perjantai 6. heinäkuuta 2018

2 euron budjetti

Nonniin, työhaastattelusta selvitty, enkä tiedä mitä ajatella. Ensi viikolla tulee tieto pääsinkö. Ja jos minut valitaan joudumme pohtimaan sitä mitä tarkoittaa lähteä töihin huonommalla palkalla kuin nykypalkka olisi 100% työajalla...

Mutta siis viime kuu meni pikkasen ruoan osalta yli budjetin ja se johtui ihan seuraavanlaisista syistä: tilipäivänä nostin 100 euroa. Seuraavan kerran nostinkin ruokarahaa jo 8.päivä taasen - jolloin minulla olisi vielä pitänyt olla siitä sadastakin eurosta 20 euroa jäljellä, no ei tietenkään ollut. Kaaos oli valmis. Eli nyt täytyy laskea, että päivät, joita kohden rahaa nostetaan täsmää.

Tässä kuussa onnistuin velanmaksuinnoissani maksamaan siis kaiken rahan nyt jo sinne itse velanmaksuun eikä laskutilille niin kuin järkevät ihmiset. Eli minulla on nyt noin 150 euron arvosta laskuja, joiden eräpäivä on 17.7-20.7 eli maksettava kuun puolivälissä viimeistään. Eli ennen kuin tiedän paljon lisiä tulee 13.päivä niin en osaa sanoa pääsenkö ihan tavoitteeseeni eli alle 3000 euroon kuun puolivälissä. Lähelle pääsen kyllä.

Tosiaan, koska siirsin sähkölaskun ja nordnetin maksun jälkeen kaikki rahat sinne velanlyhennykseen niin nostin ruokarahaakin vain ja ainoastaan sen verran kuin 10e/päivä budjetissa tarvitsisi ennen tiistaita. Eli 29.6 tilipäivänä nostin 40 euroa, ja maanantaina 2.7 nostin 70 euroa ja seuraavan keran rahaa tulee tiistaina 10.7. Tällä hetkellä tuosta 40+70 euron potista on jäljellä 2e 10 snt ja pulloja on kotona 40 snt arvosta. Elän siis näillä tiistaihin asti.

Onko hätää? Ei suurta, kaupasta tarvitsisi kananmunia ja banaania, kahvin voinen juoda ilman maitoa jos se loppuu. Hyvät puolet: kaksi kanankoipea kaapissa, makaronilaatikkoa ainakin tähän yövuoroon riittävästi. Pakasteessa edellisen makaronilaatikon jämät, sekä jonkun makaronikastikehässäkän jämät. Jääkaapissa 5 nakkia. Leipää on. 5 rahkaa. Kolme banaania. Kalapuikkoja. Porkkanoita 800 g ja tomaatteja about ehkä sellainen 6 kpl. Lapsi on isällään viikonlopun ja minä yöt töissä. Tietenkin pähkinöitä ja rusinoita on.

Eli siis selviääkö puudeli 2 eurolla tiistaihin? Jännitysnäytelmälle odotellaan jatkoa!

7 kommenttia:

  1. Voi, helposti menee kun vähän plänää ja riemuitsee onnistumisesta ja joka päivästä. Toki jos hätä tulee niin voi pullolenkkeillä. Se ei oo huijjaamista ��

    VastaaPoista
  2. Aika tiukka budjetti. Kyllä se tiistaihin pitää.

    VastaaPoista
  3. Kyllä sä selviät!!

    Kovasti tässä houkuttaisi itselläkin perustaa blogi kun aktiivisesti seuraan blogeja ja kommentoin. Omaa edistystä ja suunnitelmia olisi mukava myös laitella ylös ja saada ehkä kommentteja itsekin :)

    Mariia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Blogin perustaminen on ollut yksi parhaimpia päätöksiä!

      Poista
  4. Sä oot rautanen muikkeli ja selviit tolla helposti!

    VastaaPoista