sunnuntai 8. huhtikuuta 2018

300 euroa käteistä poltettu

Elikkäs olen nyt ottanut uuden tavan seurata talouttani; oravannahat! Palkkapäivänä 29.3 nostin 300 euroa riihikuivaa ja ajattelin käyttäväni ne ruokaan koko kuun aikana. Tällä hetkellä 300 eurosta on jäljellä alle kaksi euroa. ALLE KAKSi.

- ei se kaikki ei ole mennyt todellakaan ruokaan. Mitä kaikkea olenkaan ostanut?
1) kävelykengät cittarista 29,90. Todella hyvät, en halua kuluttaa hyviä lenkkareitani puhki peruspuistoreissuilla. Ne on ihanat. Niissä on kieltämättä liukas pohja: roikuin leikkipuistossa sellaisilla apinatangoilla ja en saanutkaan seuraavasta kiinni ja tipun. Tiputus on ehkä 70 cm. Normaalistihan ihminen laskeutuu jaloilleen mutta nyt ala oli jäätä ja näiden uusien kengät liukkaat joten lensin koko komeudessani selälleni ja jysäytin pääni jäähän. Keräilin itseäni ja ylpeyttäni sieltä hetken aikaa :)

2) 1500 palan palapelin 12,95 prismasta. UPEA.

3) legohullutus. Menin Malmilla sijaitsevaan legokirppariin. Se oli sellainen vanhojen lelujen taivas, josta näki että ei ole tuottanut vuosiin mitään. Kävi sääliksi sitä omistajaa. Ostin 30 eurolla legoja. Tämän lisäksihän legohullutukseni on mennyt ihan uusille urille... Ostin samana päivänä netistä (maksoin verkkorahalla) feikkilegoja. Yhteensä yhtenä päivänä käytin legoihin about 100 euroa rahaa. NO JOKE. Ne on kylläkin yliaktiivisessa käytössä meidän taloudessa tällä hetkellä.

3) pääsiäisruuat. Mun osuus meidän perheen ruuista oli 30 euroa, ostin myös aasialaisista kaupoista täydennystä kaappeihin.

4) Farkut lidlistä 9,95. Legoille säilytyskippoja 14 e.

5) Lapselle kypärä, lukko ja ulkoiluhout 50 e.

6) Brunssi ystävien kanssa 15,50. Treffikahvit 8 e, kirjaston lukupäivänä 8,54 ruokaan. Äidin kanssa sushibuffet 16,50. OMNOM.

Tämä kaikki yhteensä 225,34 euroa. Olin järkyttynyt mutta oikeastaan ruokaruokaan ei olekaan mennyt tuhottomia määriä rahaa. Käteinen on järkevää, jos olisin ostanut nämä kortilla ei kaikki näkyisi aina samana päivänä ja kuvittelisin, että edelleen olisi paljon rahaa.

Seuraakin kysymys: aionko pärjätä alle kahdella eurolla loppukuun? NO EN TODELLAKAAN! Aion jatkaa seuraavaa linjaa: jokaisesta tililleni tulevasta rahasta 60% menee suoraan laskujenmaksutilille ja 40% nostan sitten ruokaan/käyttöön.

Nyt aion siis olla vielä tiukempi rahan kanssa, koska käteisen antaminen pois tuntuu pahalta! Ja ruoan suhteen täytyy olla tarkka. Tai ruokakaupassa käymisen! Tälläkin viikolla tulee vain 2 ostamatonta päivää, jos tämän päivän onnistun olemaan ostelematta.

Aamulla tuntui vielä masentavalta alkaa kirjoittaa mutta hei! Tilanne ei olekaan niiin paha! Laskujenmaksutilillä on vielä rahaa ja 2 eurolla pärjää tiistaihin saakka! Äidin ja veljen pitäisi myös siirtää 25/pää mulle veljenpojan lahjasta joten senkin suhteen kaikki hyvin!

Luottojen poismaksun hitaudesta ensi kirjoituksessa!

2 kommenttia:

  1. Mulla on noi ruokarahat budjetoitu viikkosykliin, juurikin tuosta syystä ;) Ja välttelen noita isompia marketteja myös, pikkukaupassa se maito voi ehkä maksaa sentin pari enemmän, mut sieltä ei voi ostaa tyyliin lenkkareita heräteostoksena, koska niitä ei niissä myydä ;) Noihin legoihin kannattaa ehkä varata seuraavaan budjettiin joku oma summa mitä sitten noudatat? Niitä ei voi syödä, eli ruokabudjettiin ne ei kyllä kuulu ees ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. True that! Olen nyt päättänyt että kaupasta ostetaan vain tarvittava, ei mitään ylimääräistä.

      Poista