perjantai 15. kesäkuuta 2018

Taistelupuudelin sotasuunnitelmat

On aika tehdä lyhyt ja ytimekäs tunnustus! Aloitan tämän juhlallisen hetken sanomalla näin: en varmasikaan koskaan ennen ole pitänyt mitään suunnitelmaa näin hyvin salassa. Salassa se on ollut siksi, että jos se ei olisi toiminut, olisin voinut kuittailla vain itselleni.

Lyötyäni vetoa supertaloussiskoni Femmiksen kanssa tonnin keruusta sekä velkojen maksusta tajusin, että nämä kaksi asiaa on saavutettava. Femmadonna kohensi panostaan ja ilmoitti, että aikoo kerätä kolmen tonnin potin. Pienessä mielessäni kiilsi ajatus: MINÄKIN TAHDON!

Ensimmäinen ongelmani oli klassinen: lisätäkö tuloja vai karsittavako menoja. Tärkeintähän on saada ne velat maksettua, koska vasta sen jälkeen menoni ovat aidosti pienet (kunnes opintolainan lyhennys alkaa). Siinä vaiheessa kun laskeskelin miten saisin ostettua pyörän ja kuinka monta yövuoroa se esimerkiksi vaatisi aloin kehitellä ideaa. Jos tekisin kesänkin ajan ainakin kaksi yötä per lista tarkoittaisi se ainakin satasen isompaa tiliä kuukaudessa. Aloin miettiä mikä on rahakkain tapa tehdä töitä. Milloin kannattaa olla töissä. Yhtäkkiä (ilman omaa toivomustani) listoissani alkoi olla 4-5 yötä. Se tarkoitti jo noin 250 euroa ylimääräistä käteen per kolme viikkoa. Tietysti ainoa päivä, jolloin kannattaa olla töissä on lauantai-sunnuntai välinen yö, tai sunnuntaina pitkä päivä.

Ja kuinkas ollakaan, talousjumala vastasi kutsuuni, työvuoroni alkoivat näyttää aina vaan paremmilta. Jopa häkellyttävän hyviltä. Jos oikein olen laskenut niin pienillä ylitöillä, jotka on sijoitettu sunnuntaitunneille tapahtuu seuraavaa:

a) heinäkuun puolivälissä tulevia lisiä käteen pitäisi tulla noin 350 euroa

b) heinäkuun lopussa lisiä pitäisi tulla 650 euroa

c) elokuun lopussa lisiä pitäisi tulla 550 euroa.

Mun matikalla 350+650+550= 1450 euroa. Tämä on ylimääräistä velkojen lyhennstä.

Se mitä en ollut tajunnut on, että saan loma-ajan palkan lisäksi lomarahaa heinäkuun palkanmaksun yhteydessä, paljonko se on, ei kukaan tiedä (sanottiin näin myös palkanlaskennassa, jonne pommittelin kysymyksiä) mutta toivotaan, että se on ainakin 600 euroa. Ja eikä siinä vielä kaikki. Loma-ajaltahan palkkani on aina 84% joten elokuussakin palkkapussi on erittäin, erittäin paksu.

Epäilen siis vahvasti olevani veloissani JOPA 1500 eurossa ellen jopa 1000 eurossa elokuun lopussa. Jos joku on ihmetellyt mistä se minun motivaatio kumpuaa, niin tästä. Pienellä kuluseurannalla ja järjenkäytöllä onkin isot seuraamukset?

PS. se joka sanoo, ettei työtä tekemällä rikastu ei ole fiilannut menojansa säästöhaaveisiinsa sopivaksi.

PUUDELI KUITTAA! TAISTELUTAHTO IS ON!

11 kommenttia:

 1. Aivan loistavaa! Juuri noin. Kun olet selättänyt velat niin voit alkaa jo nyt salaisesti haaveilemaan varallisuuden kasvattamisesta. Silloin sinulla ei ole enää velkoja maksettavana ja saat kaiken tuon velan maksuun menevän rahan sijoituksiin (korkoa korolle, turvallisuus ja tasapaino minkä puskurissa kasvava varallisuus sinulle tuo). Eli suuntaappa Femmiksen blogiin kohtaan Projekti Taris (taloudellinen riippumattomuus) ja haasta Femmis siinä. Mutta ala jo nyt haudutella asiaa....

  VastaaPoista
 2. Aivan mahtavaa, näin sitä rahaa tehdään! 😂 Pieni latistava pointti täytyy kuitenkin nostaa esiin... Nimittäin asumistuki. Kelalle pitää ilmoittaa tuloissa tapahtuvista muutoksista, voivat periä saataviaan takaisin myöhemmin, jos on jättänyt ilmoittamatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mutta mun kelan asumistuki on määritetty isommalle summalle kuin peruspalkkani ja se kyllä on tarkistettu jo kaksi kertaa tänä vuonna. Plus jos siirryn 100%työpajalle lopetan sen eniveis. Eli on huomioitu.

   Poista
 3. Hyvä tyttö!!!!
  Kun aiemmin uin velkasuossani ja työkavereiden kanssa odoteltiin joko bonuksia tai lomarahoja, niin muiden tehdessä suunnitelmia että lähtiskö laivalle vai ostaisko sen ja sen takin, niin Femmis pohti hullunkiilti silmissä, että kuinka paljon sillä lyhennetään mitäkin velkaa!
  Tavoite lähenee! Ensi vuoden kvartaalikahveilla me räknätäänkin jo mitkä sijoituskohteet seuraavaksi vallataan! :D
  P.S. Mun puskurissa on nyt 689€. Puuttuu siis 312...
  Taidankin jättää tänään sen valmissalaatin ostamatta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikissa villeimmissä haaveissa mulla in 3000 myös säästössä 31.12...

   Poista
 4. >>Mun matikalla 350+650+550= 1450 euroa.>>
  Tota, onko sulla joku eri matikka? Oikeesti 350+650+550=1550 (ei 1450)

  VastaaPoista
 5. Onpa hieno juttu jos pystyt helposti tekemään noita sunnuntai- ja yövuoroja! Tekisinpä itekkin jos alallani olis tavallista :) Ylitöitä kylläkin..

  VastaaPoista