tiistai 17. joulukuuta 2019

Miten tästä noustaan

Heissan!

Viikonloppuna katsoin rahankäyttöäni silmiin: oli kahvilassa käymistä (jouluhommien lomassa), muutaman lahjan osto, lapsen vaatekaapin päivitys ja oman urheiluvaatekerraston uusin alennusmyynnistä. Summasumarum: rahaa paloi hetkessä ihan helposti. Ja tämä on se minun ongelma.

Ja nyt kun tätä lähdetään ruotimaan vuoden alusta, Femmadonnan pointattua, että joulun rahojen ruotiminen on vähän epäedullista oman positiivisen viban säilyttämiseksi. Yllämainituista ostoista joululahjoihin kylläkin meni vähiten. :D

Mutta tein alustavaa budjettia, joka aikaisemmista poiketen, ei ole minimaalinen. Vaan realistinen. Femmiksen kanssa käytyjen syvääluotaavien keskustelujen jälkeen, madame F. oli sitä mieltä, että minun kuuluisi keskittyä ehdottomasti puskurin luomiseen. Se minkä verran puskurin olisi oltava on vielä avoin.

Menot:

585 vuokra, ei voi vaikuttaa, sisältää vuokran ja saunamaksun.

230 opintolainojen lyhennys, koostuu siis kahdesta eri opintolainan osasta
144 isomman lainan lyhennys
150 pienemmän lainan lyhennys

400 ruokaan, tämä on yksi harvoista nipistelyn kohteista. En halua laittaa liian tiukaksi. Syödään terveellisesti. Mutta ruokahävikin haluan lähemmäs 0% ja painottaa kasvisruokavaliota. Tästä syö minä + minipuudeli, mamapuudeli lastenhoitovuoroina tai jos ollaan äidillä yötä niin maksetaan yleensä puoleksi ruoat.

51 ASP
49 sali, yritän luoda sellaista urheilijan brändiä että saisin tähän jossain vaiheessa jonkun alen.
80 bussi, ajoittain en käytä ollenkaan sillä kävelen/pyöräilen töihin, mutta jos säät on ihan hirveät ostan bussilipun 59e/kk sekä joudun käymään seuraavalla vyöhykkeellä koulun takia 3-6krt/kk, joka tuo 5/e päivä lisähintaa.
40 mun ja äidin säästöprojekti
28 suoratoistoihin: Spotify, netflix ja viaplay
15 DNA: kännykän liittymä
15 telia, tabletin liikkuvalaajakaista ja kodin laajakaista. Näistä tuon tabletin laajakaistan aion irtisanoa, koska sen käyttö on jäänyt minimaaliseksi. Irtisanominen aikomus hoitaa tänään.
50 muihin laskuihin/menoihin. Vakuutukset tulee 3 kk välein, sähkö ehkä kahden. Sähköä olen nyt kilpailuttanut useamman kerran syksyn aikana.
100 koiriin. Tämä on nyt suhteellisen korkea sen takia että ne käy trimmissä kolmen kuukauden välein. Ruokaan ei mene sitä satasta kuussa mutta näin saan laskettua että oltaisin ajan tasalla.

Yhteensä 1937 euroa miinus Telian tabletin netti. Mutta ehkä sellainen 1950 on hyvä laskea ns. pakollisiin menoihin kuukaudessa.

Mua kyllä hämmentää miten paljon olen saanut rahaa laitettua menemään. Ja siis varmasti paljon pitkälti ihan syönyt. kOnkreettisesti . Kotona ei ole mitään kovin suuria isoja hankintoja tehtynä :D Ei oikeasti naurata. Mutta naurattaa kumminkin. Täytyykin alkaa nyt syynätä ensimmäisenä ruokakaupan laskua.

Tästä ei pääse kuin ylöspäin. Budjetti vaikuttaa musta aika järkevältä, entäs teistä?

4 kommenttia:

 1. Hieno askel otettu, kun olet selvittänyt menosi. Paljonko on kuukausittaiset nettotulosi, joilla menot tulee kattaa? Tsemppiä etenemiseen, peukutan sinulle jokaisen postauksen yhteydessä, vaikka en ole aiemmin kommentoinutkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ihanaa kiitos! Merkitsee mulle hurjasti. Sanoisin, että tuloni ovat totaalissaan tuota 2t luokkaa, palkkani pienenee kun prosenttini pienenee ja pitäisikin muistaa veroprosentti heittää oikealle kohdalle.

   Poista
 2. Hei! Hyvä, että teet budettia! Tuossa kiinnittää huomiota suoratoistopalvelut, voisikohan palveluita vuorotella? Ei toki suuria summia kuukausitasolla, mutta kulutusta kuitenkin. Toiseksi mietin, että oletko harkinnut opintolainan tai molempien lainojen maksun tauottamista, että maksaisit vain korkoja? Opintolainahan on ns. halpaa velkaa, ja jos noiden lyhennyksissä olisi joustonvaraa, niin saisit pääomaa lyhentää kalliimpia lainoja tai kerryttää puskuria. Tietenkään tämä ei ole lopullinen ratkaisu ja tietysti pitää tarkkaan selvittää mitä mahdolliset muutokset maksavat (ja voiko näille muutoksille tulla tarvetta myöemmin). Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voiko opintolainaa tauottaa? Se kyllä auttaisi siinä että menisi nopeasti muuta velat maksuun. Hyvä idea, otan selvää.
   Suoratoistoista sain nyt spotifyn opsikelijahintaan puoleen hintaan.

   Poista