perjantai 7. tammikuuta 2022

Maisterisnaisina kohti 2022 haasteita

 Hellurei ja ihanaa uutta vuotta!

Huippu-uutiset alkuun: olen saanut maisterinopintoni valmiiksi sekä viran! Winwinwin siis kaikin puolin. Täytyy sanoa, että kun sain gradun palautettua 20.12 niin olin jo menettämässä uskoani valmistumisen suhteen. Sen jälkeen vannoin, etten avaa konetta kotona IKINÄ. 

Tämä vuosi siis tulee olemaan äärimmäisen mielenkiintoinen ja tiettyjä haasteita olenkin luonut tälle vuodelle niin taloudellisesti kuin urheilin kannalta. Talouteni näyttää siis vakaalta -- jokseenkin haaveilen miten nostaisin tienestejäni entisestään. Vakaus tuo sen ettei tulot nouse jollen vaihda työpaikkaa. Tai keksi lisätyötä, joka ei söisi jaksamista MUTTA toisi tienestejä. 

Käytännössä taloudellisesti aion jatkaa velkaantumattoman linjaa mutta haluaisin saada kalleimman koron velkani tippumaan 8000 euroon, jotta voisin vaihtaa sen oman pankkini velkaan, jossa on pienempi kk-maksu ja inan pienempi korko. Käytännössä minun pitäisi lyhentää velkaa siis 3000 euroa tähän tavoitteeseen päästäkseni. Lyhennän opintolainoja 236 e/kk ja sitten tätä toista velkaa pitäisi lyhentää ainakin 300 e/kk että pääsisin tavoitteeseen. Tiukaksi menee! Mutta ei mahdottomaksi. 

Unohdin lähettää pienemmän veroprosentin palkkoihin joten tammikuussa saan aivan liian vähän rahaa käteen :( Tästä tulee vuoden tiukin kuukausi mutta uskoisin selviäväni siitä kunnialla. Oikeastaan aika hullua, että vuoden päästä voin olla 6000 euroa vähemmän velkainen! Tämä tulee opintolainasta, minikoron lainasta ja tuosta lainasta, jonka yritän saada sinne 8000 euroon. 

Minikoron lainassa on päälle 2 prosentin korko, eikä nostokuluja. Siihen menee suoraan palkasta aina 100 e. Voin nostaa sitä aina uudestaan ja uudestaan. Jahka se on lyhentynyt siten, että siellä on tonni, aion uudestaan lyhentää sillä tuota minun kallista velkaa. Eli tavoite saada se 11000 euron velka mahdollisimman pian 8000 euroon. Sitten pääsen 6 e tilinhoitomaksuun (nyt 12,5e) sekä alle 8 prosentin kokonaiskorkoon. Sitten voin "vivuttaa" kallista velkaa uudestaan ja uudestaan pienen koron velan avulla. Näin ainakin suunnittelin.

Jos haluaisin oikein säästää rahaa lopettaisin kokonaan ulkona syömisen. Yritän sitä asteittain :D 

Mitkäs teidän tämän vuoden säästämiskeinot ovat?


14 kommenttia:

 1. Aivan mahtava juttu, että olet saanut gradun palautettua! Olet ollut kyllä todella ahkera.

  Voi kunpa saisin itsestänikin saman irti.

  Eiköhän tuo säästämishomma mene ihan hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no kyllä mulla on uskoa! onneksi saan valmistumisesta töistä bonuksen :)

   Poista
 2. Paljonko sulla on kaikkia eri velkoja yhteensä? Ois kiva nähdä niistä joku erittely.

  VastaaPoista
 3. Onnittelut maisterin papereista <3 Ihan mahtava suoritus!

  Itsekin kipuilen ravintolakulujen kanssa, nyt ne etenkin pitäisi alkaa saamaan kuriin, kun suunnittelen opintovapaata. Pitäisi keksiä joku keino miten ne saisi pidettyä 50-100 eurossa per kuukausi, mielellään lähempänä tuota 50 euroa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mä aion nyt painonpudotuksen ja järjen nimissä lopettaa tämän järjettömän ulkona syömisen. Piste. :D

   Poista
 4. Onnittelut valmistumisesta, hyvin tehty!
  Omat säästämiskeinoni alkaneeseen vuoteen ovat tiukka harkinta ja vain tarpeeseen ostaminen. Aina ostaessa harkitsen tarkkaan onko kyseessä todellinen tarve vai halu. Noudatan Julia Thurénin lausahdusta - Älä osta turhaa paskaa.
  Ja tilipäivänä siirrän ensimmäisenä 20% tilille tulleesta säästöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mulla menee varmaan se 20% velkojen lyhentämiseen - ei vielä säästöön. Voisin myös myydä kotoa kaiken turhan paskan :D

   Poista
 5. Mun säästämiskeino on ostaa vain tarpeeseen ja miettiä joka ostoa vähintään yön yli. Viime vuonna konmaritin kaiken kirjan oppien mukaan, ja myin tavaraa yli tonnilla! Se meni säästöön :) Tsemppiä!

  VastaaPoista
 6. Hei hyvät naiset ja herrat; Tarvitsetko pikalainaa 24-48 tunnin sisällä? Jos vastauksesi on kyllä, neuvon sinua hakemaan lainaa Novelty Financesta.

  Nimeni on Davina Claire, olen rahoitusvälittäjä ja olen myös rahoituskonsultti. Olen huomannut, että monien ihmisten on niin vaikea saada lainaa joko pankista tai muista rahoituslaitoksista korkean koron, riittämättömien vakuuksien, velkaantuneisuuden, alhaisten luottopisteiden tai muiden syiden vuoksi. Suosittelen kaikkia lainaa etsiviä ottamaan yhteyttä Novelty Financeen saadakseen lainaa erittäin alhaisella 3 %:n korolla. He ovat luotettava lainayhtiö ja voit työskennellä heidän kanssaan. Voit ottaa heihin yhteyttä sähköpostitse: | noveltyfinances@gmail.com | TAI lähetä viesti WhatsAppiin numeroon +447915601531 saadaksesi lisätietoja.

  NOVELTY FINANCE tarjoaa rahoitusratkaisuja. Ne tarjoavat kaikenlaisia ​​lainapalveluita (henkilökohtainen laina, yrityslaina ja monet muut). Ne tarjoavat joustavia ja useita lainavaihtoehtoja, mukaan lukien vakuudelliset ja vakuudettomat lainat, pitkäaikaiset ja lyhytaikaiset lainat, jotka on räätälöity taloudellisiin tarpeisiisi.

  Mitä saat, kun haet Novelty Financeen:
  • Välitön pääsy varoihin hyväksynnän jälkeen.
  • Kilpailukykyiset korot (3 % vuodessa)
  • Joustavat takaisinmaksuehdot
  • Helppo hyväksyntä, jos tarvitset lisävaroja
  • Voit hakea lainaa milloin tahansa ja missä tahansa.
  • Sinua ei kiirehdi maksamaan takaisin lainaa, vaan saat aikaa lainan takaisinmaksun käynnistämiseen.
  • Ei piilokuluja

  Kuinka hakea:
  Lainan hakeminen on nopeaa ja helppoa!
  Jos olet kiinnostunut hakemaan lainaa Novelty Financesta ja tarvitset lisätietoja lainatarjouksesta, LÄHETÄ SÄHKÖPOSTI osoitteeseen (noveltyfinances@gmail.com) TAI lähetä viesti WhatsAppiin numerolla +447915601531 saadaksesi lisätietoja ja suullisia tiedotustilaisuuksia. Ehdot ovat voimassa.

  VastaaPoista
 7. Etsitkö velan vakauttamista, vakuudettomia lainoja, yrityslainoja, asuntolainoja, autolainoja, opintolainoja, henkilökohtaisia lainoja, riskipääomaa jne! Olen yksityinen lainanantaja, annan lainoja yrityksille ja yksityishenkilöille alhaisella ja kohtuullisella 2 prosentin korolla. Sähköposti osoitteeseen: christywalton355@gmail.com

  VastaaPoista
 8. Hei, ota yhteyttä yllä olevaan sähköpostiin saadaksesi luottoa. tarvitsetko yritys- tai henkilökohtaista lainaa? Myönnämme lainoja 3 000 € – 600 000 000 € yksityishenkilöille ja yrityksille 2 % vuosikorolla. Lisätietoja saat sähköpostitse: (dakany.endre@gmail.com)

  Kiireellinen lainatarjous.

  VastaaPoista
 9. Hei,

  Meillä on lupa tarjota seuraavan tyyppisiä lainoja tai minkä tahansa tyyppistä rahoitusta: Yksityinen laina? Yrityslainat? Laina velan vakauttamiseksi? Paranna kotiasi? Sijoituslaina? Krediittejä saatavilla? Henkilökohtaiset lainat? kaupalliset lainat? Yhdistetty laina? Konsolidointilainat? Jos kiinnostuit, ota yhteyttä: (dakany.endre@gmail.com)

  Kiireellinen lainatarjous.

  VastaaPoista
 10. Hei, ota yhteyttä yllä olevaan sähköpostiin saadaksesi luottoa. tarvitsetko yritys- tai henkilökohtaista lainaa? Myönnämme lainoja 3 000 € – 600 000 000 € yksityishenkilöille ja yrityksille 2 % vuosikorolla. Lisätietoja saat sähköpostitse: (digitalloancredits@gmail.com)

  Kiireellinen lainatarjous.

  VastaaPoista