perjantai 13. joulukuuta 2019

Shine Bright Like A Phoenix

Pahoittelut jo etukäteen finglishistä, kun opiskelee englanniksi niin suurin osa asioita mitä lukee on englanniksi ja välillä suomen kielen ilmaisut ottaa takapakkia :D

Asiaan! Sain kivoja kommentteja edelliseen tekstiini ja valmis paljastamaan kaikki virheeni maailmankaikkeudelle ja ehkä kaikista tärkeintä, oppimaan jotain menneistä virheistä!

Eli Femmadonna, siskoni, ystäväni, tukihenkilöni, sanoi olevansa tukenani ja ehdotti ryhtiliike Feeniksiä puudelille! Mitäs eläintä puudeli ihailisi yhtä paljon kuin Feeniksiä? No oravan lisäksi ei mitään?! Paitsi berberiapinaa :D Nyt lähti aamukahvilla ajatukset laukalle. Eli ryhtiliike Feeniksi!

Ryhtiliike Phoenix (tykkäisin niin paljon enemmän tästä englanniksi) /Feeniksissä tarkoitus on opetella elämään a) velkaantumatta b)järki kädessä eikä visa c) säästämään ja suunnittelemaan ja budjetoimaan.

Ryhtiliike Feeniks sisältää sekä taloudellisen että vatsamakkaroiden puolen, eli nyt jokainen postaus ei välttämättä sisällä taloudellista lörpötystä mutta pikemminkin sellaista kokonaisvaltaista arjen oman elämän hallintaa ja valintoja.

Ennen talouden epäonnistumisen myöntämistä Ryhtiliike Feeniks alkoi sillä kun kävin puntarilla. Ensimmäistä kertaa kuukausiin. Ja huomasin tosiaan painon kivunneen ylös. Mulla meni kylmät hikipisarat pitkin selkäpiitä: jos olen ylipainoinen 30-vuotias, millainen olen 40-vuotiaana? Diabeetikko? Verenpainetautinen?

Aloin ystävieni, joiden kanssa aloitin sokeri/herkkulakon vuoden alussa keskustella aiheesta ja sovittiin, että laitan jokaisesta syömästäni asiasta heille kuvan kuukauden ajan, ihan vain tietääkseni mitä oikeasti syön ja niinä päivinä kun syön liikaa näkee mikä siinä päivässä menee vikaan.

Jotenka ryhtiliikkeen ensimmäinen vaihe ei ole esitellä teille uutta järjetöntä budjettia, jonka avulla maksan velkani 3 vuodessa vaan (neljässä eikö vain?!) vaan esittelen teille seuraavat 1000 päivää minun rahankäyttöä.

TUHAT? Huusi joku näytön takana. Tiedättekö ihmiset mikä minun suurin ongelma on? Se, etten ole yhtään pitkäjänteinen. Että elämä on yhtä suunniteltua projektia, joista ehkä yksi miljoonasta on kestävä.

Eli. Rehellisesti kerron miten raha-asiat etenee, maksanko punaisella vaiko valkoisella kortilla, mitä laskua on tänään lyhennetty ja paljon velka lyhenee kuukaudessa. Unelma olisi, että velat lyhenisivät 600 euroa kuukaudessa mutta katsomaan nyt.

Jännää.
Tuhannen treenin puudeli.
Tuhannen euron puudeli.

Uudenlainen ajattelu, sama puudeli, ja tavoitteena ettei enää vanhoja kujeita. Stay tuned. <3

2 kommenttia:

  1. Tsemppiä molempiin haasteisiin!

    VastaaPoista
  2. Näitä blogeja seuranneena odotan ekaa repsahdusta kuukauden sisään ja sit varmaan Föönix 2.0 taas into piukassa tulille. Noh pääasia että karavaani kulkee ja kansa viihtyy

    VastaaPoista