perjantai 10. helmikuuta 2017

Aika aloittaa -osaanko?

Olen pitkään pohtinut oman blogin kirjoittamista. Suurin ongelma on ollut ajatus siitä, että sanottava loppuisi. Tai onko minulla edes sanottavaa. Tai onhan minulla sanottavaa! Paljonkin. Tunnetusti en ole koskaan hiljaa. Mutta mistä nimenomaan haluaisin blogata? Ensimmäinen vaistomainen ajatukseni on tietysti treenaamisesta. Tästä aikuiselämälläni löytämistäni rakkaudesta. Mutta tuntui ettei se yksin riitä. Pienen lapsen äidin elämässä sattuu ja tapahtuu yhtenään -varsinkin kun elämään on mahduttanut paljon: järjestötoimintaa, pari opiskelupaikkaa sekä palkkatyön ja palkattomat harjoittelut. Kuten jo aiemmin totesin: jutunjuurta löytyy mutta se ratkaiseva tekijä puuttui.

Ratkaisevaan tekijään törmäsin googlailemalla elämäni haastavimmassa tilanteessa. Rahat oli loppu. Luottokortteja vingutettu, jotta olisi pystynyt opiskelemaan pelkän opintotuen varassa palkattomien harjoittelujen ajan. Googlailin aiheesta köyhyys ja silmiini osui http://rahahuoleton.blogspot.fi/

Ajatusmaailmani avartui. Aloin lukea säästämisblogeja. Ymmärsin, että raha-asiat ovat oikeasti tabu. Yritäppä kysyä ystävältäsi paljon hän oikeasti tienaa, mitä siitä menee säästöön, onko hyviä sijoitusvinkkejä? Hiljaista tulee kahvipöydässä.

Nämä talousaiheiset blogit kiehtovat minua. Ne inspiroivat minua. Juon sunnuntaikahvit lueskelellen Femmadonnaa ja Ekonomimmiä . Ajatukseni laukkaavat.  Valmistun kuuden viikon päästä. Elämäni ja talouteni ovat murroksessa. Voisinko minä olla luottokorttiton ja osamaksuton lähitulevaisuudessa? Voisinko minä alkaa miettiä ASPIA ja Nordnettiä?

Lapseni haluaa nähdä aina rahahuolettoman blogisivun säästöpossun. Ostin sellaisen liveversion meidän olohuoneeseen. Se on käsittämättömän iso. Ja kuten 3-vuotias totesi:"Sillä on syyttävä katse."

9 kommenttia:

 1. Hei!

  Kiva löytää uusi blogi! Jään mielenkiinnolla seuraamaan sinun matkaa. Tsemppiä velattomuuteen, se kannattaa! :)

  -Neiti Nuukailija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti! Onneksi on paljon hyviä esimerkkejä, joita seurailla.

   Poista
 2. Vau. Sanonpa vaan vau. :)

  Kiitos ja ihan julmetusti tsemppiä ensin aloitukseen ja sitten liikkeelle lähtöön ja päivä kerrallaan etenemiseen! Possut rulaa. ♡

  VastaaPoista
 3. Hei! Mahtavaa! Tervetuloa iloiseen joukkoomme! Lisään sut heti lukulistaani!
  Aivan varmasti osaat, pystyt ja myös onnistut!
  Tästä se lähtee! :)

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Tähän originelliin kysymykseen vedoten -osasin nyt vasta lisätä kommenttiosuuden blogiini! Kohti velattomuutta ja tietoteknistä osaamista siis! Kiitos tsempeistä!

  VastaaPoista
 6. Tervetuloa joukkoon! :)

  VastaaPoista
 7. Hei, haluaisin kirjoittaa sinulle henklökohtaisen viestin, mutta en löytänyt mistään muualta yhteydenottomahdollisuutta kuin tämä kommentointi :)
  Kirjoitan itse talouskasvatusblogia www.lapsetjaraha.fi ja olen lähes aina ollut kiinnostunut talousasioista. Julkaisin juuri verkkovalmennuksen EROONVELOISTA! www.eroonveloista.fi ja sen tiimoilta pohdin jos voisimme tehdä yhteistyötä :) Luin hieman mitä olet velattomuutesi eteen jo tehnyt ja iso peukku sille. Tällainen kurssi voisi tuoda vertaistukea ja tsemppiä ja myös konkreettisia ohjeita omaan tilanteeseen. Haluatko laittaa minulle viestiä, niin voidaan jutella lisää aiheesa ;) lapsetjaraha@gmail.com

  VastaaPoista