perjantai 20. heinäkuuta 2018

Mihin sijoitan 1200 e

No niin, eilen mietin siirtäväni 200 euroa velkojen maksusta suoraan mastercardille, jossa on tällä hetkellä isoin velka ja isoin korko. Sain tietää tulevan 31.7 palkkani ja nyt minulla on siis vaihtoehtoja pohdittavana...

Tuon 200 euron lisäksi voisin lyhentää 1000-1100 eurolla velkojani 31.7. suurena sijoistusbrunssipäivänäni. Ensin ajattelin tosiaan siirtäväni tuon 200 e mastercardille -> en maksiais niin paljon korkoja ja eniveis sinne on siirrettävä se 86 euroa, joka on sen laskun suuruus.

Olen nyt pyörittänyt kahta-kolmea vaihtoehtoa päässäni ja arvoisa blogiyhteisö, auttakee:

Vaihtoehto A) Siirrä 86 e MC, ja loput BN. Palkkapäivänä tuhoa BN sekä SP. Tällöin minulle jäisi vain MC maksettavaksi.

Vaihtoehto B) Sijoita 200 e MC. Laita tilipäivänä 1000 vielä MC. Tällöin pyöritän vielä kolmea korttia, joista masterilla olisi about 800, SP n.vajaa 700, BN vajaa 500.

Vaihtoehto C) Sijoita MC 200 e. Maksa SP kokonaan ja loput 300 euroa MC. Tällön jää noin 1500 MC ja BN vajaa 500 tuhottavaksi.

Toisaalta olisi siistiä, jos olisi vain yksi luottokortti, mutta pitäisikö tässä vaiheessa ajatella jo korkojen kuluja? Elokuussa rippuen veroprosentista tulee taas parempi palkka. Mutta elokuussa on se inhottava asia lomanikin kannalta, että lisät maksetaan vasta elokuun viimeinen päivä. Eli saan palkan 31.7,  asumistuen 1.8, elatusmaksun 10.8, 26.8 lapsilisän ja taas kuun viimeinen päivä palkan. Tavoitteena on myydä niin paljon tavaraa, että ruokarahat tulevat jostain muusta kuin tilille tipahtelevista pennosista.


9 kommenttia:

  1. A - Tulee konkreettisia tuloksia näkyviin kun maksutahot vähenee ja omalla kohdalla ainakin se vain lisäsi motivaatiota. Ja sen jälkeen on helppo suunnata kaikki maksut siihen yhteen ja ainoaan jäljellä olevaan :)

    Tsemppiä loppurutistukseen!

    VastaaPoista
  2. Samaa mieltä, vaihtoehto A. Ja niiden poismaksamisen jälkeen tuhoa kortit, tai piilota ne jonnekin todella syvälle ettet ota niitä uudelleen käyttöön. Mieluummin tuhoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. BN en luovu, se jää ainoakseni kun kerään sillä lentopisteitä :) SP ja MC luovun.

      Poista
  3. Kannatan vaihtoehto A:ta!
    Perustelut: Sitten olisi tosiaan enää yksi korttivelka ja jos jotain tapahtuu ja tuleekin yllättäviä menoja, niin olisi enää yksi minimilyhennys pakollisena kuluna.
    Lisäksi tuo kahden kortin selättämisen tuoma voitonriemu on niiiiin motivoiva, että suosittelen myös siksi tätä.
    Toki korkojen kannalta olis järkevintä tuhota Masteria niin paljon kuin sielu sietää, mutta nyt ei puhuta enää niin huimista koroista, että se maailmaa kaataisi.

    VastaaPoista
  4. Oon myös vaihtoehto A:n kannalla!Ja mietin tuossa, että oisko järkevää jos leikkaisit poikki kaksi muuta luottokorttia ja jättäisit vain yhden jäljelle?

    VastaaPoista
  5. ostat tietenkin bitcoinia koko rahalla

    VastaaPoista
  6. Ehdottomasti vaihtoehto A. Kuinka siistiä on sulattaa kaks luottokorttia nollille?!

    VastaaPoista