perjantai 6. tammikuuta 2023

Maksoin vuonna 2022 yli 16000 velkaa pois

 Huuhhuh. Katselin eilen tammikuun ensimmäistä postaustani vuodelta 2022. Siellä sanottiin, että velkaa minulla on 36376,35. Sivupalkissa, johon joskus kirjoitin paljonko kokonaisvelkaa on lukee: 39326,61.

Tällä hetkellä velkaa on opintolainat: 17 851,86 + 3567,74. YHTEENSÄ: 21419,6. 

36376,35-21419,6= 14 956,75 euroa. Tässä ei näy korot, ja niiden kanssa tästä tulee varmasti yli 16000. Miettikää minkä verran rahaa heitettynä kankkulan kaivoon. 

Mulla on enää opintolainaa. En pysty uskomaan tätä. Nyt alkaa aggressiivinen ASP- ja oman asunnon säästäminen. 

Tämä oli kolmas kerta elämässäni kun maksan huonoa velkaa pois. Kuin jojolaihduttaja aloitin ensimmäisellä kerralla pienemmällä summalla. Jos muistan oikein, olisiko ollut joku 2500 e. Maksoin sinä vuonna kun sain lapsen. Toisen kerran sain maksettua 8000 euroa pois vuonna 2018, elokuussa. Muistan vielä hyvin. 

Elokuussa 2018 olin edelleen aivan ihan kujalla miksi ostan, mihin ostan, mihin minulla on varaa ja mihin oikeasti tarvitsen kaikkea tätä. Nyt kysyn itseltäni joka päivä: mitä se oli mitä ostin, mikä oli niin tärkeää, että siitä kannatti maksaa korkoja neljä vuotta? 

Ostomania on edelleen tosi valloillaan. Olen alkanut seurata tilejä, jotka puhuvat säästämisestä. Olen alkanut seurata tilejä, jotka puhuvat eettisesti kestävän elämän puolesta ja kyseenalaistavat kulutustottumuksemme. 

Istun ja mietin. Ei enää ikinä. Ei enää ikinä. Oikeasti ei enää ikinä. Mitä ikinä elämässä tulee eteen se ei ratkea ostamalla. Ainakaan minulla. 

Maksoin viime vuonna hullusti pois velkaa. Opin säästämään, ja punnitsemaan mitä oikeasti tarvitsen. Rauhotuin. En tarvitse juuri mitään. En tarvitse itseni palkitsemista. 

Vuosi 2023, olet minulle taloudellinen suunnannäyttäjä. Älä ostaa mitään turhaa paskaa on tärkein lause. ÄLÄ, et oikeasti tarvitse. 

16000 euron ponnistus vaati paljon tekemistä, uuden työn, uuden palkan, hyvä neuvottelut. Se vaati ymmärrystä, että ostaminen ei tee onnelliseksi. Nyt täytyy osata vaalia tätä.

Huhhuh, sanon minä. 

9 kommenttia:

 1. Vau!! :) Ihan mahtavaa! Itsekin yritän nyt oikeasti rajoittaa turhan ostamista, miten se onkaan välillä niin vaikeaa...

  VastaaPoista
 2. Vautsi! Mieti jos tämän vuoden aikana saisit säästöön saman summan.
  En itse osta mitään velaksi, mutta välillä rahaa ei jää palkasta pahemmin säästöön, kun olen ostanut jotain. Välillä järkevää, välillä ei niinkään. Itsellä motivaatiota säästämiseen kasvattaa se, että on joku selkeä tavoite. Kerran olen maksanut autolainan pois vuodessa, se oli selkeä tavoite.
  Auttaisiko sinulla joku hyvä tavoite säästämiseen? Itse olen juuri miettimässä hyviä säästötavoitteita tälle vuodelle.

  VastaaPoista
 3. Aivan huikee suoritus! Onnea! Täältä katsottuna en jaksa uskoa, että enää päätyisit jojoilemaan velkojen kanssa, kun noin tietoisesti olet perillä tilanteestasi :) Lykkyä tykö ensi vuodelle säästämisen ja järkevän ostelun kanssa!

  VastaaPoista
 4. Vuosia sun blogia lukeneena, on tosi mahtavaa nähdä se valtava muutos, mikä on tapahtunut! Oot oikeasti hiffannut jotain valtavan perustavaa, etkä yritä enää paikata elämän aukkoja ostamisella ja kuluttamisella. Hyvä sä!

  VastaaPoista
 5. Loistosuoritus, onneksi olkoon. Eikä hetkeään liian aikaisin, koska opintolainojen korot nousevat. Kysyit tuossa, mihin raha meni. Minä veikkkaan, että se meni puudeleihin. Paljonko ne yhteensä maksoivat? Ja mitkä ovat kustannukset näiden vuosien ajalta.

  VastaaPoista
 6. Hei naiset ja herrat, tarvitsetko taloudellista apua? Olen Susan Benson. Olen lainanantaja ja myös rahoituskonsultti.

  Tarvitsetko yrityslainaa, henkilökohtaista lainaa, asuntolainaa tai lainaa projektisi loppuun saattamiseen? Jos vastauksesi on kyllä, suosittelen ottamaan yhteyttä yritykseeni. Tarjoamme kaikenlaisia lainapalveluita, mukaan lukien pitkäaikaiset ja lyhytaikaiset lainat, vakuudelliset ja vakuudettomat lainat ja monet muut. Jos haluat lisätietoja, kirjoita meille sähköpostitse: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) tai lähetä minulle viesti suoraan WhatsAppissa numeron +447360502110 kautta ja saat vastauksen hetkessä.

  Laina luotettavalta ja osaavalta yritykseltä on se, mitä tarvitset tavoitteesi saavuttamiseksi. Olemme kattava rahoituspalveluyritys ja olemme sitoutuneet auttamaan sinua täyttämään kaikki toiveesi. Olemme erikoistuneet tarjoamaan strukturoituja rahoitusratkaisuja yksityishenkilöille ja yrityksille tehokkaimmalla ja nopeimmalla tavalla.

  * Voit hakea lainaa missä ja milloin tahansa.
  * Joustava määrä - Päätät, kuinka paljon haluat lainata.
  * Nopea suora rahoitus - Saat lainasi 24 tunnin kuluessa hyväksymisestä.
  * Joustava 3 % korko.
  * Korkea hyväksyntätaso
  * Joustava takaisinmaksu - Sinun tulee valita takaisinmaksupäivä, joko viikoittain, kuukausittain tai vuosittain 1-30 vuoden ajalle.
  * Yksinkertainen online-sovellus.
  * Henkilökohtaista ohjausta ja asiantuntemusta.
  * Ei piilotettuja maksuja

  Älä menetä mahdollisuutta rahoituksen puutteen vuoksi. Ota yhteyttä yritykseeni nyt, voimme auttaa sinua lainan kanssa, koska olemme auttaneet lukuisia henkilöitä ja organisaatioita, jotka ovat olleet taloudellisissa vaikeuksissa kaikkialla maailmassa

  Jos haluat lisätietoja lainatarjouksestamme, lähetä meille lainapyyntösi osoitteessa
  Sähköposti: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
  WhatsApp: +447360502110

  Välittäjät/konsultit/välittäjät ovat tervetulleita tuomaan asiakkaitaan ja ovat 100 % suojattuja. Täysin luottamuksella työskentelemme yhdessä kaikkien osapuolten eduksi.

  VastaaPoista
 7. Harmi, kun molemmat lempiblogini ovat hiljentyneet. Femmadonna, buudelinberberi... 😔 Olisi kiva vielä kuulla päivitystä miten siellä päässä menee 🙏

  VastaaPoista
 8. Hei, miten sinulla tällä hetkellä menee? Olisi mukava, jos blogissa olisi uutta luettavaa. Hyvää syksyn jatkoa!

  VastaaPoista