maanantai 8. tammikuuta 2018

Urheilukulut vol II sekä aikataulutus

Kirjoitin eilen urheilukuluista ja järkytyin. Järkytyin syvästi. Siis niistä kuluista. Ajattelin avata siis lisää kulutustani sekä aikataulujani, jotta ei mene sekaisin se mistä maksetaan ja kuinka paljon sitä tuotetta käytetään. :)

Laskin siis salimaksun, potentiaalisen salsaharrastuksen, kilpailun ja kurssimuotoisen erämettäilyn yhteen. Mistä näistä voi supistaa ja voiko mistään?

Kilapiluista, ja tapahtumista. Niistä voi supistaa. haaveilin Tough Vikingista mutta se on älyttömän kallis. Lippu about 80 euroa. Vähän jopa haaveilin meneväni Norjaan tekemään sen, koska minulla olisi lentolippujen verran lentopisteitä.

TÄMÄ JÄÄ NYT TÄNÄ VUONNA KOKEMATTA. Ei viikinkimenoja.

Yritän hypoteettisesti ainakin pitää kiinni illuusiostani, että voin pitää sekä salin, että salsan. Nyt kuitenkin puhutaan vielä ihmisestä, joka vuonna 2015 sanoi että salista ei koskaan tule mun juttu. Kieltämättä voimasta on hyötyä töissä (alkuperäinen syy siirtyä sinne salin puolelle) ja treeni tekee olon mukavaksi. Salilla on myös helppo selventää päätä. Nyt kun minulla on ollut tuo kallis sali, olen aidosti käynyt siellä. Säännöllisesti. Vähintään kaksi kertaa viikossa (lukuunottamatta sitä viikkoa kun olimme Espanjassa ja kun yhden viikon mini-Puudeli oli kipeä). Aimmin sali-intoilu meni eteenpäin aallottain. Puhun nyt siis siitä, että en voi luopua salistani ennen syyskuun alkua. Jos minulle siunaantuisi taas opiskelijastatus saattaisin valita asiat toisin. Salin suhteen.

Urheilun kulut ei tietenkään ole pelkät liikuntamaksut. Ne on ne varusteet! Tässä täytyy sanoa, että alussa paloi rahaa. Tuli ostettua. Tuli käytettyä. Pukeudun niin usein urheiluvaatteisiin, että äitini huomauttaa jos minulla on normaalit vaatteet päällä. Nykyään aika minimirahoilla mennään urheiluvaatteiden suhteen. Ostan paljon lidlistä sekä stadiumin omaa merkkiä SOC. Edullisia ja hyviä. Ollaan nyt esimerkiksi menossa tammi- ja maaliskuussa sellaisiin talvitapahtumiin, että tarvitsisi talvilenkkarit. Koska en ole löytänyt kukkarolleni sopivia tai myyjää, joka osaa myydä tuotteita, ostin tänään lidlistä 3,5 euron nastat, jotka lisäsin vuonna 2015 ostamiini lidlin goretex-lenkkareihin. Ostin kyllä myls lämpökalsarit 13 e, jotka eivät olleet missään budjetissa, sillä edelliset (vuonna 2013) ostetut ovat pesussa jo niin kulahtaneet, että eivät enää pysy oikein ylhäällä. Tai on tuo berberikin saattanut kasvaa  :D

Mutta MITEN TÄMÄN KAIKEN KERKEÄÄ ja missä välissä sitä oikein kerkeää yhtään mitään?

Otetaan 2 viikkoesimerkkiä nyt kun 50% työajalla

Maanantai: aamuvuoro 7-15, suoraan töistä lapsen kanssa salille, ruoanlaitto salin jälkeen.
Tiistai: Vapaa töistä. Lapsi päiväkotiin klo 8. Lukemista klo 9-1530. Kello 16 lapsipäiväkodista. Kello 17-19 salsatunti. Kotiin laittamaan lapsi nukkumaan.
Keskiviikko: Vapaa töistä. Kello 8 lapsi päiväkotiin. Puolen tunnin lenkki. 9-1530 opiskelupäivä. Lapsi päiväkodista. Yhdessäoloa. Ystävien näkemistä.
Torstai: Vapaa töistä. Lapsi päiväkotiin klo 8. Opiskelua 9-1530. Lapsi päiväkodista. Yhdessä pulikoimaan.    Tai salille jos tuntuu siltä.
Perjantai: Vapaa töistä. Lapsi päiväkotin klo 8. Lukua 9-1530. Lapsi päiväkodista. Yhteistä aikaa/kotihommia.
Lauantai: Iltavuoro. Aamulla lapsen satujumppa.
Sunnuntai: Iltavuoro. Aamulenkki. Hengailua lapsen kanssa ennen töihin menoa.

Esimerkkiviikko II
Maanantai: iltavuoro. Käyn aamulla salilla. Teen ruokaa ennen töihin lähtöä.
Tiistai: iltavuoro. Aamusali ja kertausta ennen töihin lähtöä.
Keskiviikko: Vapaa töistä. Lapsi klo 8 pk:hon. Luku 9-1530. Lapsen kanssa hengailua.
Torstai: Vapaa töistä. Lapsi pk:hon klo 8. Lukuaika 9-1530. Lapsi päiväkodista. Kaksi salsatuntia.
Perjantai: Vapaa töistä. Lapsi pk:hon klo 8. Lukuaika 9-1530. Lapsen kanssa hengailua.
Lauantai: Vapaa töistä. Satujumppa. Lapsen kanssa hengailua. Jos lapsella isäviikonloppu niin mulle salsatunti ja lukemista.
Sunnuntai: Työpäivä. Jos iltavuoro niin aamulenkki.

Suomeksi: lääkikseen luvusta saa poiketa kolmesta syystä: 1) aika oman lapsen kanssa 2) töissäkäynti 3) urheilu.

Tein 4 päivän ihmiskokeen viime viikolla. En treenannut ollenkaan su-ke. Neljään päivään. Torstaina lukeminen oli vaikeaa, oli vaikea keskittyä, oli vaikea löytää hyvää asentoa, väsytti, ärsytti ja teki mieli herkkuja.

Kun mä aloitin urheilun 2011, siitä tuli mulle elämäntapa, vaikka urheilumuodot on muuttuneet. Urheilu on mun henkireikä. Se mitä urheilua mun kannattaa harrastaa siitä voidaan keskustella. Harva lääkikseen hakija kuitenkaan on sitä mieltä, että ne on urheilutunnit, joista kannattaa luopua. Mä luovun muusta seuraelämästä. Ei treffejä puoleen vuoteen. En muutenkaan vietä ulkona riekkuen aikaa joten siitä en joudu luopumaan. Mä luovun melkein mistä vain paitsi urheilusta. Koska tässä tapauksessa se ei tule olemaan este vaan mun voimavara.

Realistisesti mun tavoite on lukea noin 7 tuntia 3-6 päivänä viikossa. Olen tutustunut itseeni ja opiskelutekniikoihin näiden vuosien aikana ja tiedän että oma haasteeni on pikemminkin sen sisäisen zen-tilan ja muistiviidakon käyttäminen. Olen hakenut joskus yliopistoon ja lukenut 10 h päivässä nimellisesti mutta oikeasti opiskellut ehkä 3. Tärkeintä on löytää ne oivallukset, ne tajuamiset.

Elämässä ei myöskään koskaan tiedä mitä tapahtuu. Voi olla pyöräonnettomuudessa ja murtaa kirjoituskäden kuten allekirjoittaneelle kävi vuonna 2012. Voi olla oksennustaudissa ja käydä vessassa 12 kertaa kokeen aikana kuten yhdelle tytölle kävi. Lääkikseen haku on sellainen henkinen helvetti. Sen takia sitä ei hirveästi tee mieli huudella ihmisille. Se pyörii koko ajan mielessä. Osaanko, kerkeenkö, riittääkö aika, muistanko, mitä jos? Suurin osa niistä, jotka ei pääse, jäävät 0,25 pisteen päähän hyväksymisrajasta. Se 0,25 saattaa johtua yhden numeron näppäilyvirheestä laskimeen tai kirjoitusvirheestä vastauksessa. Se virhe on sellainen, jonka normaaliolosuhteissa olisi voinut välttää. Mutta ei paineen alla, vahingossa, yrittäessäsi olla sekä nopea että tekemättä virheitä.

Olenpas kirjoittanut romaanin! Mutta tekipä hyvää! Loppuhuipennus: Arvaa mikä on kuvassa?




Täytyy myöntää olinpa näppärä kun osasin ottaa tuon negatiivikuvan! :D

5 kommenttia:

  1. Mun mielestä sali on ihan hyvä pitää mukana, kun se kerran selvästi kohottaa yleistä jaksamistasi ja on lapsellekin tärkeä sosiaalinen tapahtuma. Salsasta tunnut tykkäävän myös ihan villinä, mutta jääkö tuossa nyt varmasti tarpeeksi aikaa levolle? Itse oisin ihan piipussa jo parin viikon jälkeen. Lisäksi mites tuo sosiaalinen elämä? Itse tulen hulluksi ilman sitä jo viikossa ja olen ymmärtänyt että normaali-ihmisetkin sitä tarvitsevat.
    Ja mitä treffeihin tulee niin älä täysin niitä torppaa! :D Käyhän siellä salilla myös miehiä? Käyhän?
    Tapahtumiin, kisoihin ja muihin rientoihin neuvoisin osallistumaan sitten lääkiksen pääsykokeiden jälkeen. Vähän niinku palkintona!
    Mutta mä ymmärrän sua hyvin!
    Itsekin olen kaikkimullehetinyteilen-tyyppinen innostuja! :)
    Mutta josko nyt yksi asia kerrallaan.
    Muista oma jaksaminen! Ja pääkoppa!
    P.S. Voisitko tartuttaa tuota sali-intoa tännekin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suurin osa päivästähän kuluu istuen nenä kiinni tabletissa :( niin vaikka joka päivä liikkuisi tunnnin niin se on häviävän pieni osa tuosta 24 tunnista. Kaikki palvelut, päiväkoti, työpaikka, äidin koti on niin lähellä toisiaan että ei tässä tule huhkittua välimatkojen takia.
      Salsassa käy miehiä ja salillakin mutta molemmissa ollaan treenaamasa :)
      Mun kaverit käy mun luona kahvilla :) ja hengailee mun ja mun lapsen kanssa. Kyllä sitäkin tuohon mahtuu :)
      Tapahtumista: aika moni on nyt keväällä, noita sotaviikonloppuja lukuunottamatta kaikki on päiväreissuja, 6h + matkat. Yleensä lauantaisin. :) ne motivoi tekemään kaikkea hyvää elämässä.

      Ja salsasta on tullut mulle uusi motivaatio, lasken montako salsatuntia jotain ostosta vastaan saa :D :D ja yritän löytää ratkaisun että saisin käydä siellä enemmän :D

      Poista
  2. Onko sun salilla ryhmäliikuntaa, olisiko siellä tarjolla tanssitunteja joista saisi saman fiiliksen kuin salsasta?

    Saatko työnantajan kautta mitään liikuntaetua, esim. smartum-seteleitä?

    VastaaPoista