torstai 22. heinäkuuta 2021

Ylpeä viiden kilon painonpudotuspäivitys

 Hyvää huomenta maailma!


Lomalaisen mieletön fiilis tänään: tuntuu kuin olisin ollut lomalla kaksi vuotta mutta kalenteri näyttää vajaata kolmea viikkoa! Mutta arvatkaa mitä ihanampaa: ensi kertaa vuosiin mun paino on alkanut laskea.

Vähän painon kertymisestä vuosittain.

Aikuiselämäni olen painanut about 69-72 kiloa ollessani useasti viikossa treenaava, ruokaa syöden miten vain.

2015 sain pahan vatsataudin ja paino putosi 61 kiloon. 

2016 se palasi sinne 69 tienoille.

2017 kun siirryin työelämään ja kolmivuoroon alkoivat kilot hiipiä. 2018 menin puntarille ja painoin 79 kiloa. Tätä jatkuin 2019 loppuun saakka. 

2019 joulukuussa kävin vaatekaupassa ja ihmettelin miltä näytän peilistä. Luulin, että olen loppumaisillani raskaana ja en vain ole tajunnut sitä. Urheilu oli jäänyt 2018. Siitä oli tllut epäsäännöllistä ja vähäistä. Vaaka näytti 82 kiloa. Järkytyin.

Uuteenvuoteen mennessä painoni nousi 85.1 kiloon. Aloitin kolmen viikon ruuansyömisseurannan ja paino putosi 82 kiloon. Ajattelin että I GOT THIS.

Seuraavan kerran mennessäni puntarille toukokuussa 2020 painoni olikin 89,7. 

SIIS LÄHES 90 kiloa. Vuoden vedin tuon painoisena. 

Nyt painan 84,5 kiloa, ja viimeiset sulamiset alkoivat tämän loman aikana.

Huomaan itsessäni neljä muutosta:

1) Seuraan kaloreita Yazio-sovelluksella. Hahmotan paremmin mitä on 500 kcal ja mitä 300 kcal

2) Katsoin dokumentin game changer netflixistä ja muistin taas miksi ihmiset syövät kasviksia. Lisäsin kasviksia huomattavasti ruokavalioon. 

3) OLEN NIIN STRESSITÖN! Olen ollut sekaisin päivistä ja onnellinen. Voittaisipa lotossa ja voisi olla useamman vuoden kotona tekemättä töitä ja nauttia elämästä.

4) En syö mihinkään tunteeseen. En siihen tunteeseen, että lomalla pitäisi syödä pullakahvit lomakohteessa tai väsyttää tai surettaa tai olen pyöräillyt 80 kilsaa niin ansaitsen karkkia.

5) Syön joka päivä pieniä määriä herkkuja. Mehujää kuumana päivänä tai 10 g salmiakkia. 


Ensimmäinen viisi kiloa takana ja seuraavat 20 edessä. Hitaasti mutta varmasti. Ensimmäinen välietappi on tuo 80 kilon alittaminen, joka voisi hyvällä tuurilla olla edessä jo lokakuussa :)

Kuten rahan kanssa myös painon kanssa minulla on sama vahva ajatus: velkaantuminen ja lihominen eivät ole tehneet minua onnelliseksi vaikka se tarkoittaakin, että olen ostanut jotain ja syönyt paljon. Kumpikaan näistä ei tehnyt minua onnelliseksi. Niistä kannattaa pyrkiä pois. 

Onko siellä muita painon kanssa kamppailevia?

1 kommentti:

  1. Upeaa, että matka painonpudotukseen on alkanut ja olet tsemppitunnelmissa. Oma painonhallintani on nyt kaukana tsemppitunnelmasta, mutta metsästän sen kiinni ihan heti, kun saan motivaation kasattua. t. Hilla

    VastaaPoista