perjantai 13. huhtikuuta 2018

Raha muuttaa muotoa

Hetkinen hei, olinko pari päivää sitten sitä mieltä, että voin ostaa imurin sekä käydä kampaajalla JA elää ihan ok:sti? OLINKO?

En ole enää. Olen nimittäin nyt vahvasti sitä mieltä, että kirjoitettu raha ei vastaa oikeaa rahaa. Olen nyt siis siirtänyt rahaa käteiseksi, maksutilille, ja lyhyentänyt luottoa 40-30-30 ajatuksella. Normitililläni makaa 100,88, joista se 100 pitäisi nostaa käteiseksi tänään ja jättää sinne 88 snt. Nämä sentit saavat minulle tunteen "MULLA EI OLE RAHAA". Koska kaikki ostot tapahtuu käteisellä ja käteistä pelkään tällä hetkellä todella paljon.

Ostin eilen aamulla 57 eurolla ruokaa. Tavoite on pärjätä ensi viikkoon. Ohessa kuva ostoslistasta, tyhjästä jääkaapista ja täydemmästä jääkaapista.Tein eilen siis makaronia ja jauhelihakastiketta. Puolet jauhelihasta meni pakkaseen. Tätä ruokaa vielä jäljellä. Huomenna teen pizzaa ja sallattia ystävälleni. Osa aineksista olikin jo valmiina kotona. Sunnuntaina pyöräytän kalakeiton, jota syömme sitten arkena. Pakasteessa on vielä kalapuikkoja, tiikerirapuja ja sitä jauhelihaa.

Unohdin vessapaperin oston ja vielä appelsiinit, jotka käyn tänään sitten nappaamassa. Ensi viikolla sitten taasen isommiin kauppaan. Nyt ison kuluerän teki lohi, mutta se oli tarjouksessa 11,90 kilo, joten se herkku lapselleni nyt suotakoon. Ja nostan itselleni hattua, jos pärjäämme 70 eurolla viikossa!

Seuraava mielenkiintoinen asia: pyörittelin velkataakkani ja lukujani ihan huolella paperilla. Mietin realismia. Mitenkä paljon minimissään saan rahaa ja millaiseen mahdollisuuteen sillä päästäisiin velan maksussa. Ohesssa käsialanäytteeni:


Lyhyesti:

Lainanlyhennystavoitteet:

Tavoitteessa puhutaan lainamäärästä kuun viimeisenä päivänä.

Huhtikuu: 5000 (enää 102e)
Toukokuu: 4500
Kesäkuu: 4000
Heinäkuu: 3500
Elokuu: 3000
Syyskuu: 2500
Lokakuu: 2000
Marraskuu: 1500
Joulukuu: 1000

Eli käytännössä jostain pitäisi nyhjäistä tonni. Kiristellä. Onko kiristeltävää. HMMMMM.

Avataan noita kiekuroita vielä: alalaidassa listattuna monesko päivä ja kuinka paljon suurinpiirtein tulee rahaa. Ohessa myös keskellä aukikirjoitettuna DNA velkani, joita en ole laskenut velkasuohoni. Salista on pakko irtisanoutua asap. Eli oiskohan syyskuun alusta kun minun ei enää tarvitse maksaa? Täytyy selvittää. Tavoitteena sen suhteen on, että alan treenata omilla vehkeilläni taasen aktiivisesti ja juoksemaan (lähes ilmaista) ja kunnes velat on maksettu en ota mitään rahaa vaativaa harrastusta. Tämä on kaikista kamalin ajatus :( Yritän vielä motivoida itseäni tähän.

Rahamäärät, jotka näkyvät ovat minimipalkkoja, ja erittäin realistisia. Ihan vain senkin takia ettei tarvitse nostaa tuota veroprosenttia. Töihin olen ilmoittanut olevani 50% sopimuksella ainakin elokuuhun, jolloin minulla on 3 viikon loma. Sitten riippuen opiskeluista yms katson jatkot. Eli kesä mennään minipuudelin kanssa viilettäen. Saa hänkin pitää kotipäiviä minun kanssani.

Yksi loma (IHAN OMA LOMA) minulla on suunnitteilla heinäkuussa. 5 päivää ilman lasta. Pisin aika kun olen erossa lapsestani. Se on onneksi so low-budget loma, mutta siitä myöhemmin lisää :)

Kenelläkään muilla näitä ongelmia, että raha ei näyttäydy samalta paperilla ja luonnossa?


2 kommenttia:

  1. Sä pystyt siihen! Mullakin raha näyttää eriltä luonnossa kun budjetissa. Sen takia yksi mun tavotteista onkin täydellinen budettikuukausi kun se ei ole kai kertaakaan onnistunut :D

    Hieno asenteenmuutos sulla kyllä! Muista että tää vaihe on vain väliaikainen. Sitten kun velat on maksettu (vuonna 2019 alussa) sulla on taas varaa vaikka niihin liikuntaharrastuksiin kunhan pysyy maltti ja valtti mukana :)

    -Neiti Nuukailija

    VastaaPoista
  2. Hyvää sissihenkeä havaittavissa! Kesä tulee, salilla ei huvita edes käydä vaan ulkoilu ja lenkkipolut kiinnostavat. Pysy tiukkana :)

    VastaaPoista