lauantai 2. kesäkuuta 2018

Miten meni TOUKOKUU noin niinku omasta mielestä?

Hellou kanssabloggaajat, blogeja lukevat sekä muuten vain rahasta kiinnostuneet ihmiset! Ajattelin esitellä teille puudelin toukokuun YLLÄTYKSET. Minullahan ei tunnetusti ole mitään kovin kummoista puskuria (maksutili kyllä) ja koska rahani tulevat minulle tipottain vielä haen sitä, miten tulevat rahat pitäisi järkevästi käyttää.

Toukokuussa tapahtui siis seuraavaa, mitä ei oltu budjetoitu:

1) saimme kutsun pk-kaverin synttäreille. Ostin viiden euron lahjan, johon varat otin ruokarahoista.

2) Bensoja minun ja ystäväni överireissuille ei oltu budjetoitu. Meni 30 euroa.

3) Järjestin ystäväsynttärikahvitukset sekä kutsuin perheen kotiini syömään. Syömisjuhlat meinasivat olla katastrofi, koska kaikki perheenjäsenet eivät halunneet maistaa ruokaa, koska siinä ei ollut lihaa. Mutta suosittelen kaikille: tein vegaanisen mutakakun, omenapiirakan ystäväkahvituksille, hintaa ei tullut juuri mitään. Vietnamilaiset kevätrullat on minun uusi suosikki, ja näihin kun sijoittaa ensimmäisen kerran rahaa niihin kastikkeisiin niin kasvisversioihin ei ihan hirveästi saa sijoitettua rahaa. Molemmat juhlien rahat otettu ruokabudjetista.

4) Meikkivoide loppui, sekä meikin poistoaine. Ostin sokoksen -20% päiviltä meikinpoistoaineen, sen meikki"voiteen" sekä meikinpoistoliinoja yht. 37 euroa. Kasvorasvani oli loppu ja menin toiseen kauppaan. Maksoi 10 euroa. Mutta todella hyvä tuote, aiempaan dioriini verrattuna verrattain edullinen.

5) Ostin lapselleni yhteensä 65 eurolla kesäkamppeita. Lähinnähän sitä rahaa menee siis kenkiin, jotka ostin uusina. Nämä sitten syksyllä myyntiin, niin saa pienet roposet takaisin.

6) Rokotteiden osto, jotka budjetoin tähän kuuhun, koska edelliskuun varoihin ne ei enää mahtuneet.

Kysymys, jonka esitätte nyt on: miten pysyin silti hyvin budjetissa? Maksoin luottoja hyvällä tahdilla. Olen tällä hetkellä jo 500 euroa budjettini paremmalla puolella.

Mä pistin aggressiivisen myyntikampanjan ja ruoasta piheilyn päälle. Käytännössä nostin siis ruokarahaa vain 180 euroa vs. budjetoitu 290 euroa. Käytin kyllä saamani 30 euroa synttärilahjarahaa ruokaan. Kieltäydyin ostamasta itselleni lisää urheiluvaatteita, tai muutakaan mitä teki mieli. Jäätelön olen itselleni suonut kuumana päivänä.

Suosittelen kaikille käteiseen siirtymistä ruokatavaroiden osalta. Muuttaa kummasti summaa laskuissa kun joutuu laskeskelemaan. Toisaalta olen oppinut ostamaan vain sen mitä oikeasti syömme. Olen tosi tarkka, ja jos olen suht varma, että ei tarvita x asiaa ainakaan tänään ajattelen käyväni huomenna kaupassa, jos sitä asiaa tarvitseekin.

Ja täytyy huomauttaa, että pysäytin myymisprosessini nyt kesän ajaksi. Ai miksikö? Ihmiset ei osta tällä hetkellä samalla intensiteetillä kuin syksyisin. Ilmeisesti ovat ulkona nauttimassa hyvästä ilmasta eivätkä täytä sisäistä tyhjiötään ostamalla turhanpäiväisiä tuotteita. :D

Mites teidän toukokuut?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti