perjantai 19. toukokuuta 2017

12 päivää selviytymistä

12 päivää 7 euron päivähaastetta jäljellä ja voi väkkärän väkkärä sanon minä. Alkuperäisestä 7 e per päivä on jäljellä lopuilla päiville 4,2 euroa per päivä. Ei seitsemän eikä viisi vaan 4,2 euroa.

Myönnän. Olen ostanut lapselleni mustikoita. Tuoreita mustikoita. Skyriä. Rahaa menee kun lähtee ulos lompsimaan useaksi tunniksi. Nälkäinen lapsi on saanut nugetit.

Minulla on nyt kaksi vaihtoehtia:
1) niellä ylpeyteni ja käyttää rahaa enemmän. Kyse ei ole luottokorttirahasta vaan toisella tilillä olevasta pikkusummasta. En osallistunut femmis-haasteeseen koska rahani olisivat loppu vaan koska... olen minä ja tykkään haasteista!

2) se on se 4,2 euron Ruokabudjetti seuraavat 12 päivää. Syödään munakasta ja kaurapuuroa. Kaapista löytyy ainakin riisiä, couscousia, nuudelia ja makaronia. Sekä tietysti kaurahiutaleita ja chiansiemeniä. Viikonlopun ruoat on periaatteessa jo tehty.

Voitin ilmaisen pt-tapaamisen yhden ihanan pt:n kanssa jota seuraan instassa. Istuin ja tuijotin lumoutuneena kuinka 2400 eurolla saisi 30 trainertuntia hänen kanssaan ja  kuinka olisin lähempänä tavoitteitani hänen treenauksessaan. Jos rahaa ei olisi sen 2400 saa osamaksulla, jonka todelliset vuosikorot on 20,4%.  Osamaksun sai jakaa 18 kuukauteen, jossa jokaiselle kuukaudelle jää 143 e maksettavaa.

Tiesin heti nähtyäni kyseisen pt:n että tässä on mun pt. Tämä on se nainen, jota olen odottanut. Mutta ei, en laittanut nimeäni paperiin. Minulla on muutama hyvä syy:
1) tällä hetkellä en ansaitse mitään 2400 euron arvoista
2) jos otan pt:n haluan, että rahat on mun tilillä. En ota osamaksua tai luottoa, jossa on korko. En koskaan osta mitään yli 100 euron arvoista jos se ei ole budjetoitu. Jos tuote ei ole budjetoitu se täytyy budjetoida.
3) voin ottaa pt:n jos se ei hidasta mun muita taloudellisia suunnitelmia. Näistä ensimmäinen on tietysti velkojen maksu ja puskurin kerryttäminen. Toinen on lupaus alkaa sijoittamaan. Kyllä se 30% tuloista täytyy velanmaksun jälkeen jäädä aina säästöön vähintään.
4) oon lihonut. Mulla on nyt selkeä tavoite ja visio mitä urheilurintamalla haluan saavuttaa. Haluan saada pyörän pyörimään ensin itse.

Onko kukaan muu huomannut, että pidän numerolistoista? Näihin miettisiin jään tänään ja menen nyt nukkumaan  herätyksen klo 5:15. Ugh, lupasin itselleni, että lakkaisi käyttämästä tablettia iltaisin. Aloitan sen heti huomenna.4 kommenttia:

 1. Mahtavan järkevällä ajattelulla selvisit kiperästä tilanteesta. PT on kyllä mahtava investointi itseen ja omaan terveyteen. Vähän pisti tuo laskutustapa itsellä silmään. Eikö oikeasti ollut hänellä tarjota pitkään soppariin kuukausilaskutusta ilman mitään osamaksusoppareita? Itsekin olen noita hommia tehnyt ja tuttavapiirissä on iso liuta pt:n hommilla itsensä elättäviä. Mun kokemuksen mukaan kaikilla on pitkissä soppareissa laskutus kuukausittain. Tehdään esim. 6 kk sopimus ja maksu on joka kuukausi tasasumman verran suoraan pt:lle, eikä minkään järkyttäviä korkoja repivän osamaksufirman kautta. Ihan jo tuon laskutuksen pohjalta itse kyseenalaistan kyllä asiallisuuden ja ammattitaidon...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on katso sellaisessa Lafkassa töissä että se kuntosali laskuttaa -ei hän itse. Koukut ja haavat on auki muillekin suunnilleen atm tuon pt:n suhteen.

   Poista
 2. Saat anteeksi! Mullakin meni haaste pipariksi! (Sananmukaisesti kun yksi päivä mussutin Jaffakeksejä..)
  PT kuulostaa hyvältä mutta honta ei ollenkaan. Mä en pysty nyt kannattamaan sitä oli maksutapa mikä hyvänsä ainakaan ennen kun velat on maksettu. Voisko se olla sun palkinto sitten loppuvuodesta kun velkasaldo on nolla ja olet säästänyt PT-rahan erikseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pohdin ja mietin. Onneksi saan sulta synnintunnustuksen :)

   Poista