torstai 12. huhtikuuta 2018

Taistelupuudeli is back!

No niin, eiköhän alkuvuoden "ei musta ollutkaan tähän" "ei musta olekaan mihinkään" "kyllä ne velat siellä koko ajan pienenee, voin ostella, voin ostaa lisää ja tämänkin voin vielä ostaa, ja näköjään tämänkin, ostan tämänkin vaikkei ole rahaa, ja ostan vielä vielä vielä vielä vielä"ajatusmalleista ole kasvettu nyt ulos. Heitetään ne konkreettisesti roskakoriin näin:

"ei musta ollutkaan tähän" "ei musta olekaan mihinkään" "kyllä ne velat siellä koko ajan pienenee, voin ostella, voin ostaa lisää ja tämänkin voin vielä ostaa, ja näköjään tämänkin, ostan tämänkin vaikkei ole rahaa, ja ostan vielä vielä vielä vielä vielä"

Hei Taistelupuudeli tässä terve! En olekaan vähään aikaan ollut maisemissa! Ai niin, narsistit kirjoittavat itsestään kolmannessa persoonassa, ei normaalit ihmiset :D Taisteluasenteen johdosta olen tarjoamassa teille uutta ajatusta, johon törmäsin vähän kuin vahingossa Jasmin Hamidista ja hänen blogistaan lukiessani. Nimittäin prosentit. Monet laskevat säästöprosentteja, ja minä täällä tuhlailen menemään ilman sen suurempia tunnontuskia. Realistinen budjetointi ja rahankäytön aukikirjoittaminen on minulla vielä lapsen kengissä mutta prosentit: niistä tykkään!

Tililleni paukahti 156,17 euroa tiistaina, ja aloin soveltamaan uutta ajatustani:
40% nostin käyttövaraa aka käteistä (60 e)
30% laitoin maksutilille (50e)
30% lyhensin OP:tä (50e) YLIMÄÄRÄINEN LYHENNYS

Huomenna tililleni tipahtaa taasen se 251,45 ja ajattelin tehdä seuraavaa:
100 e (noin 40%) käteistä
75 e maksutilille (noin 30%)
77e OP:n lyhennykseen. (noin 30% plus hilut ylläolevista)

Sounds like a plan?

PS. käteisenä raha tuntuu katoavan TAJUTTOMAN nopeasti. Pidän käteistä nyt käytössä ainakin, että saan taloudenkäytön realisoitua ja aidosti kuriin, ennen kuin uskallan alkaa käyttää Bank Norwegiania maksamiseen.1 kommentti:

  1. Hyvä ajatus nuo prosentit :) Ja hienoa että taistelutahtoa löytyy ja motivaatio kohdillaan.

    Käteisen käyttö on hyvä herätys. Oikeasti se raha katoaa yhtä nopeaa myös tililtä mutta kun se ei ole konkreettisesti näkyvää niin se ei tunnu niin pahalle. :D

    VastaaPoista