maanantai 30. marraskuuta 2020

Marraskuu -oi marraskuu

 Ollaanko me valmiita? Mä en välttämättä ole. Ruotimaan julkisesti mun tämän kuun rahankäyttöä- tosiaan syyskuusta asti olen jokaisen sentin laittanut monify-sovellukseen ja sillä mennään. Tykkään sovelluksista. Monify on minusta erittäin kelpo.

Miten meni noin niinkuin omasta mielestä? Ei hyvin mutta ei ihan surkeastikaan.

Hyvät puolet: en ole velkaantunut. Huonot puolet: minulla ei jäänyt säästöön mitään. Tai aloitetaan alusta: monify sanoo  minun olevan 13,40 miinuksella MUTTA mulla on edelleen tilillä rahaa, jolla pärjään joulukuun 10. kunnes tulee rahaa.

Tulot: palkka 1976e +159 e elatusmaksu ja 159 lapsilisä + myin 28 e ja 15 e tavaraa. Nyt en muista mikä tuo 15 euroa oli (onpas ollut tärkeä tavara?) =2337 euroa :) 

Menot (lueteltu siis monify-sovelluksen luetteloiden kautta)

51 ASP

645 kotiin

489 laskut  -> velkojen lyhennykseen 436e tästä

402 ruoka (palkasta viety 136 lounaskorttiin)

231 lahjat-> osa joululahjoja, äitienpäivälahjat ja muut lahjat. Tässä kuussa oli yllättävän paljon synttäreitä ja uusia tupia. 

164 terveys -> ostin syksyllä silmälasit, tässä viimeinen 135 euron osa. Ne nyt maksettu. En halua ostaa uusia silmälaseja vuosiin. Oikeasti. Nyt kaikki lasit on eteisessä pöydällä, jotta voin joka aamu ihmetellä niitä ja niiden paljoutta. HULLUA.

136 viihde... Täällä on ööö. mitä? täytyy ihan katsoa. AI NIIN. yksi kokkauskurssi (alkusyksyltä, lasku tuli vasta nyt) ja siis 35 euron kosketinsoittimet.

121 euroa vaatteisiin. Omiin vaatteisiin on mennyt 40 euroa talvitakkiin. EN MAHTUNUT OMIIN VANHOIHIN TAKKEIHIN! EN MAHTUNUT! EN SINNE PÄINKÄÄN. oli myös vaikeaa löytää kohtuuhintainen takki johon mahtua. JÄRKYTTÄVÄÄ.

106 e koirat. Ruokaa on kyllä edelleen kotona, en tiedä tarvitseeko joulukuussa ostaa ollenkaan. Ostin myös villapuvun toiselle koiralle. 

63 e DNA. Tässä on puhelimesta pieni osamaksu (ad toukokuu) sekä minun ja lapsen puhelinlasku. 

33e bussikortti. Talvipyöräily ei ole minun juttu.

9,90 urheilu

8 toiletry (eli olisiko wc-kamppeet)

YHTEENSÄ 2411,35 euroa...

Eli helposti saisin tuolta seuraavat osat pois: 231 lahjat, 164 e terveys, 136 viihde. Vaatteisiin ei pitäisi normiolosuhteissa mennä noin paljoa. Nyt oli lapselle talvikengät ja lämpöhaalari tässä kuussa pakko ostaa. Toppapuku menee kolmatta talvea. 

Sovittiin mini-puudelin kanssa, että joulukuussa yritämme pärjätä 250 euron ruokabudjetilla. Menemme jouluksi äidille, ja sinne maksan 50 e osallisuudesta jouluruokiin. Eli yhteensä menisi 300 euroa plus 136 lounaskortti. Aion ensi vuonna ladata aina vain puolet lounaskortista, eli noin 68 euroa kuussa. Ei mitään järkeä syödä noin paljon ulkona. Ei tälle ylipainolle eikä kulutukselle. 

Positiivista: mulla on vaikka kuinka paljon säästömahdollisuuksia! Mun tavoite 2021 on saada 2000 euron puskuri. ASPiin 51 euroa kuukaudessa, ja yhteiselle säästötilille 40 euroa, lapselle 10e/kk ja nordnettiin 15 e/kk. Eli kk:ssa 200 euroa puskuriin+ noihin muihin 116e. Onkohan liian positiivista? 


4 kommenttia:

 1. Kulujen julkistaminen pitää kulut todellakin kurissa. Tein itse sitä viime vuonna ja pisti kyllä miettimään, mihin rahojaan halusi käyttää ja mitkä itselle oli oikeasti hankinnan arvoisia. Kannatan jatkamaan samalla linjalla, vaikka se välillä kirpaiseekin. Ei kukaan onnistu koko aikaa, eikä kukaan ulkopuolinen pysty sanomaan, mitkä ovat kullekin niitä tärkeitä hankintoja.

  Mä yleensä kannatan sekä lainan lyhentämistä sekä samalla säästämistä. Ajatuksena on, että seuraavan hädän hetkellä ei tarvitse ottaa lainaa, vaan pystyy käyttämään puskuria. Toisaalta tuo 15 000 euron kulutusluotto olisi kyllä hyvä maksaa pois parissa kolmessa vuodessa. Nykyisellä tahdolla sen pois maksaminen vie 6 vuotta ja se vaikuttaa pitkältä ajalta. Panostaisin enemmän lainan lyhentämiseen kuin asp-säästöön tai sijoituksiin.

  Joku tämän blogisi lukija voisi osata arvioida, paljonko tuloistasi menisi ulosottoon, mikäli olisit ulosoton asiakas. Tarkoituksenmukaista voisi olla lyhentää itsekin lainoja saman verran, tosin ilman mitään ulosottomaksuja ym. kuluja ja samalla oppia elämään tuolla pienemmällä summalla pidemmän aikaa. Tästä summasta voi sitten säästää vähän seuraavaa kuukautta varten, koska kuukaudet eivät ole samanlaisia.

  Ilahtuuko kukaan läheinen lahjasta, johon sen antajalla ei oikeasti olisi ollut varaa?

  VastaaPoista
 2. Upeaa, että näet omat säästämismahdollisuutesi! Tsemppiä jatkoon.

  VastaaPoista
 3. "136 viihde... Täällä on ööö. mitä?" - Juuri tästä syystä tuntuu, että tuo kulujen säntillinen seuranta on ainoa tapa pysyä kärryillä menoista. Itsekin olen tässä väsäillyt marraskuun kulukatsausta ja kyllä noita öö mitä -hommia vaan tulee vastaan vaikka luulin olleeni kuinka tarkkana ostoksissani. :'D

  VastaaPoista
 4. Hei ja tervetuloa Spotlight Global Loan Services -palveluun, nimeni on Claudia Klein, olen lainanantaja ja myös finanssikonsultti.

  Tarvitsetko kipeästi taloudellista vahvistusta? Tarvitsetko lainaa eri tarkoituksiin? Jos vastauksesi on kyllä, suosittelen sinua ottamaan yhteyttä yritykseeni | spotlightglobalservices@gmail.com | tai viesti meille WhatsApp: +4915758108767 | ja laina tililläsi 24 tunnin sisällä, koska tarjoamme erinomaisia ​​lainapalveluja kaikkialla maailmassa.

  Tarjoamme kaikenlaisia ​​lainapalveluja (henkilökohtainen laina, yrityslaina ja paljon muuta), tarjoamme sekä pitkä- että lyhytaikaisia ​​lainoja, ja voit myös lainata jopa 15 miljoonaa euroa ja annamme lainoja alhaisella korolla. 3% vuodessa. Yritykseni auttaa sinua saavuttamaan erilaisia ​​tavoitteita monenlaisilla lainatuotteilla.

  Tiedämme, että laillisen lainan saaminen on aina ollut valtava ongelma Henkilöille, joilla on taloudellisia ongelmia ja jotka tarvitsevat siihen ratkaisun, monilla ihmisillä on niin vaikea saada pääomalainaa paikallisilta pankeilta tai muilta rahoituslaitoksilta korkean kiinnostuksen vuoksi korko, riittämätön vakuus, velkasuhde, matala luottopisteet tai muut syyt

  Ei enää odotusaikoja tai stressaavia pankkikäyntejä. Palvelumme on käytettävissä 24/7 - voit saada lainaa ja suorittaa maksutapahtumasi missä ja milloin tahansa

  Tarjoamme 24 tunnin maailmanluokan lainapalveluja. Kyselyihin / kysymyksiin? - Lähetä sähköposti osoitteeseen | spotlightglobalservices@gmail.com | tai viesti meille WhatsApp: +4915758108767 | tai verkkosivuston kautta: https://spotlightglobalfin.wixsite.com/financial ||

  Perheesi, ystäviesi ja työtovereidesi ei tarvitse tietää, että sinulla on vähän rahaa, kirjoita meille vain ja saat lainaa.

  Taloudellinen vapautesi on sinun käsissäsi !!

  VastaaPoista