maanantai 21. joulukuuta 2020

Miksi puskuri

 Hei,

pikakelauksella ennen töihin lähtöä muutama fiilis:

Haluan saada puskurin, sillä vaikka olen maksanut 300 e pienempää vuokraa ja käynyt töissä en ole oppinut vielä säästämään menoissa; en ole velkaantunut mutta en ole säästänytkään. Ja varmasti löytyy kohteita mihin käydä  käsiksi systemaattisella tuijottamisella.

Eli ilman puskuria en uskalla alkaa tiukasti lisäämään jokaista euroa lainanlyhennykseen, tällöin tiedän että ei ole hätää kuitenkaan jos olen oppinut säästämään ja laskemaan mihin minulla on varaa. 32-vuotiaana, i know! 


ASP-tilistä sanottiin, että siis kunhan on kerännyt 8 kvartaalia, eli sillä ei ole väliä onko ne kvartaalit peräkkäin. Hyvä tieto tässä vaiheessa :D

Ensi kuusta tosiaan siitäkin saatiin vapautettua 51 euroa ja äidin kanssa päätimme muuttaa säästösumman 30 euroon. Siitä vapautui 61 euroa.

Mites muut? Joko joulu alkaa olla ovella?

2 kommenttia:

  1. Oikein hyvä, että saat nyt 61 euroa enemmän korkeakorkoisen lainan lyhentämiseen! Saat itsesi epäilemättä motivoitua vaikka joka toinen tai kolmas kuukausi johonkin extrahaasteeseen, niin että saat sen lyhennyksen nostettua vielä isommaksi. Luin tätä blogiasi uudestaan alusta, kun olin jo unohtanut paljon. Kyllä sä löydät taas sen tehodraivin, mikä on aiemminkin löytynyt. Tärkeää on vain löytää myös uusia tapoja palkita itseään, vähemmän materialistisia tapoja. Jossain vaiheessa kävit selllaisilla maanpuolustus/selviytymiskursseilla. Harrastatko retkeilyä? Siinä on yksi harrastus, jossa ei paljon rahaa kulu, jos vaan suhtautuu siihen retkeilynä eikä kilpavarusteluna. Joulutunnelmissa täällä ollaan ja vuoden kulut alkaa olla selvillä. Eilen piti käydä ruokaostoksilla ja ostaa yksi meikkituote - valitsin mahdollisimman edullisen! Mietin jo, miten vähennän kuluja vuonna 2021. Ruoka, kulutustavarat ja harrastukset ovat ne kategoriat, joissa se on mahdollista. Mietin myös keinoja saada lisäansioita. Keksi joku hyvä haaste lukijoillesi niin tulen mukaan. Hyvää joulua! VH

    VastaaPoista
  2. Mulla on sama projekti alkamassa tammikuussa - puskuriin nyt eka tonnin hätävara ja sen jälkeen luottokorttivelka pois. Toivottavasti vuosi 2021 on meillä kummallakin hyvä vuosi talouden näkökulmasta! :)

    https://tuhlarisaastaa.blogspot.com/

    VastaaPoista