keskiviikko 11. joulukuuta 2019

puudeli 2.0

Monena päivänä olen istunut ja miettinyt miten aloittaisin ja mitä kertoisin.

Kävin tänään kävelyllä ystäväni kanssa ja sain sanottua suoraan sen mikä mieltäni on painanut:

Olen sekä laihduttanut itseni kaksi kertaa elämässäni normaalipainoiseksi.

Olen maksanut velkani kaksi kertaa elämässäni pois.

Molemmat ovat tulleet nyt takaisin niin, etten eläissäni ole ollut näin velkaantunut tai näin lihava. EN edes synnytyslaitoksella. Oikeastaan kun kävin ensimmäistä kertaa vaaálla sitten elokuun(?) tajusin, että myös tätä velkaantumista ja rahankäytön älyttömyyttä on katsottava nyt silmiin. En voi istua ja sanoa, että elämä on niin vaikeaa ja olla saavuttamatta niitä unelmia joita pidän tärkeänä. En nimittäin usko tällä hetkellä, että vaikka tienaisin miljoonan kuussa niin osaisin olla velkaantumatta, koska en enää usko, että velkaantumisella on mitään tekemistä minun perusrahan käytön kanssa vaan oikeastaan kyse on siitä millä tolalla "mielenterveyteni on". Vähän niin kuin syömisenkin kanssa, niin ei onnellinen ihminen syö itseänsä ylipainoiseksi eikä onnellinen ihminen velkaannu järjettömästi.

Ystäväni kysyi miten pystyin aiemmin sitten tekemään näille asioille jotain. Ja tilannehan oli siis se, että esim. maksoin velkani koska päivitin koko ajan menojani ja budjettiani ja olin koko ajan täällä sydän avoimena vaivaamassa jokaisen jäätelökuitin ja kahvin ostamista. Olin järkevä koska uskoin itseeni ja siihen, että pystyn tähän.

Ja siitähän se kaikki lähtisi. Että alkaisin taas uskoa itseeni, ja että pystyn tähän. Kaipaan sitä vertaistukea ja tsemppausta ja sitä kuinka joka aamu odotan Femmiksen uutta blogipostausta. Anni Rahapalleroinen!

Tapasin salini pikkujouluissa mental coachin ja avauduin hänelle linkedin profiilistani. HÄn sitten siinä minun kanssa jutusteltuaan sanoi, ettei ongelmani taida olla linkedin, sillä en ole hakenut töitä ja saanut kieltävää vastausta vaan ongelmani on se, etten ole uskaltanut tehdä sitä. Loin ongelman jota ei ole. Ja minusta tuntuu, että samaa teen rahan kanssa, ja välittämättä siitä kuinka paljon tienaan, kuten eräs kommentoijakin sanoi, että jos käytän 10t euroa kuussa rahaa helposti, eikä se tunnu pahalta (en oikeasti käytä) niin se on ihan sama paljon minä tienaan koska velkaannun varmasti. Ja nyt olen ajatellut velkaantuvani eniveis, ja kaiken menevän säpäleiksi, joten lakkasin välittämästä ihan kaikesta. Mutta millainen esimerkki olen lapselleni? Haluanko olla äitini ja 62-vuotiaana omistaa pelkkää negatiivista rahaa? Miettiä riittääkö eläke vuokraan jos jään eläkkeelle?

En halua. Mutta nyt ei pikakuurit auta. Nyt täytyy keskittyä. Nyt täytyy löytää sisäinen muutos. Sekä painonhallintaan, että rahan, koska uskon näiden kävelevän käsikädessä.

Aloitetaanko numeroilla?

13 kommenttia:

  1. Ihanaa taas kuulla sinusta! Täällä ainakin yksi lukija, joka on valmis virtuaaliseksi tukijaksesi matkallasi velattomuuteen. Sinä pystyt siihen! <3

    VastaaPoista
  2. Olen seurannut blogiasi varmaan sen perustamisesta lähtien ja matkaasi on ollut mielenkiintoista seurata.

    Tiedän tunteen tuosta ylipainosta, vaikka velkaantumista en olekaan kokenut. Olen jatkossa päättänyt, että en enää taistele ylipainon kanssa tai yritä laihduttaa sitä jollakin dietillä pois. Elän sen kanssa ja syön jatkossa terveellisemmin kuin ennen ja samalla olen huomannut, että paino tippuu n. 0,5 kg kuukaudessa. Tällä hitaalla vauhdilla normaalipaino on saavutettu noin vuoden päästä. En odota sitä, milloin tämä vuosi on täynnä, koska silloin ei tapahdu mitään erityistä, vaan elämä jatkuu kuten ennenkin. Eikä silläkään ole merkitystä tapahtuuko tämä vuoden tai kaksi myöhemmin. Paluuta vanhaan herkutteluun ei enää ole. Vaikka joskus herkuttelen, tiedän etten voi jatkaa sitä enää eikä vaihtoehtona ole liiallinen herkuttelu, vaan paluu terveelliseen ruokaan. Terveellisillä elämän tavoilla, pienin askelin kohti yhä terveellisempää elämää.

    Näin ajattelisin, että voisit onnistua velkojen maksussakin. Ei ehkä mitään femmismäistä projektia, vaan pienin askelin velka kuittaantuu pois. Käytät rahaa sen verran, kun velkojen lyhentämisen jälkeen sinulla on. Vähitellen sitä oppii siihen, että käyttää varoja sen verran kuin niitä on ja sitten kun velat on maksettu, ei elämässä tapahdu mitään erityistä. Lyhennyssumma menee vain siitä eteenpäin säästöön. Kun ei pihistele ruuassa tai rahassa liiaksi, ei repsahdakaan sitten "dieetin" jälkeen.

    Tsemppiä taloudelliseen elämään, minkä tavan tahansa valitsetkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet oikeassa! Painonpudotuksessa otin kanssa nyt aivan uuden lähestymisen!

      Poista
  3. You read my mind!
    Juuri mietin itsekin täällä, että miten oksennan bittitukijoukoilleni taloudellisen korttipakkani romahtamisen ja sen etten meinaa saada sitä nyt millään kasaan ja koottua.

    Ja tärkeimmät syyt koko katastrofiin ovat ne, etten ole raportoinut asioita tarpeeksi/ollenkaan tänne, enkä halunnut edes miettiä miten asiat ovat tai sitä miten ne saadaan kuntoon.

    Mutta nyt hyvä "Sister from another mother" minulla on ehdotus:
    Kun pääsemme eroon tästä ihanastakamalasta rahareiästä nimeltä joulu, ehdotan että palaverien, laskelmien, bittitukijoukkojen ja huikeiden uudenvuodenlupausten siivittämänä valloitamme vuoden 2020 jollain sairaan raflaavalla projektinimellä jota en vielä saa keksittyä!
    \(*_*)/

    Mitäs sanot?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja keksinpäs!!
      Kutsun sinut täten mukaan projektiin "Feenixin vuosi" a.k.a. "Year of the Phoenix"!
      Koska me perkele noustaan täältä!

      Poista
    2. shine bright like a diamond sister! Sun luvuthan näyttää hyvältä! Päivittäinen kulutusseuranta alkaa n-y-t!

      Poista
    3. Jos isosisko neuvoo fiksuja, kannattaa kuunnella!

      Poista
  4. Puudeliii, welcome back. (Ja suositan lämpimästi tuota Femmiksen ehdotukseen tarttumista, ei tässä oma lehmä ojassa, haluan LUKEMISTA!)

    Ja kyllä, numeroita, heti, kiitos.

    VastaaPoista
  5. Kyllä ehdottomasti Femmiksen kanssa nyt ryhtiliike. Toinen toistanne tukien ja blogi rarortointi myös edistymisestä ja takapakeista jotta bittimaailmassa voimme tsempata teitä eteenpäin.

    VastaaPoista