lauantai 30. lokakuuta 2021

Hiljaista on - ensimmäiseen deadlineen enää kuukauden päivät

 Heipsundaa!

Hiljaiseloni selittyy edelleen sillä tylsällä gradulla jonka ensimmäisen finaaliversion jättöpäivä on 1/2.12 eli kuukausi ja sitten sen pitäisi olla valmis. Näppäimistö sauhuten tässä epätoivoisesti teen kirjoitelmaa eteenpäin - not an easy task. 

Velat sulaa - vähintään 500 e kk. Säästöön on jäänyt rahaa ja tulonlähteitä tulleepi lissää. Kunhan gradusta selviän alankin pohtia miten lisäisin tulojani 300 e/kk ensi vuonna. Kuuntelen paljon talouspodcasteja ja huomasin että pentehinen vain tuloja lisäämällä ja menoja pienentämällä pääsee taloudellisesti elämässä eteenpäin. NEWS FLASH :D 

Eli käytännössä olen pienentänyt menoja koko ajan. Ei osteta. Ostetaan käytettynä  jos ostetaan. Harvaa asiaa tarvitaan. Vähemmälläkin pärjää. Ja hyvin on mennyt! 

Valmistujaislahjaksi haaveilen kunnon pyörää, mikä olisi noin 1000 e investointi. Pohdin josko siihen alan säästämään. 

Elämä voittaa! Enää kuukausi, ja sitten voidaan Femmadonnan kanssa istua alas ja luoda mielettömät jatkoelämän suunnitelmat tälle maisterisnaiselle :)

5 kommenttia:

 1. Hei! Onko Femmadonnakin vielä olemassa? Uskomatonta, te kaksi olette kyllä pitäneet menon päällä koko sen ajan, kun tämä rouva on kirjaimellisesti ollut talouskanveesissa! Pitääkin metsästää Donnankin blogi vielä jostain auki. :-)

  Ja kovasti jaksamista gradun loppurutistukseen, kyllä se sieltä valmiiksi tulee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. OLETKO TULLUT TAKAISIN??? OLET OLLUT KAIVATTU! KERRO MITÄ KUULUU??!! WOOHII!

   Poista
  2. Kiitos. ♥ On kyllä todella hyvä tunne tulla takaisin. Takana on liki vuoden verran terapiaa, missä on käsitelty aika lailla kaikkia niitä syitä millä on ollut vaikutuksensa myös talouden hallintaan. Nyt sitten se on viimeinen etappi oman elämän järjestämisessä saattaa asiat kuntoon, joten ajattelin uudelleen kokeille myös bloggaamista.

   Tällä kertaa lähdin liikkeelle uudella näkökulmalla, olen ehtinyt vaihtaa tässä välissä kaksi vuotta sitten työpaikkaa ja palkka on noussut. Olen myös ehtinyt aloittaa opinnot töiden ohella ja miettiä monta asiaa uusista näkökulmista. Tällä kertaa tuntuu myös henkisesti valmiimmalta ottaa talous haltuun. :-)

   Sua oon kyllä seurannut enemmän ja vähemmän täällä taustalla. Oletkin jo gradua vaille valmis, huimaa!

   Poista
 2. Mitä Puudelille kuuluu näin vuoden vaihteessa?

  VastaaPoista
 3. Onko edistystä velkojen maksussa? Mitä tavoitteena ensi vuonna?

  VastaaPoista