sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Lumipalloilua

Tässä velattomuudesta haaveillessa tein snowball eli vyörytyslaskuarvion. Jos saisin 1100 euroa kuussa lyhennettyä kaikkia velkoja, vyörytystekniikalla olisin velaton 8 kuukaudessa. KAHDEKSASSA. Eli joulukuussa voisin kiljua, hyppiä, pomppia ja huutaa WOOOHOOOOOOOOO!

Haluaisin kuitenkin nyt kysyä, katsokaas tätä vyörytettävää mallia:

Miksi tässä ehdotetaan maksamaan tabletti ja puhelin heti, vaikka ne ovat korottomia lainoja? Niiden kuukausilyhennykset ovat myös pienet (11,30 ja 13,60) ? Ymmärtäisin ehkä silmälasien poismaksun, koska sieltä vapautuu 43 euroa.

Eikö kuitenkin kannattaisi laittaa heti nuo summat kalleimpaan luottoon?

T. Töitä ja palkkapäivää kärsimättömänä odottava

Edit. KIITOS Violacea! Ne oli ne pilkut! Ohessa uusi versio (sama aika, mutta yli 20 euron säästö koroissa).



Nämä luottosummat ovat isommat kuin aiemmin esittelemäni syystä, että en usko, että tässä kuussa pärjättäisiin ilman luottokorttia :( Lapsen isä jätti elatustuen maksamatta ja KELAlla menee ainakin ilmeisesti 23.3, että alkavat käsitellä hakemustani :( (kyseinen päivä on viimeinen liitteiden jättämispäivä -> liitteet olen jo toimittanut)

7 kommenttia:

  1. Kokeile laittaa luvuiksi vaikka 12 ja 14 €? Jos laskelma ei tunnista pilkkuja oikein?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai niin ja siis joo, tottakai kannattaa maksaa niin, että muista maksaa aina vain minimilyhennyksen paitsi siihen kullakin hetkellä kalleimpaan kaikki ylimääräiset. :)

      Tartuin ensin kiinni vain tuohon kummalliseen virheeseen tuloksessa, ja nyt tajusin, että tuossa laskurissa on kai pisteet määritelty tarkoittamaan pilkkuja.

      Poista
    2. Kiitos vinkistä - sehän se oli! Editoin tekstiä kun ymmärsin ansiostasi missä meni vikaan!
      Laskurissa tuhannet erotetaan pilkulla ja pisteellä sentit :)

      Poista
  2. Minä kun laskin sillä jollain ihme debt-snowball-ohjelmalla, niin meni pieleen ja pahasti. Kun sitten taas laskin ihan perinteisesti käsin, kynällä ja taskulaskimella, niin johan alkoi sujumaan. :) Ja nyt 5 kuukautta myöhemmin lumipallot on sulatettu ja jäljellä ovat enää luottokortit ja opintolaina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytynee vain puskea rahaa kallimpaan kunnes se on loppu. Tavallaan hotsittaisi tehdä niin, että maksaa ensin ton reilun 500 euron velan, sitten 1200, sitten nuo tonniset ja sitten tuo isoin... Kunhan nyt vain alkaisi tienaamaan.

      Poista
  3. Ihan mainio blogi sinulla! Luin postauksesi läpi, olet hyvällä tiellä kohti velattomuutta/varallisuutta! 😊 Mä oon kahden lapsen yh, käyn töissä ja opiskelen ja yritän pitää talouden balanssissa. Ostin 2011 oman asunnon, muuta velkaa ei asuntolainan lisäksi ole. Säästän säännöllisesti osan tuloistani toiselle tilille, mutta sijoittamisessa olen ihan noviisi. Avasin tilin nordnettiin vuoden alusta ja kokeeksi sijoitellut rahastoon joitakin kymppejä. Pitäis itsekin tehdä talouteen liittyvä postaus pitkästä aikaa. Blogini on ollut vähän retuperällä töihin paluun jälkeen... 😆 Mukavaa kevättä, seurailen matkaasi myöhemminkin! 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaapa arkesi hektiseltä! Hienoa kun jaksat noin paljon! Täytyy käydä kurkkamassa blogistasi vinkkejä arjen pyörtykseen!

      Poista