tiistai 10. elokuuta 2021

Voiko pärjätä alle 1700 eurolla kuussa?

 Hei,

elokuuta kymmenen päivää takana ja erittäin tietoista kuluttamista tälle kuulle luvassa. Asetin itselleni hiukan nihilistisen tavoitteen 1680 euroa, ja en tiedä voinko saavuttaa sen vaiko en. Tämän vuoden aikana kulutukseni on ollut kuukausittain 2150-2450 välillä. Ajattelisin, että siitä voi kyllä nipistää koska minulle ei ole kuukausia, jolloin olisin ollut supertarkka kulutuksestani, niin kuin nyt tässä kuussa olen.


ELI: tein itselleni ajatushautomon: 

Jos kulutukseni olisi seuraavaa:

870 e vuokra

110 e verot

100e iltapäiväkerho

300 e ruoka

250 e lainanlyhennys

200 e laskut

50 e koirat

=1880, eli siis olinkin alunperin laskenut kaiken väärin ja kuvitellut että voisin selvitä 1680 eurolla kuussa.

Otetaan siis uusiksi: 1880 eurolla kuussa :D 

Aidosti haluaisin, että kulutus on ihan maksimissaan 2000 euroa kuussa, koska sitten voisin käyttää velan lyhentämiseen vielä 560 euroa kuussa. Ilman lainanlyhennustähän tuo olisi about 1630 euroa. 

Tällä hetkellä tilanne tämännäköinen:

Ruoka: 71,54 euroa 

Ulkona syömiseen: 8,90 euroa

"Viihde": 18,64 e (sisältäen herkkuostokset)

Vaatteisiin: 14,18 e

Terveys: 13,50 e

Koti: 5 e

Lahja: 13,35

Laskut: 67,30 e

Yhteensä kulutusta 214,40 e mikä on vielä ihan kohtuullinen ja voisin päästä tavoitteeseen! Nyt kaikki sormet ja vapaat ristissä että pysyn tässä moodissa. Painokin on pudonnut tappavan tasaiseen tahtiin. 

Perjantain palkkapäivää odotellessa :)

6 kommenttia:

 1. Kiva että kirjoitat tästä aiheesta!💗💭

  Joko odotat syksyn saapumista ja pimeneviä iltoja? Fiilistelyä kynttilöiden & tunnelmavalojen kanssa? 🤍

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
 2. Tuttujen teemojen kanssa painiskelet, kiitos kun kirjoitat. Kiva ja mutkattoman oloinen blogi. :)


  https://kevyestikeskellaelamaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
 3. Hyvä aina asettaa itselle haasteita!
  En nyt kuitenkaan ihan saanut kiinni että miten nää palkkojen ja kuluttamisen aikavälit meni. Ja lasketko viihde-, terveys, vaate- yms. menot ruokabudjettiin 300€ kun niille ei ollut omaa kategoriaa budjetissa mutta olit ne erotellut kuluseurannassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on sovellus jossa on noi kategoriat. Lasken sitten loppukuusta kaiken yhteen ja laitan kategoriat yhteen.

   Poista
 4. Puudeli, sun juttuja on mahtavaa lukea, mutta vuodesta toiseen teet samoja mokia ^^' Tällä kertaa kierrossa on budjetoinnin epärealistisuus. Budjetointi ei ole sitä, että listaat vain sen mikä on absoluuttisen pakko maksaa (ja minkä satut muistamaan sillä hetkellä kun budjettia kirjottelet), vaan sitä, että listaat kaiken sen mihin rahaa oikeasti tulet käyttämään. Eli nyt sun budjetista puuttuu taas kokonaan kategoriat ulkona syöminen, viihde, vaatteet, terveys, koti ja lahjat - ja nää on kategorioita joihin meillä kaikilla menee rahaa, niin kuin sullakin on jo mennyt. Jos ei ihan muista kenen synttärit nyt ensi kuussa olikaan tulossa, niin sit pitää arvioida että vuodessa lahjoihin menee rahaa X:n verran, jaat sen 12 ja lisäät kuukausibudjettiin, ja jos ei se siinä kuussa kulu, siirrät seuraavalle (tai pistät jemmaan muuten). Epärealistinen budjetointi on kaikkien talousmokien emo! Ne kategoriat ei voi hävitä joka kuukausi ja tulla yllätyksenä, kun ne EI ole yllätyksiä, vaan vakituisia rahareikiä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mutta sen takia olen laittanut kaikki menot ylös kohta vuoden ajan, eli näen että mun kulutus on ollut 2100-2400 e kk -> näistä pystyisi helposti tiivistämään. Ja sitä siis nyt teen.

   Poista