tiistai 17. huhtikuuta 2018

Treffit Femmadonnan kanssa

Tänään se tapahtui. Nimittäin jotain suurta ja ihmeellistä koko blogiurani aikana. Tapasin Femmadonnan -sen elävän aidon ihmisen. Ja tiedättekö mitä? Hän on mahtava! Siis jos kuvittelit Femmadonnan supernaiseksi jo pelkästään blogitekstin perusteella, voin kertoa, että hän on ENENMMÄN kuin SUPERNAINEN. Mielettömän empaattinen, ihanan suora ja rouhea puheissaan ja ymmärsi mua. Tuntui vapauttavalta puhua rahasta ja suunnitelmista - jonkun kanssa joka on ollut siinä tilanteessa, joka ymmärtää mistä mä puhun.

Nyt tietenkin joku miettii, että ei pirkule, kaksi helposti tuhlailuun sortuvaa ihmistä istuu saman pöydän ääreen kahville. Ja mäpä kerron hienoimmat asiat numero
1) ostimme banaanit ja vesipullot  ja tarvoimme 11000 askelta. Minulla meni 90 snt ja Femmiksellä 85 snt. Koska ulkona tuli kylmä piipahdimme kahvilaan, jossa kahvi santsikuppeineen kustansi 1,50 euroa. Kahvittelumme: 2,35-2,40 e. yhteensä.
2) kävimme ruokakaupassa. Femmadonna voitti ylivoimaisesti. Hänen ostoksensa 2,40 ja minun 11,10. Unohdin vielä kuitenkin tiskikoneen pesutabletit sekä maitoa kotimatkalla, mutta huomenna ne. Lapseni halusi vielä illalla käydä salin päätteeksi syömässä mcdonaldisssa ja sinne upposi 12 euroa, koska lapseni söi oman aterian, puolet minun ranskalaisista ja vielä 4 nugettia. Hän ilmeisesti kasvaa :D

Takaisin tärkeimpään eli Femmadonnaan. Juttelumme selvensi ajatuksiani. Olemme molemmat projekti-ihmisiä. Lupasimme toisillemme. Teimme pitkän ajan vision, eli tällaisina hätähousuna projektikoordinaattoreina puhutaan nyt vuoden päivistä. Visiossamme vuoden päästä emme ole lipsuneet vanhoille huonoille raiteille. Olemme järkeviä rahankäyttäjiä (:D). Puhuin myös Dave Ramseystä ja hänen tonnin säästöpriorisoinnista. Katsoimme toisiamme silmiin. "Otetaan kisa". Eli nyt virallisesti mulla ja Donnalla on tonnin puskurin kisa käynnissä.

Laskimme rahani ja budjettini yhdessä. Sovimme, että joulukuussa olen velaton JA minulla on tonnin puskuri. Hirvittää jo valmiiksi. Onnistuuko tämä? Ja tämä on kisa! Haluan voittaa! Tärkein elementti on saada kulumaan ruokaostoksiin vain 250 euroa/ kk.

Neljä tuntia Donnan seurassa sujui kuin siivillä. Sain häneltä ihanan kahvipaketin lahjaksi (noloa kyllä mulla oli hänelle suklaata, mutta se on edelleen minun jääkapissani koska unohdin ottaa sen)(mutta se olkoon ensi kerran yllätys ;)) Luitte oikein, minun ja Donnan tarina saa jatkoa, sillä lanseerasimme:

KVARTAALI-INSPIRAATIOKAHVIT
aka seuraavan kerran heinäkuussa istumme alas miettimään olemmeko edenneet suunnitelmiemme mukaan, onko asioita, jotka takkuaa yms.

Hei, mulla oli mahtava päivä ja mä tapasin "mun sielun isosiskon". Talous rullaa ja vuoden lopussa olen velaton sekä minulla on tonnin puskuri. Could not get any better.

10 kommenttia:

 1. ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
  Älä! Mä punastun! 😂
  Oli ihana päivä!
  Ja kisa on jo aloitettu siirtämällä Pad-menetelmällä tilin röpösentit puskuriin!

  VastaaPoista
 2. Eli päivä meni rahallisesti siihen saakka, kun lapsi päätti haluta mäkkäriin syömään ��

  Hyvä jos nyt löytyi tahto säästämiseen. Toivottavasti siitä kisasta olisi hyötyäkin. Ja Femmadonna vaikuttaa ainakin teksteiltään hauskalta tyypiltä, joten uskon kyllä että viihdyitte ☺️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 4-vuotiasta saa joskus hemmotella. Mahtui ruokabudjettiin!

   Poista
 3. Jee, kilpailu! Seuraan mielenkiinnolla. Hyvä tavoite asetettu ja kvartaali-inspiraatiokahvit auttaa varmasti pitämään motivaation yllä. Mieti kuinka vapauttavaa aloittaa ensi vuosi velattomana ja hyvällä puskurilla!

  VastaaPoista
 4. Hieno homma että tapaaminen sujui hyvin! Varmasti kannustaa myös jatkossa nuo kvartaalijutut! Uskon kyllä että ootte molemmat huipputyyppejä muutenkin <3 Varsinaisesta tekstistä mullaki pisti silmään toi mäkkärikäynti. 4 vuotias varmasti tahtoo vaikka ja mitä, mutta väitän kuitenkin että tuossa vaiheessa ruokahuolto on vielä täysin vanhemman päätettävissä ;) Toki, jokaisella meistä on ne omat heikkoutemme, mulla on myös se lapselle "ei":n sanominen haaste, vaikka mun lapsi täyttää jo 20 v seuraavaksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 12 euron mäkkireissu ei vielä kaatanut ruokabudjettia mutta jos oikein pihistelen nijn ensi kerralla en itse syö. 4-vuotiasta saa joskus hemmotella!

   Poista
 5. Kuulostaa tosi kivalta!
  Olen suorastaan kateellinen, sillä kaipaisin itsekin kaveria juttelemaan raha-asioista, tavoitteista ja tulevasta.

  Tsemppiä teille molemmille kisaan!

  VastaaPoista
 6. Ihana kuulla, että ootte oikeasti tavanneet ja saatte toisistanne nyt tukea ihan in real life! :) Tsemiä ja halit molemmille!

  VastaaPoista