lauantai 28. huhtikuuta 2018

Hyvät ja huonot uutiset

Olen juri saapunut töistä kotiin ja ehkä tämä kertoo jotain minusta mutta minun on nyt kerrottava totuus.

Käytin tänään luottokorttia 35 eurolla. Luit oikein. Kerron tähän syyn. Tai pienen seikkailun puudelin elämästä, mikä eteni suurinpiirtein näin:

1) viikko sitten kävin vaihtamassa itse renkaani sellaisessa pyöränhuoltopisteessä missä se ammattilainen auttaa henkisesti muttei fyysisesti asioissa, joista et itse tiedä mitään. Tämä henkilö, jota pidin tietenkin luotettavana auktoriteetin lähteenä, kertoi, että ketjuni ovat erittäin erittäin huonossa kunnossa (ja niin likaiset että mittaaminen vaikeaa) ja pyörässä on xyz ongelmat, olenko huomannut. Olinhan minä koska siinä kyselin miten niitä vikoja korjata. Pyörien puolijumalaksi nimeämäni mies sanoi, että tuolla koslalla ei suosittele sellaista pitkää retkeä pitkin maita ja mantuja. Hänen mielestä pyöräni tarvitsisi ison remontin ja että pinnojen vääntymisen takia ( mikä johtaa siihen että jarru ei toimi kunnolla) minun pitäisi vanhaan rakkineeseeni ostaa uudet pyörät (siis se metalliosa), joka helposti maksaisi 200 euroa kipale.

2) Tästä aiheutui minulle suuri suru. Minä nimittäin en tavallaan halua uutta pyörää. Olen ylpeä vanhasta pyörästäni, jolla mielestäni on helvetin hyvä ajaa.

3) olen käynyt lapseni kanssa nyt neljässä pyöräkaupassa, joista kolmessa palvelu oli niin paskaa, että en tiedä miksi ihmiset edes käyvät töissä. Opin kuitenkin, että polkupyöristä perushybridit maksavat kaikkea 400-700 euron välistä. Mietin miten mahdollistaisin itselleni pyörän, sillä useiden satojen remontti vanhaan pyörään vaikutti turhalta.

4) Laskin, että 10 yövuorossa tienaisia abouttiarallaa 500. 20 yövuorolla 1000. Otin yhteyttä palkanlaskentaan ja kysyin miten loma-ajan palkkani lasketaan, sillä en ole ollut joka kuukausi 50% työosuudella. Sieltä selvisi, että palkkani on noin 83%. Laskin, että koko 4 viikon lomasta minulle jää noin 800 euroa käteen. Sanoin jopa äidilleni, että oikeastiko käyttäisin kaikki lomarahani pyörään. Mietin mielessäni miten en kertoisi lomarahoista vaan iskisin ne suoraan puskuriin elokuussa ja ilmoittaisin Femmadonnalle että MÄÄ TEIN SEN. Ajatus uudesta pyörästä tuntui vaikealta.

5) No mutta ei hätää, koska kaupathan tarjoavat luotolla (korottomalla) näitä polkupyöriä. Osan ensimmäinen eräpäivä olisi vasta elokuussa. Voisin siis piilottaa laskun ja maksaa sen kertomatta kenellekään. How brilliant. Not so brilliant. Ei tuntunut hyvältä suunnitelmalta. Tuntui äärimmäisen pahalta idealta.

6) Konsultoin veljeäni tänään. Ehdottamistani polkupyöristä se 700 euron oli paras. Tuntui pahalta. Kysyin onko nyt huono aika edes ostaa pyörä kun on sesonki. Eikö se kannattaisi ostaa syksyllä, kun kaupat haluavat myydä vanhat mallinsa pois ensi vuoden mallien alta? Veli sanoi, että syksyllä olisi todennäköisempää löytää hyvä yksilö hyvästä tarjouksesta.

7) Pesin pyöräni viime sunnuntaina ja siinä on ketjut roikkuneet lähes maassa asti (ovat siis originellit vuodesta -10). Ne olivat erittäin akuutin vaihdon tarpeessa. Soitin pyörähuolto Pyörämiehille ja kysyin voisinko tuoda ketjuni pika-arvioon, jos näyttäisi siltä, että pelkällä ketjun vaihdolla ei selviä lähtisin pois mutta jos ketjun voisi nopeasti vaihtaa siinä suitsaitsukkelaan minun tullessa sinne niin miten olisi. Lupasivat katsoa pyörää. Paikanhan osasin valita siitä syystä, että naapurin mummo sanoi siellä olevan töissä hyvännäköinen nuori mies ja kehui paikkaa. Oletin, että mummo ja mummopyörä tietävät mistä puhuivat joten luotin aukottomasti naapuriin.

8) Ajoin tuhatta ja sataa paikanpäälle peläten ketjujen tippuvan minä hetkenä hyvänsä. Häveten ojensin pyöräni, olinhan pitänyt siitä huonoa huolta. Se mitä seuraavan kymmenen minuutin aikana tapahtui oli ylitsepääsemättömän upeaa.

-ketjuni vaihdetiin
-joku takahärpäkejuttu vaihdettiin
-vaihdevaijeri joka jo repsotti katkenneena ja aiheutti ihmetystä miten ylipäätänsä vaihtoi vaihteita (no ei se aina ihan toiminutkaan) vaihtui uuteen
->varaosat ja työ 35 euroa.

EIKÄ SIINÄ VIELÄ KAIKKI. Sen korjaajan mielestä pyöräni on hyvä (i know!) ja alle 150 eurolla kaikki viat saisi korjattua MYÖS ne pinnat. Hänen mielestään mitään estettä Lapin reissulle ei pyörän puolesta ole, ja tämän päiväisillä korjauksilla sillä ajaa taas matkaa mutta jos vielä pidempää ikää haluaa niin kannattaisi korjata ne muutkin viat.

Eikä siinä vielä kaikki. Pyöräni jälleenmyyntiarvo on AINAKIN 150 euroa. Musta se on ihan hyvin.

Summasummarum: en pysty ottamaan lisävelkaa ja tuon 35 euroa siirrän maanantain palkasta kohdasta ruokabudjetti suoraan luottokortille. Ja laitoin kyllä myös myyntiin yhden itselleni "tärkeän" asian saadakseni tämän loven korjattua.

<3<3EN PYSTY TEKEMÄÄN LISÄVELKAA <3 <3

(sitä 35 euroa ei lasketa) (minulla olisi ollut se raha laskutilillä jos se ei olisi veljelläni)

Edit. Tavaraa myyty 85 eurolla

4 kommenttia:

 1. Oijoi, mahtava selviytymistarina! Mua myös suivaannuttaa nämä "myynnin ammattilaiset", joiden ammattitaito rajoittuu just siihen tyrkyttävään myyntiin. Olen ostajana sellainen, että perehdyn tuotteisiin ja vaihtoehtoihin ennen kuin astelen liikkeeseen, ja sitten kun kysyn myyjältä lisätietoja tai mielipidettä, niin myyjä on ihan öönä aapisen laidalla.

  Mutta siis, kannattaa rauhassa tutkia ennen kuin hutkii. Mä oon ollut hankkimassa lasten sänkyihin hintavia laatupatjoja. Nyt löysin torista priimakuntoiset käytetyt patjat runkoineen, uusien vastaavien hinta olisi ollut 1430€, mä maksoin vain 50€!!! (Käy kurkkaa viimesin postaus blogissani)

  Hienosti etenee velanmaksuprojektisi ja talouden hallinta kokonaisuudessaan! Mullakin on muutama tiukka kuukausi nyt, kun en saa enää joustavaa hoitorahaa, kesällä on tulossa kuukauden lomautus ja kesäajalta saan vain osa-aikatyön prosentin mukaisen loma-ajan palkan. Elokuussa sitten takaisin 100% työhön & palkkaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä katsellut pyöriä torista ja facebookin siitä myyntisivustolta mutta en haluaisi luopua omastani koska se on todella hyvä peruspyörä. Ja pienellä fiksauksella siitä voisi tulla uuden veroinen. Harkitsen sitä 150 euron remonttia tosissaan. Toisen pyörän hankinta ehkä siinä vaiheessa aiheellinen jos saan ajettua satoja kilsoja viikossa, koska nyt vielä vapaa-ajasta suurimman osan haluaisin viettää lapseni kanssa ja hän ei vielä ihan juurikaan mitään matkaa aja :D

   Poista
  2. Tuo kuulostaa järkevältä ratkaisulta. Ja onhan se 150€ huomattavasti vähemmän kuin 700€!

   Poista
 2. Joo tuo rahanhallinta voi aina välillä olla vähän hankalaa, koska usein juuri silloin tulee kaikkia yllätyskuluja. Mullakin oli juuri, että jouduin olemaan yritystoiminnasta hetken pois niin eikö juuri silloin mennyt vaikka mitä mennyt rikki. Onneksi palkanlaskennan kanssa saatiin sotvattua, miten maksut hoidetaan.

  VastaaPoista