keskiviikko 9. joulukuuta 2020

Kolme yötä jouluun

 Tai oikeammin muuttoon.

Luojan kiitos. Enää kolme yötä tätä kaaosta. Ja tilanpuutetta. Ja kaikkea siltä väliltä.

Aloin ajatella rahaa tarkemmin elokuussa siitä syystä että eteemme oikeni mahdollisuus vaihtaa asuntoa. Asunnon vaihtaminen kyseisen henkilön kanssa oli kuitenkin hänen ongelmiensa takia (jokainen täysijärkinen nyt kysyy miksi tiedän jonkun asunnonvaihtajan ongelmista... NIIMPÄ) erittäin epätodennäköistä. 

Hautasin haaveen mutta päätin laittaa talouteni siihen kuntoon, että se kestäisi kolmion vuokran. Ja näin olen nyt tehnyt. Se vaati monta monenlaista hommaa, joista yksi tuli tänään päätökseen. Ja se on nyt opintolainojen lainojen lyhennyksen lyhennysvapaa. Nyt on aika kasvattaa puskuria. 

Syyskuusta lähtien kaiken olen kirjannut ylös mitä olen käyttänyt. Ja oppinut että mitä enemmän kuluttaa sitä inhottavampi niitä on kirjata ylös. Ja miten kaikista eniten merkitystä on niillä pienillä, pienenmoisillä ostoksilla. Juuri sillä 2 euron karkkipussilla, jonka vuoksi sinne kauppaan lähdettiin ja samalla ostettiinkin viisi muuta asiaa.

Järjetöntä. 

Mä toivon, että tässä kuussa jää puskuriin rahaa vaikka tulee useampi isokin lasku. Vakuutusasioita tuli rukattua uuteen uskoon sekä vaihdettua Tehystä pois YTK:hon. Siinä sitten säästyikin useampi satanen.

Lokakuussa eräs kaunis päivä sain sähköpostia. Nyt olisi kolmio, jota voisin tulla katsomaan. Naapurirapussa. Siitä käynnistyi prosessi, joka päättyy lauantaina. Tulee kyllä hyvään saumaan. Olen aivan loppu. Muuttamiseen, ajattelemiseen, graduun, ---vapaaehtoistehtäviin. Kaikkeen.

Uusi aikakausi. Sama minä.

2 kommenttia:

  1. Ehkä olisi kannattanut erota vain tuosta liitosta ja jatkaa jäsenyyttä Tehyn kassassa. Sen vuosimaksu on 42 euroa, joten paljon halvempi kuin ytk. Kannattaa siirtyä takaisin Tehyn kassaan jossakin vaiheessa.

    VastaaPoista
  2. "Juuri sillä 2 euron karkkipussilla, jonka vuoksi sinne kauppaan lähdettiin ja samalla ostettiinkin viisi muuta asiaa." Siis samaistun niin paljon!!! Poikkean kauppaan ostamaan tupakkaa ja poistun herkkulastin kanssa, joka riittäisi vaikka parillekin lastenkutsuille. Tai haen henkkamaukasta sukat ja plärään koko aleosaston läpi. Olen nyt ruvennut lähtemään töihin ilman lompakkoa jos on eväät mukana, koska ydinkeskustassa työskennellessä kotimatka on täynnä houkutuksia.

    VastaaPoista