buffetti on aika suolainen hinta ruuasta, joka ei ollut kovin kummoista.

Hyvänä pointtina matkasta: emme ostaneet mitään turhaa!

Meillä on vielä yksi matka tähän lomaan, jonka sain synttärilahjaksi uudelta kumppaniltani. Se on parin viikon päästä. 

Tilillä 448,13 e seuraava tulo 26.7

Puskurissa 2036,42

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti