torstai 11. toukokuuta 2017

Tulevaisuus

Nyt kun olen valmistunut ja käyn töissä kysytäänkin minulta usein tulevaisuuden suunnitelmiani. Olenkin vastannut, etten tiedä vielä. Haluan ensin maksaa velat ja miettiä sitten. Tai pyörivän useaa vaihtoehtoa pääni sisällä, mutta en halua ottaa suuntaan tai toiseen kantaa vielä.

Tulevaisuus tuntuu erilaiselta. Ystäväni kysyi pitäisikö ensi vuonna vuokrata yhdessä pohjoisesta mökki ja lähteä lasten kanssa laskettelu-/hiihtolomalle. Primitiivinen ajatukseni oli sanoa, ettei minulla ole varaa mutta tajusin, että ensi vuonna voin tehdä näitä asioita. Todentotta! Viikko Espanjassa täysihoidossakin kuulostaisi hyvältä! Juokseminen niitä aurinkoisia rantoja pitkin kuulostaisi hyvältä.

Kävin myös Pentikillä ihastelemassa äituenpäivälahjaideoita päätyen ostamaan itselleni patalapun ja -kintaan. Näin maailman ihanimmat puisen kahden istuttavan "sohvan". Tarjouksessa sille jäi hintaa 400 euroa. Tuijotin sitä tajuton,  että ilman velkojani voisin ostaa tällaisia löytöjä. Yksi lisäinnostus maksaa velkoja pois nopeammin. Irtisanoinkin Tuohi mastercardini. Kuun lopussa se ja lähitapiolan luottokorttini nollautuvat. Kaksi luottokorttia sulatettuna ja kolme jäljellä! Iso stockan mastercardi ja kaksi pienempää vielä edessä.

Hyviä uutisia: saan 73,50 e/ kk asumistukea!

10 kommenttia:

 1. Tuosta se lähtee. Omasta halusta, luotot nolliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti! Sitten pitääkin pohtia että mitä sitten :)

   Poista
 2. Hyvä boogie! Unelmien toteuttamista ja sijoittamista sopivassa suhteessa (en käytä itseäni esimerkkinä ainakaan sopiva-sanan suhteen!)
  Ja hei! Se "kreisi" säästö/sijoitusidea neljännemillistä 55-vuotiaana huhtikuulta oli hyvä! Itseasiassa mun seuraava postaus tulee olemaan samasta aiheesta.
  Niin ja tuuthan sinäkin sitten ensi vuonna Nordnetin ihmeelliseen maailmaan? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuun heti kun Velkasaldo on inhimillinen! S-bpnukset rahastoon;mitään idistä?

   Poista
  2. Mä saan niitä niin vähän (3-5€/kk) niin olen kokenut turhaksi. Tosin S-pankin sijoitustarjonnasta en tiedä vielä paljon mitään, joten täytyykin ottaa selvää!

   Poista
  3. Mitä olen yytsinyt S-pankin sijoitustarjontaa, niin kulut niissä on aika kovat, joten en ole itse lähtenyt mukaan. Yhdessä vaiheessa poltteli hulluna sijoittaa S-asuntorahastoon, mutta lueskelin muistaakseni Kauppalehden nettisivuilta keskustelua aiheesta ja tajusin jättää väliin.
   S-ryhmä myös mainostaa ja tyrkyttää noita sijoituspalveluita melko aggressiivisesti, ja jotenkin mulla on herännyt epäilys että tarviiko oikeasti loistavaa tuotetta tuputtaa ihan tuskan hiessä asiakkaille ja miksen ole kuullut niistä vinkkejä puskaradiosta vaikkapa näistä oikeasti asiantuntevista blogikuvioista?

   Poista
  4. Sen takia olen ihmetellytkin miksei täällä maailmassa puhuta niistä! Eli ei bonuksia vielä sinne. Mutta mitä ne ihmeen osuuskunnat on mitä ihmiset ostaa?

   Poista
  5. Ne on tavallaan niitä eri alueiden S-etukortteja, jotka maksaa sen 100€/laaki, ja jonka myötä pääset osuuskunnan jäseneksi. Osuuskunnat maksavat kerran vuodessa osinkoa, eri alueiden osuuskunnat maksaa eri summia riippuen ko. osuuskunnan tuloksesta ja miten osuuskunnan hallitus päättää. Eli S-bonarit tulee kuukausittain suoraan verrannollisesti sun S-ryhmän (+yhteistyökumppaneiden) hyväksi käyttämän rahan määrästä, mutta ne osingot tulee vielä siihen päälle jokaisesta osuuskunnasta johon oot maksanut sen 100€. Onnistuinkohan vaan sekoittamaan vähän lisää..?

   Poista
  6. Kuinka nopeasti sen oman sijoittamaan 100 euroa sitten saa Takaisin?

   Poista
  7. Riippuu siitä määrästä minkä ko. osuuskunta maksaa vuosittain. Omalla alueella on viime vuosina maksettu 5e/vuosi, joten vuotuinen tuotto sijoittamalleni sataselle on ollut 5% (mulla ei siis ole muita osuuskuntien jäsenyyksiä kuin oman alueen). Parhaimmillaan jotkut alueet ovat maksaneet 20e/vuosi, jolloin tuottoprosentti on 20 mikä on tosi paljon parempi kuin yleensä pörssiosakkeissa tai rahastoissa. Ja sitten jos eroat osuuskunnasta, saat sen sinne maksamasi satkun takaisin itsellesi :)

   En oo mikään expertti näissä kuvioissa, itselläkin vasta harjoittelu aluillaan, mutta jos tää S-ryhmän juttu kiinnostaa niin vilkaise vaikka tää linkki: http://www.rikastaelamaa.fi/2016/10/s-osuusmaksujen-korot-2016-tuottoa-9.html

   Poista