perjantai 14. lokakuuta 2022

Pärjään 300 eurolla kuussa

 Hipsunheidaa!

Otsikko on tahallisen provokatiivinen: oikeasti en pärjää 300 eurolla kuussa. Palkkapäivä iski ja tapahtui tietenkin seuraavaa: 1000 e yhteiselle taloustilille, 40 e äidin kanssa yhteiselle säästötilille ja 1000 euroa velkojen lyhennykseen. 

Huonoa velkaa on siis: 7901,07 e. 

Ja pahus! Huomasin juuri, että olen maksanut eiliset ruokaostokset omalta tililtäni, enkä meidän yhteisestä! BERBERI! 42,40 e menee siis ihan hunsvonttiin budjetoinnin suhteen. AARGH! 

Mutta takaisin aiheeseen: olen nyt laskenut, että jos tililläni on aina 300 e niin pärjäilen omien menojeni ja laskujen kanssa. Käytännössä palkan lisäksi minulle tulee lapsilisä ja elatusmaksu - noin 260 e/kk. Jos minulla jossain vaiheessa on 500 e tilillä siirrän kaiken ylimääräisen aina lainanlyhennykseen.

Aargh, että tuo 42 euroa alkoi kyrsiä! Lokakuu on onneksi muutoin kohtuu kevyt kuluiltaan. Ostin kaksi kirjaa ja ihonpesuaineita ja saippuaa. Tuo yhteinen taloustili vie hyvin kaikki arjen menot, joten huomaa miten vähän omaa rahaa tulee käytettyä. 

Sanoinko jo, että OP:ssä minulla on alle 30000 euroa velkaa?! Mieletöntä. Siihen päälle on se työpaikan miniluotto, mutta kohta olen kokonaisvelassa alle 30000! Joulukuun 14. päivä viimeistään :)

Alle 8000 euroa huonoa velkaa. Sitten alkaa ääretön säästökampanja omaa asuntoa varten.

2 kommenttia:

 1. Miksi et siirrä sieltä taloustililtä sitä ruokakauppaan mennyttä summaa omalle tilillesi?
  Mekin siirrämme puolisoni kanssa aina saman summan taloustilille. Joskus jos ostan esimerkiksi lapselle vaatteita omalta tililtäni, niin siirrän vastaavan summan takaisin taloustililtä (meillä siis lapsen menot on yhteiset, siksi ne menee taloustililtä).

  VastaaPoista
 2. Jes, hieno homma toi 8000 euron alitus!

  Samaistun tuohon, miten pienetkin rahan kanssa pieleen menevät asiat voivat ottaa pannuun, niin kuin nyt tuo sinun väärältä tililtä maksaminen. Varsinaisestihan sillä ei ole merkitystä, koska, kuten anonyymikin totesi, voit siirtää rahat taloustililtä omalle tilille tarvittaessa, mutta joku siinä hiertää, kun ei mene niin kuin on suunnitellut.

  Itseäkin harmitti pitkään eilen illalla, kun haettiin miehen kanssa mäkkäristä ruokaa, ja otettiin ekstrana ranskikset, jotka ei sitten loppujen lopuks olleetkaan mukana. Ruuhka-aika oli, joten inhimillinen virhehän siinä on käynyt. Huimat 2,60 € tuli tappiota, eikä kummallekaan jäänyt nälkä, mutta silti keljutti ihan luvattoman paljon, vaikka tuo summa ei keikuta meidän taloutta mihinkään suuntaan :D

  VastaaPoista