sunnuntai 7. toukokuuta 2017

29 mittarissa

Tiistaina tapahtuu: nimittäin puudelin partaturvan hapsuset muuttuvat taasen astetta harmaammiksi kun ikää tulee mittariin 29 vuotta! Nyt allekirjoitan täysin sen, että iän karttuessa myös ajattelu ja älykkyys kypsyvät. Vuosi sitten en ollut realisoinut velkojani, ajatellut maksavani niitä kovinkaan nopeasti, jankutin vain itselleni valmistuvani matalapalkkaiselle alalle. " Eihän sitä rahaa koskaan ole."

Ja paskat. 28-vuotias minä ilmoittaa nimittäin nyt, että rahaa on sen verran kun sitä tulee palkkapäivänä mutta menoista jokainen on itse vastuussa. Nyt puhun siis itsestäni työssäkäyvänä aikuisena. Käytännössä siis vain minä, minä, ja minä voimme vaikuttaa minun taloudelliseen tasapainooni. Ja arvaatkas mitä! Ovet ovat avoinna maailmaan ja mahdollisuudet mielettömät!

Täten puudelin lupaus:
Puudelin varallisuus 30-vuotiaana
-Ei luottokorttivelkaa (opintolaina ja korottomat osamaksut ok)
-3000 euron puskuri
- Sijoitussuunnitelma selkeänä seuraavaksi 5-10 vuodeksi.
-Elämyskassa

Ei mitään elämää mullistavaa suunnitelmaa tarjolla mutta velattomuus+puskuri kuulostaa jo omalle korvalle niin hyvältä, että voisin pomppia tasajalkaa.

Olen pohtinut pitäisikö velkojen maksun etenemistä juhlistaa jotenkin? Ja päätin, että tarjoan itselleni museokortin! Miltäs kuulostaisi, jos tuossa velkojen maksun puolivälissä? Museokortti kustantaa noin 65 euroa, on voimassa vuoden ja sisältää 250 museota Suomessa. Sounds like a deal! Kuka olisi vuosi sitten uskonut, että pitäisin yhtään taiteesta tai museoissa pyörimisestä? Mutta opin, että pidän näyttelyistä, ja niissä 3-vuotiaan taidekriitikon kanssa käymisestä. Muutoin Anu Pentikin Suomi 100-juhlavuoden näyttelystä olisi saattanut mennä Pikachu sohvan takana ohi, jos 3-vuotias ei olisi halunnut käydä katsomassa sitä noin miljoona kertaa.  :D

En tiedä johtuuko siitä, että minusta tuli supersuloisen pikkupojan kummitäti perjantaina vai tuosta taivaan isosta keltaisesta mötikästä mutta kyllä maailmankaikkeus on nyt hyvä paikka elää. Aurinkoa ja puudelienergiaa ensi viikkoon!

PS. Ensi viikolla saatan loppuun tämän maaliskuussa aloittamani siivousurakan...

2 kommenttia:

 1. Hear hear! Hyvin sanottu! Mä olen niiiiiiin kyllästynyt kuulemaan: "Ei täällä töitä tekemällä rikastu." "Pitäisi säästää, mutta mistä?!" "Kädestä suuhun täällä saa elää ja narinarinari"...
  Suunnitelmasi on loistava ja etukäteisonnittelut viimeisestä kakkosella alkavasta luvusta!
  Mun mielestä saat ostaa museokortin jo vaikka heti. Se on sijoitus sekä hyvinvointiin, että vapaa-aikaan, koska siinä on maksettu jo kymmenet retket (ja hei miksei vaikka treffitkin!).
  Saiskos sen budjetoitua jo heti ensi palkkakauden käyttörahaan, niin ettei se edes vaikuttaisi velanmaksuun?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riippuu lisistä-siinä mun suurimmassa luottokorteissa oli viime kuussa vielä 50 euron kortteli melkein sama hinta kun se museokortti. Joten kun se on alta 3000 euroa niin museokortti napsahtaa heti.
   Aika menee nopeasti ja hitaasti. Ois jo velat maksettuna. Mutta ei montaa kuukautta enää. Toivon ettei aika mene liian nopeasti koska muutoin kesä jää lyhyeksi :)

   Poista