tiistai 2. tammikuuta 2018

Käteisvaranto ja uuden vuoden päätöksiä

Hyvää uutta vuotta kanssaylivarojensaeläjät ja -velanmaksajat! Ihmeellinen vuosi 2018 on saapunut. puudeli otti vuoden vastaan nukkumalla työvuorojen välissä muutaman tunnin ja nauttimalla tuplapalkan kerryttämisestä!

Summasummarum:
LUPAUS I: järki käteen rahankäytössä

LUPAUS  II: päivitys kalenteriin joka päivä: paljon tilillä on rahaa

LUPAUS III: EI lisää velkaa. Korotonta, nahatonta tai muutakaan. Ei lisää velkaa.

LUPAUS IV: Maksa ruoat luon--- käteisellä! Käteistä ei voi huijata. Itseään voi huijata mutta se ei kannata. Joku päivä joutuu vielä katsomaan itseään peiliin.

LUPAUS V: liiku sielusi yltäkylläiseksi

LUPAUS VI: valmistaudu siihen perkeleen lääkiksen pääsykokeeseen.

LUPAUS VII: Syö enemmän kasviksia! Luonto ja keho kiittää.

LUPAUS VIII: Pidä koti siistinä. Panosta kotiin 15 minuuttia joka päivä.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Siinä komeileepin jo lupauksia täydessä vauhdissa: älytön määrä bilsan tehtäviä tänään tehtynä (kahdet powernapit jouduin ottamaan) ja kalenteri, johon merkkasin saldoni tänään ja huomenna. Tiedän huomisen saldon jo, koska maksoin tänään uudesta ansiosidonnaisuus(?)vakuutuksesta 12e/kk ja maksoin siitä marraskuulta 5 e sekä sitten joulu- ja tammikuun laskun. Voin avata vakuutuksesta enemmän toisen kerran, sillä haluan palata ilouutiseen.

ELI: RUOKARAHAA on vielä 85 euroa! Ja erityisen ylpeä olen tästä seuraavsta syystä: käytin tosiaan 18 euroa ruokavaroistani maksaakseni työkaverilleni ostamani lakritsit joulukuun alun puolelta. Tuin hänen lapsen luisteluharrastusta. Toinen syy ylpeyteen on se, että tänään vein pullot kauppaan ja sain 3 euroa. Ja jännitys tiivistyy: kävin kaupassa, ja ostin tasan vain ja ainoastaan sen mitä tarvitsin ELI purkki maitoa, kolme banaania, kanansuikaleita (-30alelappu kyljessä), leivän päälle margariinia ja lapselle rusinoita. Loppusumma: 4,55-3 euroa= 1,55 euroa! Oisinpa aina näin tarkka! Tällä viikolla on muutenkin operaatio pakastimen tyhjennys, sillä pakasteeni on a) täynnä ruokaa b) jäätynyt! Eli se tarvitsee sulatusta!Mulla on siellä kolme pussia muikkua, eli muikkureseptejä kehiin :D

Alleviivatakseni iloa: seuraavalle 9 päivälle on 85 euroa. Tämä tekee 9,44 per päivä. IHANAA! Siellä pakkasessa nimittäin on muikkujen LISÄKSI kokonainen satsi broilerijauhelihakeittoa, jonka tein viime viikolla. Kaikenlainen liha on alkanut ällöttää (kuten myös KAHVI?????), joten elän harhaluulossa, että keitto maistuu paremmalta ensi viikolla. YEAHRIGHT.  Ja opin, että 3-vuotias ei tykkää broilerinjauhelihasta. Mutta rahaa säästääkseenhän sitä tekee mitä tahansa, sillä...

Tässä kuussa lisät maksetaan vasta kuun vika päivä! Eli yleensä keskellä kuuta olen saanut jotain 60-600 euron välistä lisinä. Keskimääräisesti noin 200 euroa. Eli se on pelastanut minut kuun puolivälin laskuilta. Nyt tämä käteisen ongelma tuo esille sen, että miten nämä kaikki pätäkät saadaan riittämään, sillä 11.päivä tarvitsen taas sen 140 euroa kahta viikkoa varten. Sinänsähän ei ole väliä, vaikka nostaisin sen 13. tai 14, koska rahaa tulee tässä kuussa enää 10. päivä 155,17 sekä 26.päivä 148. Laskuina tulee vielä ainakin päiväkotimaksu, DNA:n maksut ja aina joku ylläri, jonka olen unohtanut! Yksi harrastusmaksu, kun harrastan niitä eräilykursseja. Tai maanpuolustuskursseja. Harrastuksiin tulee kulumaan tänä vuonna PALJON rahaa.

Mutta halusin uuden vuoden ja uusien kujeiden vuoksi ilostuttaa muutamalla hyvänmielen reseptillä, joista itte tykkään! Hintakin huokea!

Purista kahden appelsiinin mehu, lisää 2 rkl chia-siemeniä ja 5 dl vettä. Anna chia-siementen turvota hetken aikaa. Juo tämä aamusta. Vatsa kiittää.

Aamupalaksi syön usein fitnessletun: yksi kananmuna+ kaksi valkuaista+ yksi banaani ja yksi dl kaurahiutaleita (kardemummaa ja kanelia) kaikki blenderissä sekaisin. Paista pannulla kokonaisena. Maistuu krantummallekin lapselle. Pyytää lisääkin.

Kestosuosikki: sekoita yksi banaani ja kaksi kananmunaa. Mausta kardemummalla jos tekee mieli. Paista pieninä lettuina. Nauti vadelmien, mansikoiden yms kanssa. ÄLYTTÖMÄN HYVÄÄ!


Hei tyypit! Tehdään tästä vuodesta mahtava ja velaton! pus och kram!

2 kommenttia:

  1. Pitäskin muistaa noita munalettuja joskus taas tehä ja chia-juoma kuulosti kans hyvältä. En vaan oo raaskinut ostaa chian siemeniä pitkiin aikoihin!

    Tsemiä lääkikseen lukemiseen!

    VastaaPoista
  2. Banaaniletut on kyllä hyviä, herkuttelen niillä yleensä viikonloppuisin :)
    Lupaus V toi mieleen oman vanhan tavan palkita itseä tavaran ja ostamisen sijaan lenkillä. Jo ajatuksena se, että lupaat itsellesi palkinnoksi rauhallisen kävelylenkin luonnossa, muuttaa asetelmaa kummallisesti kaikin puolin positiiviseen suuntaan. Saat palkinnon ja saat jotain kivaa, win-win kaikin puolin. Asenne ratkaisee.

    VastaaPoista