torstai 3. toukokuuta 2018

korkojen korot

Puudelin velkamaksupalvelusta terve! ajattelin nostaa nyt yhdestä asiasta HALOOn eli korkojen koroista. Tai sanotaano, että paljon korkoa minä maksan eli kuinka paljon vähemmän velkani todellisuudessa lyhentyy.

Ensin tunnustan tehneeni virheen, maksoin Spankin luottokorttilaskun maksutililtä vaikka maksutililtähän pitäisi mennä vain ja ainoastaan muut maksut (!!!). Eli jos tilanne menee tiukaksi niin budjetoiduista luottovelka maksuista joudun 50 euroa laittamaan maksutilille. Mutta katsotaan kun kuu käy loppuaan.

KORKOA! Eilen jo tuuletin 4549 ja tänään saan heittää sen roskiin. Nimittäin KOROT olivat tulleet luotoilleni. Paljonko niitä sitten saapui?

Aloitetaan BANKNORWEGINIANISTA, jonne heitin 100 euroa palkkapäivänä, koska siellä tosiaan oli se 35 euron pyöränkorjaus. Kerroin ylpeänä kuinka laitoin sinne siis ns. ylimääristäkin kun laitoin sen 65 euroa. Oikeastihan tämä ei kyllä ole näin, mutta koska kaikki seuraavat laskut menevät suoraan luottokortille en koskaan ajattele (saatika näköjään budjetoi) niitä:
NORWEGIAN: KORKO 23,63, Spotify 9,99, Google 1,99 Ja Netflix 10,99 (tästä äiti maksaa puolet). 46,60. Ja nämä ei ole toukokuun laskuja vaan niitä huhtikuun. KÄytännössä BANK NOrwegianin luotto kasvaa vielä, jos en lyhennä sitä lisää. Järkyttävää.

Sanoinko jo järkyttävää. Varsinkin tuo korko. Se on yksi kauppareissu.

NEXT! Eli OP, jota nyt puudelinraivolla lyhennän: huhtikuussa: korko 5,10 ja tilinhoitomaksu 3,5 euroa. Yht. 8,60 e. Huhtikuun alussa sieltä meni myös viaplaysta vuokrattuun elokuvaan 2,90 ja 9,99 viaplayhyn jonka luulin peruneeni mutta en ollutkaan perunut. Nyt se on peruttu :D Toukokuun korkoa ja tilinhoitomaksua odotellessa....

S-Pankki: korko huhtikuussa 3,74 e ja tilinhoitopalkkio 2 eskoa. Yht. 5,74 e.

Mastercard: korko 15,43 ja tiinhoitomaksu 3,50 euroa. YHT. 18,93 euroa.

PELKKIIN KORKOIHIN SIIS: 18,93+5,74+23,63+8,60=56,9 euroa.

VIIKON RUUAT!! DIORIN AURINKOPUUTERIN VERRAN + CAFE LATTE! JUMALEISSON.
Eilen mietin voinko ostaa 3,69 euroa maksavan essencen aurinkopuuterin ja 4,69 euroa maksavan siveltimen. Onneksi en ostanut koska ei mitään hajua miten mulla on varaa maksaa tuollaisia korkoja. Jeesus. Mulla meni tuon verran helmikuussa noihin vallilan verhoihin. No ei ihan. Mutta legoihin tuplasti ja helposti.

Ilmeisesti oon sen verta varakas, että mulla on hynää pitää tuollaista korkomäärää yllä.

Se on vuodessa ulkomaan matka. ANTEEKSI KAHDEN ULKOMAANMATKAN LENNOT JA MAJOITUS MULLE JA MINIPUUDELILLE.

Nyt se mielenkiintoisin kysymys: jos lumipalloilen niin tuo kaikista kalleimmalla korolla oleva norwegian on vasta kolmantena listalla... OP:n haluan nyt maksaa nopeasti pois KOSKA tarvitsen nyt onnistumisen kokemuksen! Ensimmäinen kysymys on: hyökkäänkö norwegianiin vaiko jatkanko lumipalloilua? Ajatuksia? OP:hän kaatunee ensi kuussa.

Toisen kysymyksen esitti "taloudenhoitajani" (eli ystäväni jolla hyväksytän kaikki ostokseni) ja siis mitä sitten kun velat on maksettu? Aionko sulkea luottokorttini? Juokseeko tilinhoitopalkkio silloin kuin tilillä ei ole yhtään velkaa? Kannattaako kortit sulkea? Minun ajatuksena on, että en periaatteessa tarvi muita kun BANKNORWEGIANIN, koska se on ainoa, jossa ei ole tiliinhoitomaksua, on kuukauden koroton maksuaika ja kerää noita lentopisteitä. Lähinnä sitä siis tarvitsee tuohon spotifain, netflixin ylläpitoon sekä matkoihin. Ja jos joskus osaan käsitellä rahaa, niin maksan sillä kaiken ja siirrään sinne aina asap. Siis niinkun heti. Tällöin saa pisteet mutta ei kerrytä velkaa. Mutta vielä en luota itseeni niin paljon.

22 kommenttia:

 1. Mielenkiintoista pohdiskelua.

  Tuohon luottokorttiasiaan sen verran, että tiedän että on olemassa ns. "prepaid"-luottokortteja. Eli käytännössä lataat kortille etukäteen jonkun summan (vaikka 1000€) ja sitten voit käyttää sitä luottokortin tavoin kaikissa luottomaksuissa. Se eroaa tavallisesta pankkikortista siten, että se on Luottokunnan myöntämä, joten saat ne samat "edut" kuin luottokortilla maksaessa. En tiedä siitä sen enempää mutta tää voisi olla sulle vaihtoehto sitten kun kaikki laskut on maksettu. Sen saldon kun maksaa etukäteen niin ei voi joutua luottokierteeseen. Se on vähän niinkuin luottopuskuri.

  Luottkorttikikkailua tärkeämpää olisi kuitenkin ehkä yrittää ymmärtää miksi kulutat kuten kulutat ja mitkä keinot voisi auttaa sen hallitsemiseen. Koska loppujen lopuksi vaikka kuinka kikkailisi korteilla ja tileillä, niin ei se ongelma mihinkään häviä jos ei sitä ratkaise. Mutta sen varmana tiedät jo itsekin. :)

  Onneksi olkoon uudesta velkaluvusta! Kohta on taas yks tonttu maksettu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähinnä siis haluaisin maksaa kaiken sillä vanknorwwgianilla koska siitä kerää hyvin lentopisteitä ☺ muita en tosiaan tarvitse ja voisin hyvin irtisanoa. En enää halua koskaan elää luotolle!

   Poista
 2. Huh mitä korkoja! Paljon tsemppiä sulle lyhentelyyn!

  Mun vainu sanoisi lyhentämään ensin sitä lainaa, missä on korkein korko. Tosin taklaamalla lainat joissa on tilinhoitomaksu säästäisi mukavasti tuon hoitomaksun summan verran rahaa per kuu (ja tämmöiset tilit laittaisin poikki heti kun laina on maksettu!). Eli OP:sta aloittaminen kuulostaisi siltä osin oikealta.

  Plus tuo onnistumisen fiilis, sen tärkeyttä ei voi koskaan alleviivata liikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä; ja koen että onnistumisen kannalta se kokemjs on tärkeä mutta veikkan itse banknorwegiania vahvaksi kakkoseksi.

   Poista
 3. Tuo Bank Norwegianin korko on aivan kauhea, sitä luottotiliä ei kyl kannattais käyttää ollenkaan vaan jos on pakko niin matalampikorkosia sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kannattaisikaan, mutta siellä on 30 päivän koroto takaisinmaksu eli saat niitä lentopisteitä ostoksista mutta ei tule mitään korkoja

   Poista
 4. Ääni lumipalloilulle, tulee se onnistumisen tunne nopeammin!

  VastaaPoista
 5. Lumipalloille sanon täältäkin KYLLÄ! Ne onnistumisen elämykset on mun mielestä tärkeämpiä, kuin maksaa kuukausi tai kaksi pitempään korkoa Norwegianista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esikuvat lumipalloilyjen suhteen ovat olleet erinomaisia

   Poista
 6. Huh mitä korkoja! Ääneni annan minäkin sille että pienimmät ensin pois! Olen ollut samassa tilanteessa kanssasi aikoinaan (vielä viisi vuotta sitten) ja sieltä pyristellyt ylös, jos kiinnostaa tämän hetkinen tilanne niin https://voikonainenymmartaarahasta.blogspot.fi/ olen saanut vieroitettua itseni shoppailusta ihan kokonaan ja vuosi ostolakossa-projekti meneillään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva blogi! Uskomattomat tulot sulla. En löytänyt postausta sun alkuperäisten velkojen määrästä, sitä odotellessa!

   Poista
  2. Tarkoitatko siis tämän hetken lainojen alkusummia vai edesmenneitä lainoja? Tuloja tulee eri lähteistä ja menotkin ovat aika isot :D

   Poista
  3. Edesmenneistä lainoista, joihin viittaat (olleessi samassa tilanteessa) :)

   Poista
 7. Maksa ainakin toi OP nyt ihan eka pois kun sitä on niin vähän enää jäljellä! Siitä se korkosumma alenee jo heti melkein kympillä!
  Ja HEI! Nyt otat tavaksi joka kuukausi laskea paljonko tuo korkosumma on alentunut, niin siitäkin saat sitä onnistumisentunnetta!
  Sitten sinuna keskittäisin puudelinraivon kaikki paukut Norwegianin täsmätuhoon, jotta se jumalaton korko pienenisi ennätysajassa. Jos tulee kyllästyminen matkan varrella niin sitten pokkana keskityt taas vaikka pari kuukautta johonkin pienemmän velan tuhoamiseen.

  Luottokortiksi itse valitsisin nössönä OP:n, pienen koron ja bonusten takia, mutta ymmärrän tuon lentopisteiden JA korottoman takaisinmaksun houkutuksen ja hyödynkin. Kinkkinen juttu, mutta onneksi sulla on aikaa vielä miettiä.

  Ja sitten vielä! Kun OP:ta on nyt jäljellä noin vähän (319,35) , niin onko mahdollista että saisit sen tuhottua ensi kuussa?!?

  VastaaPoista
  Vastaukset

  1. Op tuhoutuu kyllä ehkä jopa jo toukokuun vika päivä?! Koska mulla on vielä 56-106 e velkoihin plus palkka loppukuusta. Eli innolla odotan! Tuleekohan sinne silti vielä korot ensi kuussa, vai ne tulee tämän kuun puolella. Pitääkin ottaa selvää minkä päivän perusteella korko maksetaan...

   Korot näkyviin ja luotot helvettiin!

   Mulla on op:ssä 28500 euroa opintovelkaa eli siellä juoksee bonukset jatkuvasti.

   Poista
 8. eikös ~kaikissa korteissa ole tuo koroton kk maksuaika? Ainakin OP:ssa on, moinen kortti kun löytyy omasta lompakosta.

  VastaaPoista
 9. Itseasiassa norwegianilla se taitaa olla 45 päivää. Ja eikö op:ltä tule tilinhoitomaksu?

  VastaaPoista
 10. Ei netflixiin tai viapayhin tarvita luottokorttia, olen syöttänyt mun visaelectronin tiedot palveluun ja pidän huolen vain että tilillä on katetta kun veloitukset lähtee tililtä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei ole Visa electronia vaan kaksi debit-korttia, niillä olen yrittänyt joskus maksaa tuloksetta

   Poista
 11. Juu ei tuossa BankNorwegianin käytössä lentopisteiden keräämiseksi ole mitään järkeä jos joutuu maksamaan korkoja. Mulla vajaan vuoden KAIKKI ostokset on teettänyt n. 100 € arvosta lentopisteitä, tuostakin jos kertaakaan olisi mennyt korkoa - paljon heikompi hyöty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jahka luotot on maksettu en enää aio tehdä luottoa -jolloin ei korkoa, mulla on aika kovat tulevaisuuden suunnitelmat tällä hetkellä ja luotto itseeni! ;) mulla on jo 90 euron arvosta lentopisteitö mikä tarkoittaa jo yhden matkan lentoja -iso säästö. Ja tuo luottehan ei kerrytä niitä vaan kaikki muu. Otettiin viime reissu majoitus tätä kautta yms. Mutta luottoelämä tulee jäämään historiaan!

   Poista