perjantai 11. toukokuuta 2018

II tavoite saavutettu

Synttärihutakassa unohdin tuulettaa II etapin saavuttamista eli alle 4500 euroa velkaa!!! Tavoitteeksihan olin asettanut, että olisin toukokuun viimeinen päivä tehnyt 4500 euron rajapyykin ylityksen. Ja se on jo tehty!

WIPPIAIJEI! 22 päivää etuajassa. Eli jejejeje. Odotan innolla loppukuun palkkanauhaa ja seuraavia tavoitteita. Minun ja femmadonnan kvartaalikahvitteluun ei ole pitkästi (tulossa heinäkuussa) ja mielessäni uhoilen, että 31.7 se norwegian on historiaa. Vaatii paljon tsemppaamista koko kesän. MUTTA tällä hetkellä on niin seesteinen olo kaikin puolin. Todella ZEN.

Yksi parhaimmista ystävistäni aloittaa kanssa Nordnetin ja olemme keskustelleet sijoittamisesta ja säästämisestä! Hänen kumppaninsa oli tosi tietoinen kaikesta, mutta sovittiin, että otamme kaverini kanssa itse selvää mihin haluamme pennosiamme sijoitella eikä suoraan vinkkejä häneltä. Jokseenkin tietty konsultoimme häntä, koska hän on seurannut pidempään talouden kehittymistä ja rahasto/osakemarkkinoita.

Kahvitin eilen ystäviäni ja sanoin sen ääneen, mikä on tuonut minulle älytöntä ZEN tilaa. 40-vuotispäivänäni haluan skoolata 150 000 euron omaisuudelleni! Fiksummat saavat nyt sanoa onko tavoitteeni liian matala mutta laskin sen näin ( eli en ottanut huomioon korkoja, joita potentiaalisesti saan).

Hoitajana peruspalkalla pystyn säästämään 1000 euroa kuussa. Tästä vuodessa sivuun 10000 euroa ja 2000 matkakassaan (ynnä muuhun hemmottelun). Jos teen vuorotyötä, niin rahaahan pystyy saamaan keskiverrosti 300-350 e/kk enemmän. Viiden vuoden päästä (viimeistään) aloittaisin työt  parempipalkkaisessa työssä, jossa lähtöpalkka on 3000 euroa.  Tästä olisi tavoite aika ripsakkaankin nostaa omaa palkkatasoa henkilökohtaisten lisien ansiosta. Viimeisinä viitenä vuotena täytyisi siis saada 16000 jo pelkästään peruspalkan vuoksi enemmän. Tämän lisäksi 10000 vuoden aikana pitäisi saada 20000 kasaan ja tästä vuodestahan ei tule millään 10000 kasaan niin näitä kiinni. Nämä laskelmat on tehty siten, että perusmenojen uskotaan jäävän 1300 euroon kuussa. Eli vuokra 590+opintolainalyhennys 200+ 510 euroa muihin menoihin kuten ruoka ja vakuutukset.

Mutta tavoitteet! Ne on tehty saavutettaviksi! Mitäs sänotte? Realistista? Järkevää? Pölijää?

PS. kiitos onnitteluista! Huippusynttärit!

2 kommenttia:

  1. Ajattelin tässä vaiheessa muistuttaa että 20.2.2017 sun velkasummasi oli yhteensä 8186 euroa.

    Tällä hetkellä se on sivupalkin mukaan 4316 euroa.

    Puudeli on siis 15 kuukaudessa selättänyt 3870 euroa!!!!

    Voisit vaikka tänään ihastella tuota lukua ja taputtaa itseäsi selkään! Ihan mahtava suoritus!!! Aplodeja!

    Mitä tuohon 150 000 euroon tulee niin lausahtaisin ylimieliseen ja yltiöoptimistiseen tapaani, että ihan toteutettavissa, kunhan pääset myöskin seikkailemaan sijoittamisen ihmeelliseen maailmaan!

    Terv. Kyseisen maailman ekoilla rappusilla hapuileva Femmis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes, eli tuo 150 k on tarkoitus hajoitussijoittaa, ei pitää kasvamassa omalla pankkitilillä. Enkä laskenut paljon se kasvaa korkoa, vaan halusin nimenomaan ajatella paljon pystyn säästämään.

      Ja tuosta maaliskuusta olen maksanut aika nopeaan tahtiin tuon OP:n pois. :) Ja olisin jo velaton jos olisin elänyt järjellä viime vuonna... :D

      Poista