keskiviikko 19. huhtikuuta 2017

Korkojen korot

Huhhei ja se on huhtikuu kohta paketissa aka jännällä oottelen olisiko TJ 7 palkkanauhaan (voiko se ilmestyä KAKSI päivää ennen virallista palkkapäivää??) ja TJ 9 maagiseen velanmaksunlumipallonsulatusuunisuperluottojenmaksubuumiin!

Sitä ennen asiaa rahasta:

-eilen pärähti tililleni puuttuva 155 euroa toimeentulotuestani. Soitettuani KOLMANNEN kerran KELAan ja tiedusteltuani mikä siinä rahan tulossa oikein kestää minulta tiedusteltiin tarvitsenko sitä rahaa. Aikuinen ihminen kysyi siis tosissaan tarvitsenko 680 euron toimeentulotuestani puuttuvaa 155 euroa. Ihmiset ovat periskummallisia. Koska minulla on periaatepäätös etten ole ilkeä ihmisille, jouduin vastaamaan kyseiseen kysymykseen muuta kuin "OLETKO V###U TOSISSASI?".

- Yritin olla noheva. Siirsin viime kuussa huhtikuun luottokorttien osalta lyhentämättömäksi, koska ajattelin, että näin saisin lyhennetyä yhtä luottokorttia kerralla enemmän, jolloin lumipalloefektini lähtisi mahtipontisena liikkumaan. Ensimmäinen nohevista ajatuksistani oli kerätä itselleni onnistumisen tunnetta eli lyhentä pienin luotoista, se noin 530 euron luottokortti, ensimmäisenä pois. Lopputulema: katselin eilen isoimman luottokorttini korkoja. SIIS tilinhoitomaksu plus korko. Tässä kuussa siihen neljän tonnin rapsakkaan velkaan pärähti melkein 50 euroa korkoa. Eli kolmessa kuussa yhden kampaajakäynnin verran. Sain lievän sydäninfarktin tässä vaiheessa. Nämä korot on järettömät!

Jätin nohevuuden ja aion keskittyä talouteen. Lumipallon sulatustekniikka etenee siis korkoprosentin mukaan: ensin se vajaan 1200 eurono velka, sitten jättisuuri velka (johon meneeeeee ikuuuuiiiisuuuuuuus) ja sitten se 530 euron velka ja pari tonnin velkaa. Täydellisenä motivaattorina toimii ajatus siitä, että jos seuraavat 6 kuukautta keskitän kaikki voimani tähän säästöprojektiin niin vuosi 2018 otetaan vastaan 3000 euroa puskurilla ja ensimmäiset rahastosijoitussuunnitelmat tehtynä. Ja ehkäpä joku matkakin mielessä :) Ansaitusti!

Tässä listassa minulla on kolme sunnuntaivuoroa (aka pyhäpäiviä), joka tarkoittaa lisiä! Tyhmää vain, että nehän maksetaan vasta kesäkuun puolella. Sitä päivää odotellessa. Toisaalta, jos toukokuu menee yhtä nopeasti kuin huhtikuu niin sekin päivä on jo kohta ovella :/

 

1 kommentti:

  1. Varmaan vähän työpaikkakohtaista, mutta kyllä minulla näkyy palkkakuitti netissä yleensä kolme päivää ennen ja nyt esimerkiksi ennen pääsiäistä jo neljä päivää ennen :).

    VastaaPoista