lauantai 13. elokuuta 2022

Kolmen päivän Legoland reissun hintalappu

 Hei taasen!

Lomani loppuu about 72 tunnin päästä ja en ole ihan vielä innoissani palaamassa töihin! Tämä kesäloma on ollut outo, sillä ensimmäistä kertaa vuosiin (9?) minulla on kumppani ja vietimme KOKO LOMAN yhdessä. 

Outoa kyllä, ei tullut riitaa eikä muitakaan ongelmia. Ollaan aiemmin nähty siis viikoittain kyllä, mutta näin pitkästä yhdessäolosta ei aiemmin osannut haaveillakaan. Mutta asiaan. Sain siis häneltä synttärilahjaksi lähes kokonaan rahoitetun matkan meille kolmelle Lego Landiin.

Siis kyllä. Lähes kokonaan maksetun. Minulle jäi alunperin 200 euroa matkakuluista, jotka hän kokoi kuittaantuneeksi kun maksoin meidän Viking Line risteilystä hänenkin osuuden 150 e. Eli perusmatkustuskuluihin meni 150e. Sovimme, että maksaisin vähän enemmän paikan päällä olevista kuluista.

Paikan päällä minun maksamani kulut meistä kolmesta:

Ruokaan, kahveihin ja lapsen hattarat: 5,15+38,28+22,16+13,78+6,75+51,66+6,75+2,5=145,38

Lapsen kiipeily: 6,2

Legopakkaus: 17,91

Tuliaiset: 9,19

Yhteensä: 180,68

Olin budjetoinut tililleni 300 euroa tähän reissuun. Mutta koska urheilukelloni hajosi heinäkuussa ja sinnittelin elokuun puolelle sen ostoa (verotti budjettiani 168 euroa) niin sain tässä nipistettyä.

Mutta täytyy sanoa: Billund oli erittäin erittäin kallis paikka. Pelkkä hattara oli 6,75 euroa. Roskaruokalounas, joka sisälsi halvimmat annokset meille aikuisille ja lapselle maksoi kahden peruskahvin kera 51,90. Siis mitä? 

En ole käynyt Linnanmäellä kahteen vuoteen, joten en muista mitä ne siellä maksoivat. Kävimme tänä kesänä Särkäniemessä ja nyt en kuollaksenikaan muista paljon siellä maksoi roskaruoka-ateria kolmelle. Tämän LegoLand reissun jälkeen ei ole tehnyt mieli käydä ulkona syömässä. Tässä kuussa meni maksuun myös lapsen harrastus (235?) ja henkivakuutus sekä matkavakuutus (170?) eli käytännössä tulee tiukat seuraavat neljä viikkoa, jottemme joudu syömään puskuria paljoa. 

Oletteko muuten seuranneet sellaisen tilin kuin @kolmiokuudelle ruokaostoksia? Niitä analysoi myös ravitsemusterapeutti, ja siellä noin 300 kuukausibudjetilla syödään hyvin ja terveellisesti; aion ottaa mallia! 

Haluaisitteko muutenkin vinkata parhaita säästämiseen ja peruslapseperhe-elämäarkeen liittyviä tilejä? Seurailen Nata Salmelaa, mutta olen vielä kaukana hänestä joten ei ole oikein kosketuspinta-alaa :D 

Huomenna tuleekin ensimmäinen postaus siitä minkä verran tähän mennessä kuuta on mennyt rahaa ja miten aion pärjätä seuraavaan tilipäivään :) 

Pus och kram!

PS. oli se Legoland mahtava !

2 kommenttia: